Werstas tallentaa tavarasi! Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historian keruu käynnissä

…transihmisen korkokengät, homoparin tuparikuva, bi-naisen ensitreffien leffalippu, telaketjulesbon ruutupaita, intersukupuolisen wc-kyltti, sateenkaariperheen isänpäiväkortti…

Werstas kerää kaikenlaista tavaraa ja valokuvia, jotka liittyvät sateenkaarielämään Suomessa. Onko sinulla joskus ollut flaksitalismani?

Pyöriikö kaapissa edelleen exäsi antamia lahjoja, joita et haluaisi hävittää?

Tai onko sinulla muita esineitä ja valokuvia, jotka kertovat tarinaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen arjesta, tapahtumista ja toiminnasta suomalaisessa yhteiskunnassa ennen ja tänään. Työväenmuseo Werstas kerää lhbtiq-väen historiaa erityisesti ensi kesän Hilpeys ja ennakkoluulo -näyttelyä varten. Werstaalla on maan ainoa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen historian museokokoelma. Lahjoita oma tarinasi osaksi sateenkaarikansan historiaa!

Sateenkaarikokoelmaa ylläpidetään ja kartutetaan yhteistyössä muun muassa Setan kanssa. Museo huolehtii lahjoittajien yksityisyydestä.

Werstaalla on tallennettu aihealuetta vuodesta 2002 lähtien.

Werstaan sateenkaarikokoelmassa on tällä hetkellä noin 700 esinettä.

Kokoelmassa on erilaisia ihmisten elämänkaareen liittyviä esineitä kuten hääkakun koristeita sekä muistoesineitä, toisaalta yhteisöön ja yhteiskuntaan liittyvää aineistoa, kuten mielenosoituksissa ja tapahtumissa käytettyjä merkkejä ja kylttejä.

Jos haluat tehdä lahjoituksen, ota yhteyttä:

kokoelmapäällikkö Teemu Ahola

050 440 1164, teemu.ahola@tyovaenmuseo.fi

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design