Viikko avioliittolain nimienkeräystä jäljellä

Viikko avioliittolain nimienkeräystä jäljellä

Seta haastaa tukijat keräämään vielä yhden nimen!

Tahdon2013-kansalaisaloite vaatii tasa-arvoista avioliittolakia. Nimenkeräys päättyy viikon kuluttua 19.9. Nimiä on kerätty jo yli 155 000 eli kolminkertaisesti yli vaaditun 50 000 nimen rajan. Aloite pääsee siis eduskunnan käsittelyyn. Allekirjoitukset kertovat siitä, että muutos koetaan tärkeänä. On upeaa, että jo näin moni pyytää eduskuntaa muuttamaan avioliittolakia. Jokaisella lisänimellä on silti merkitystä tuen osoituksena.

Vetoamme sekä aloitteen jo allekirjoittaneisiin että muihin yhdenvertaisia oikeuksia kannattaviin ihmisiin ja järjestöihin, jotta saamme yhdessä luotua viimeisen viikon loppukirin tälle historiallisen laajan tuen saaneelle kansalaisaloitteelle. Viimeistään nyt on aika antaa tukensa. Jos jokainen aloitetta kannattava kerää vielä yhden nimen, allekirjoittajia tulee rutkasti lisää. Aloitteen voi allekirjoittaa netissä tai paperilomakkeella, jonka voi tulostaa kampanjan sivuilta. Kuka tahansa saa myös kerätä nimiä lomakkeisiin lähipiiriltään tai vaikka kadulla. Allekirjoittajan tulee olla täysi-ikäinen Suomen kansalainen.

Suomen on aika seurata muun muassa Ison-Britannian, Ranskan, Uruguayn ja Uuden-Seelannin viimeaikaista esimerkkiä. Avioliittolain muuttaminen kaikkia pareja koskevaksi korjaisi parisuhdelainsäädännön eriarvoisuuden. Pareja ja perheitä ei ole perusteltua luokitella eri tavoin puolisoiden tai vanhempien sukupuolen mukaan. Ratkaisu ei muuttaisi eri sukupuolta olevien parien asemaa mitenkään, mutta sillä olisi suuri merkitys nais- ja miespareille Suomessa ja maailmanlaajuisesti.

Kansalaisaloite avioliittolaista koskee ainoastaan siviilivihkimistä. Avioliittolain muuttamisella ei ole suoraa vaikutusta uskontokuntien vihkimiskäytäntöihin tai vihkimisoikeuteen.

 

Juha-Pekka Hippi, puheenjohtaja

Aija Salo, pääsihteeri

 

Tahdon2013 kansalaisaloite.fi-palvelussa:https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/192

Tahdon2013-kampanjan sivut:http://www.tahdon2013.fi/

Tahdon2013 Facebookissa:https://www.facebook.com/tahdon13

@tahdon2013 Twitterissä:https://twitter.com/Tahdon2013

 

Tahdon2013 on itsenäinen kampanja, jonka taustavoimana on Tasa-arvoinen Suomi ry. Seta on kampanjan yhteistyökumppani. Setan puheenjohtaja Juha-Pekka Hippi on yksi kansalaisaloitteen vireillepanijoista.

 

Seta on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö. Sen tavoitteena on kaikkien yhdenvertaisuus riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design