Tule mukaan odottamaan ja juhlimaan perheen sisäisen adoption avautumista

Sateenkaariperheet juhlivat lastensa oikeuksien paranemista!

Tiedote 14.5.2009
Sateenkaariperheet ry
Seta – Seksuaalinen tasavertaisuus ry

Eduskunta päättää 15. toukokuuta rekisteröityä parisuhdetta koskevan lain muuttamisesta siten, että perheen sisäinen adoptio tulisi samaa sukupuolta oleville pareille mahdolliseksi, samoin kuin se on tähän asti ollut avioparien käytettävissä. Sateenkaariperheet ry ja Seta ry toivovat eduskunnalta lakivaliokunnan esityksen mukaista päätöstä.

Sateenkaariperheet lapsineen valmistautuvat juhlimaan lasten oikeuksien merkittävää paranemista heti päätöksen jälkeen noin kello 13.30 lähtien Kiasman kahvilassa ja pihalla. Tervetuloa mukaan juhlimaan!

Suomessa elää tällä hetkellä tuhansia lapsia sateenkaariperheissä. Arviolta puolet näistä lapsista hyötyy nyt säädettävästä laista. Säädettävän lain jälkeen Suomi tunnistaa yhä laajemman lapsijoukon tosiasialliset perhe- ja kiintymyssuhteet. Perheen sisäisen adoption avaaminen rekisteröidyille pareille on tärkeä askel lasten yhdenvertaisuuden tiellä.

Tulevaisuuden haasteena Sateenkaariperheet ry ja Seta ry näkevät muiden kuin ydinperhemuotoisissa perheissä elävien lasten oikeuksien toteutumisen. Näitä ongelmia kohtaavat sateenkaariperheiden lisäksi monet muut epätyypilliset perheet, muun muassa osa uusperheistä.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design