Vanhustyön ammattilaisten tietokirjasto

yvv_banneri_2014
Setan Yhdenvertainen vanhuus -projektissa syntynyt Vanhustyön tietokirjasto on artikkelikokoelma, jossa kerrotaan sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta vanhuuden ja vanhustyön näkökulmasta. Projektin sivustolta sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, alan opiskelijat tai palveluntuottajat sekä ikäihmiset löytävät tietoa esimerkiksi muistisairauteen liittyvistä kysymyksistä sekä perhe- ja läheissuhteista hlbti-näkökulmasta. Sivuilla käsitellään myös lakeja, jotka ohjaavat palvelutuottajien ja ammattilaisten toimintaa.

Tietokirjaston verkkoartikkelit on luettavissa Setan tai Yhdenvertainen vanhuus -projektin internetsivujen kautta.

Tietokirjaston artikkelit pdf-versioina

1. Moninainen ihminen [pdf]kansi1_yvv
Tietokirjaston ensimmäisessä artikkelissa käsitellään seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuutta sekä normeja.

 

 

 

 

 

2 Kaappi [pdf]artikkelikansi2_yvv
Miksi joillakin ihmisillä on kaksi minää – julkinen ja salattu? Mitä se tarkoittaa elämän kannalta? Ikäihmiset kertovat, miten oman identiteetin salaaminen on vaikuttanut heidän elämäänsä.

 

 

 

 

3 Lait ja yhdenvertaisuus [pdf]artikkelikansi3_yvv
Ammattilaisten ja palveluntuottajien on hyvä ottaa lait haltuun. Mitä ammattilaisten tulisi tietää yhdenvertaisuuslaista, tasa-arvolaista ja vanhuspalvelulain laatusuosituksista hlbti-näkökulmasta?

 

 

 

 

4 Vanhustyön osaamistarpeet [pdf]
Tässä artikkelissa puretaan osa-alueittain käytänteitä ja toimintamalleja, joita ammattilaisen tulee tietää ja tunnistaa.artikkelikansi4_yvv

 

 

 

 

 

 

5 Mitä voimme tehdä? [pdf]artikkelikansi5_yvv
Mitä voin ammalaisena tehdä, mitä voimme työyhteisönä tehdä? Entä miten toimin esimiehenä ja miten kehitämme hoito- ja palveluympäristöä? Konkreettisia vastauksia askarruttaviin kysymyksiin.

 

 

 

 

artikkelikansi6_yvv6 Tukimateriaalia [pdf]
Tästä artikkelista löydät tukimateriaalia Haluaisin pystyä kertomaan -videon käsittelyyn sekä muuta tarpeellista lisätietoa.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design