TransHelsinki-tapahtuma kutsuu keskustelemaan yhdenvertaisuudesta

TransHelsinki-tapahtuma kutsuu keskustelemaan yhdenvertaisuudesta

TransHelsinki on sukupuolivähemmistöjen valtakunnallinen tapahtuma, jossa on transihmisille ja heidän lähipiirilleen suunnattua ohjelmaa sekä kaikille avoimia seminaareja 12.11.-20.11.2016.

Tapahtuma nostaa esille ihmisoikeuksiin ja työelämään liittyviä kysymyksiä, jotka koskettavat  sukupuolivähemmistöjä sekä tarjoaa sukupuolen moninaisuuteen liittyviä kulttuurielämyksiä ja mahdollisuuksia yhdessäoloon ja vertaistukeen. Tapahtumaviikon sunnuntaina 20.11. vietetään kansainvälistä muistotilaisuutta (TDOR) viharikosten uhreina kuolleille transihmisille.

TransHelsingin avajaisia juhlitaan lauanataina 12.11. Feministisen Foorumin, DreamWearClubin ja TransForcesin bileissä Teurastamon Kellohallilla. Viikon aikana järjestetään keskustelutilaisuuksia, kahvi-iltoja ja tapaamisia transihmisille ja heidän läheisilleen sekä saunailta transihmisille ja intersukupuolisille.

Tiistain työelämäseminaarissa paneudutaan sukupuolen moninaisuutta edustavien ihmisten sijoittautumiseen ja asemaan työmarkkinoilla. Seminaarissa julkaistaan aiheesta alkuvuonna 2016 tehdyn kyselyn keskeiset tulokset. Seminaarissa kuullaan myös puheenvuoroja teemaan liittyen, mm. SAK:n ja PALTA:n kommenttipuheenvuorot. Seminaarin järjestää Trasek, Dreamwear Club ja Transtukipiste. 

Keskiviikkona järjestettävässä Amnestyn Suomen osaston, Setan ja Trasekin Trans Act now!/Translaki nyt! -seminaarissa keskustellaan Suomen nykyisestä translaista ja sen ihmisoikeusloukkauksista. Norjan Amnestyn policy advisor Patricia Kaatee kertoo Norjassa tänä kesänä uudistuneesta translaista, joka on ikärajaton ja perustuu itsemääräämisoikeuteen. Mukana keskustelussa ovat Setan ja Trasekin edustajat. Paneelin juontaa Amnestyn Suomen osaston ihmisoikeustyön johtaja Pia Puu Oksanen. Kaateen puheenvuoro ja paneelikeskustelu ovat englanniksi.

Translaki nyt! -seminaarin jälkeen klo 19 esitetään tuore kotimainen dokumentti Jeanne d’Trans, joka samalla aloittaa 25-vuotisjuhlavuottaan viettävän sateenkaarielokuvafestivaali Vinokinon Helsingin näytökset.

TransHelsingin tapahtumat ovat suunnattuja kaikille, joita sukupuolen moninaisuus omassa elämässä koskettaa, eri alojen ammattilaisille sekä niille, jotka haluavat tietää enemmän sukupuolen moninaisuudesta.

Tapahtuman koko ohjelma: http://transhelsinki.fi/
TransHelsinki Facebookissa: https://www.facebook.com/transhelsinki/

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design