Urheile ihan HOMONA -kampanja päättyy Rovaniemen urheilukarkeloihin

Urheile ihan HOMONA -kampanja päättyy Rovaniemen urheilukarkeloihin

 

Launtaina 12.9. Rovaniemellä järjestetään Arctic Pride goes Sports -tapahtuma, joka tarjoaa tanssia, seikkailua ja aivojumppaa sekä nostaa esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman liikunnan parissa.

”Tutkimusten mukaan heteronormatiivisuus on hyvin syvään juurtunut liikunnan ja urheilun maailmassa. Tämä ilmiö rajaa ison osan ihmisistä harrastusten ulkopuolelle. Haluamme herätellä erityisesti opettajia, valmentajia ja urheiluseuroja huomioimaan moninaisuuden ja puuttumaan rakenteelliseen syrjintään”, toteaa Rovaniemen Setan puheenjohtaja Mari Mäki.

Ohjelma alkaa Valdemarin rannasta 13.00 Tee-se-itse -seikkailuradalla ja jatkuu Room Escape aivopähkinällä. Sen jälkeen harjoitellaan lavatansseja ja tankotanssia. Illalla jalalla laitetaan koreasti Sfäärissä Taiteiden yön ja LYY:n kanssa järjestetyissä yhteisissä päätösbileissä. Ohjelmasta voi poimia vain itselleen sopivat osuudet tai osallistua kaikkiin aktiviteetteihin.

”Tapahtuma on toteutettu opinnäytetyönä, ja yhdessä paikallisten liikuntatoimijoiden kanssa. Työlläni haluan osaltani tuoda moninaisuutta näkyväksi liikunnan alalla ja kiitänkin yhteistyökumppaneitamme tapahtumaan osallistumisesta ja samaan tavoitteeseen sitoutumisesta omassa toiminnassaan”, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Iina Kitkala Lapin ammattikorkeakoulusta.

Arctic Pride goes Sports on samalla myös Setan Nuorten valtakunnallisen Urheile ihan HOMONA -kampanjan päätöstapahtuma. Haastamme ihan kaikki urheilijat, seurat ja liikunta-alan yritykset ja satunnaiset liikkujat mukaan osoittamaan tukensa moninaisuudelle urheilussa ja liikunnassa. Kampanjaan voi osallistua jakamalla sosiaalisessa mediassa kuvan itsestään harrastamassa jotakin liikuntaa ja lisäämällä kuvaan aihetunnisteen #urheilinhomona.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: arcticpride.fi.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design