Vapaaehtoiset kouluttivat 1400 sote-alan toimijaa sateenkaarisenioreista

Vapaaehtoiset kouluttivat 1400 sote-alan toimijaa sateenkaarisenioreista

Setan Yhdenvertainen vanhuus-projekti on kouluttanut kuluneena vuonna vapaaehtoisten pitämissä Sateenkaariseniori-tietoiskuissa ja muissa projektin koulutuksissa yli 1400 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista ja opiskelijaa.

Palaute on koulutuksista ollut erittäin selkeää. Tiedon tarve on ollut suurta, mutta opetusta seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta ikääntymisen näkökulmasta ei ole tarjottu sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksissa.

”Monissa oppilaitoksissa, erityisesti sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakouluissa, ollaan nyt herätty opiskelijoiden huutoon ja seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuutta käsitteleviä kursseja ollaan lisäämässä opetussuunnitelmiin. Moni ammattikorkeakoulujen opettaja on käynyt Yhdenvertainen vanhuus-projektin koulutuksissa ja kertonut, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asia on ajankohtainen ammattikorkeakoulujen uusien opetussuunnitelmien myötä”, kertoo Yhdenvertainen vanhuus -projektin projektikoordinaattori Ville Valkeamäki.

”Näyttääkin ilahduttavasti siltä, että jatkossa sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset saavat tietoa myös sateenkaarisenioreista osana omaa koulutustaan eikä vain projektin tarjoamina tietoiskuina”, hän jatkaa.

Seuraava Valkeamäen toivoma askel on, että uusi osaaminen tuodaan esille myös ikääntyville suunnattujen palvelujen markkinoinnissa.

”Sateenkaarisenioreja varmasti helpottaa tulevaisuudessa, että heille tulee mahdolliseksi valita palveluita, joissa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden osaaminen mainitaan jo esitteessä tai nettisivuilla, eikä osaamista tarvitse käydä paikan päällä etsimässä”.

Yhdenvertainen vanhuus -projekti on alkanut vuonna 2012. Projekti päättyy vuoden 2017 alussa.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design