Vanhustyön ammattilaisten tietokirjasto

yvv_banneri_2014
Setan Yhdenvertainen vanhuus -projektissa syntynyt Vanhustyön tietokirjasto on artikkelikokoelma, jossa kerrotaan sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta vanhuuden ja vanhustyön näkökulmasta. Projektin sivustolta sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, alan opiskelijat tai palveluntuottajat sekä ikäihmiset löytävät tietoa esimerkiksi muistisairauteen liittyvistä kysymyksistä sekä perhe- ja läheissuhteista hlbti-näkökulmasta. Sivuilla käsitellään myös lakeja, jotka ohjaavat palvelutuottajien ja ammattilaisten toimintaa.

Tietokirjaston verkkoartikkelit on luettavissa Setan tai Yhdenvertainen vanhuus -projektin internetsivujen kautta.

 

Muuta materiaalia

haluaisinpystyäkertomaankansiHaluaisin pystyä kertomaan – Sateenkaariseniorit ikääntyneille suunnattujen palvelujen asiakkaina (2014) [pdf]

Haluaisin pystyä kertomaan tarjoaa keinoja edistää yhdenvertaisen, arvokkaan ja itsemääräämisoikeutta ja yksilöllisyyttä kunnioittavan vanhuuden toteutumista. Julkaisu on suunnattu erityisesti ikääntyneiden palveluja järjestäville ja tuottaville tahoilla, vanhustyön lähijohtajille ja työntekijöille sekä alaa opiskeleville.

 

 

Jag skulle vilja kunna berätta – Regnbågsseniorer som klienter inom äldreomsorgen (2014) [pdf]

 

 

 

 

 

Tietokirjaston artikkelit pdf-versioina

1. Moninainen ihminen [pdf]kansi1_yvv
Tietokirjaston ensimmäisessä artikkelissa käsitellään seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuutta sekä normeja.

 

 

 

 

 

2 Kaappi [pdf]artikkelikansi2_yvv
Miksi joillakin ihmisillä on kaksi minää – julkinen ja salattu? Mitä se tarkoittaa elämän kannalta? Ikäihmiset kertovat, miten oman identiteetin salaaminen on vaikuttanut heidän elämäänsä.

 

 

 

 

3 Lait ja yhdenvertaisuus [pdf]artikkelikansi3_yvv
Ammattilaisten ja palveluntuottajien on hyvä ottaa lait haltuun. Mitä ammattilaisten tulisi tietää yhdenvertaisuuslaista, tasa-arvolaista ja vanhuspalvelulain laatusuosituksista hlbti-näkökulmasta?

 

 

 

 

4 Vanhustyön osaamistarpeet [pdf]
Tässä artikkelissa puretaan osa-alueittain käytänteitä ja toimintamalleja, joita ammattilaisen tulee tietää ja tunnistaa.artikkelikansi4_yvv

 

 

 

 

 

 

5 Mitä voimme tehdä? [pdf]artikkelikansi5_yvv
Mitä voin ammalaisena tehdä, mitä voimme työyhteisönä tehdä? Entä miten toimin esimiehenä ja miten kehitämme hoito- ja palveluympäristöä? Konkreettisia vastauksia askarruttaviin kysymyksiin.

 

 

 

 

artikkelikansi6_yvv6 Tukimateriaalia [pdf]
Tästä artikkelista löydät tukimateriaalia Haluaisin pystyä kertomaan -videon käsittelyyn sekä muuta tarpeellista lisätietoa.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design