Valmisteilla koulutusmateriaalia sukupuolivähemmistöihin kuuluvien syrjinnästä

Valmisteilla koulutusmateriaalia sukupuolivähemmistöihin kuuluvien syrjinnästä

Seta on mukana laatimassa sosiaali- ja terveysministeriön tilaamaa koulutusmateriaalia sukupuolivähemmistöihin kuuluvien syrjinnästä ja sen ennaltaehkäisystä. Materiaalin tuottaa tasa-arvokoulutus- ja konsultointiyritys World of Management Oy.  Seta ry ja Ihmisoikeusliitto ry toimivat materiaalin tuottamisessa alihankkijoina ja erityisesti vähemmistökysymysten asiantuntijoina.

Sosiaali- ja terveysministeriön tarjouspyynnön mukaisesti tarkoituksena on tuottaa tietopaketti sekä räätälöidyt esitteet neljälle kohderyhmälle: työpaikoille, oppilaitoksille, viranomaisille ja sukupuolivähemmistöön kuuluville. Materiaalien tekstit valmistuvat vuoden loppuun mennessä, minkä jälkeen sosiaali- ja terveysministeriö viimeistelee materiaalit julkaisukuntoon.

”Seta arvostaa, että sosiaali- ja terveysministeriö ymmärtää tasa-arvolain uudistuksen tärkeyden ja haluaa panostaa sen käytännön toteutumiseen. Sukupuolten tasa-arvon edistäminen etenkin sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoon liittyen nousee yhä merkittävämmäksi asiaksi yhteiskunnassamme.  On hienoa, että voimme tehdä yhteistyötä arvostettujen ja asiantuntevien tasa-arvo- ja ihmisoikeustoimijoiden kanssa”, toteaa materiaalin toteuttamiseen Setan edustajana osallistuva vs. pääsihteeri Marita Karvinen.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design