Tue lahjoittamalla Azerbaidzhanin lhbtiq-yhteisöjä

Tue lahjoittamalla Azerbaidzhanin lhbtiq-yhteisöjä

Tue Azerbaidzhanin lhbtiq-yhteisöjä auttamaan viranomaisten vainon kohteeksi joutuneita lhbtiq-ihmisiä!

Azerbaidzhanin lhbtiq-yhteisön jäsenet ovat joutuneet syksyn aikana poliisin vainon kohteeksi. Poliisin pidättämiksi joutuneita on pahoinpidelty, heitä on pakotettu lääketieteellisiin tutkimuksiin, sakotettu sekä pakotettu antamaan ilmi puhelimissa olleita yhteystietoja. Eurooppalainen lhbtiq-kattojärjestö ILGA-Eurooppa raportoi ainakin 50 lhbtiq-yhteisön jäsenen joutuneen pidätetyksi pelkästään syyskuun loppupuolella.

Azerbadzhanin viranomaiset ovat vahvistaneet poliisin pidätykset ja perustelleet niitä kansanterveydellisillä uhilla. Azerbaidzhanin sisäministeriö on ilmoittanut, että kaikki pidätetyt olisi vapautettu.

ILGA-Eurooppa kerää varoja azerbaidzhanilaisten lhbtiq-aktivistien työhön, jolla tuetaan vainon kohteeksi joutuneita ihmisiä. Varoja käytetään esim. psykososiaalisen tuen tarjoamiseen, terveydenhoitokuluihin, majoituskuluihin sekä oikeusprosessien kulujen kattamiseen.

Lahjoituslinkki: https://my.ilga-europe.org/azerbaijan

Lisätietoja: https://ilga-europe.org/Azerbaijan

Kuva: ILGA-Euroopan sateenkaarikartan mukaan maassa toteutuu vain 5 % niistä lainsäädännöllisistä toimista, joilla turvataan sateenkaari-ihmisten oikeudet.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design