TransHelsinki 2009 13.-15.11. – Onnellisena vuosikymmenestä toiseen

Torstai 12.11.2009: Varaslähtö
Paikka: Setan toimisto, Mannerheiminkatu 170 A, viides kerros. Sisäänkäynti Kemiönkujan puolelta.

18–21 Kahvi-ilta, jonka alussa suunnitellaan transnuorten leiriä kesälle 2010.

Perjantai 13.11.2009
Paikka: Setan toimisto.

18–20 Nuorten tapaaminen
Yläikäraja 26 v! Keskustelua, yhdessäoloa, kysymyksiä ja hieman toiminnallisuuttakin.
Vetäjinä Katriina Aamunkajo Transtukipisteestä ja Leena Korhonen Snellusta.

18–20 Aikuisten naisten vapaamuotoinen tapaaminen
Tule tapaamaan vanhoja tuttuja ja luomaan uusia tuttavuuksia

Lauantai 14.11.2009

11–17 Seminaari
Paikka: Helsingin yliopiston päärakennuksen vanha puoli, Auditorio XIII, sisäänkäynti Unioninkatu 34.

Ohjelma:

11 Tervetuloa!

11.15 Trans vuosikymmenestä toiseen -paneeli
Transihmiset kertovat, miten he ovat kokeneet transelämän eri vuosikymmeninä.

12.45 Transoikeudet Euroopassa
Setan pääsihteeri Aija Salo kertoo ajankohtaisista transihmisten ihmisoikeuksiin myös Suomessa vaikuttavista kehityskuluista EU:ssa, Euroopan neuvostossa ja ETY-järjestössä sekä rohkaisevia esimerkkejä joistain Euroopan maista. Mm. EU:n perusoikeusvirasto ja Euroopan neuvoston ihmisoikeuskomissaari ovat kunnostautuneet transasioissa. HUOM. puhujavaihdos!

13.30 tauko

14.30 Totuuksia transihmisyydestä
Jos ei nyt totuuksia, niin ainakin keskustelua uusimmista tutkimustuloksista. Keskusteluun johdattavat Transtukipisteen työntekijät ja Trasekin puheenjohtaja. Tule ja tulkitse!

15.30 Puheenvuoro onnellisuudesta
Miten voin lisätä omaa onnellisuuttani? Mitkä ovat vahvuuteni ja voimavarani?

16.30 Kirjoituskilpailun voittajan julkistaminen

18.30–20 Trans-ukkojen toiminnallinen ryhmä
Paikka: Setan toimisto.

Alaikäraja 26 v. UUSI RYHMÄ aloittaa toimintansa! Miesten tapaaminen, jossa luvassa pientä puuhastelua ja uuden alkavan ryhmän toiminnan ideointia. Ryhmä toimii tulevana talvena ja keväänä. Mahdollisuus vaikuttaa, minne mennä ja mitä tehdä äijäporukan kanssa, mielikuvitus on rajana! Yhdessä voimme pohtia vaihtoehtoja, ja sitä millaisiin asioihin olemme valmiita panostamaan, ja ennen kaikkea mitä ei jätetä mistään hinnasta väliin!

Sunnuntai 15.11.2009
Paikka: Setan toimisto

11–14 Voimauttava valokuva: oma kuva näkyväksi!
UUSI RYHMÄ aloittaa toimintansa. Voimauttavan valokuvan omakuvatyöpajassa rakennetaan ja tutkitaan merkityksellisiä oman elämän kuvia, erityisesti omakuvia. Missä valokuvissa tunnistan sen ihmisen, joka todella olen? Miten minua saa katsoa? Ota mukaan yksi valokuva, joka on itsellesi mieluinen, joka kuvaa itseäsi sellaisena kuin itse näet itsesi. Vetäjinä erikoislääkäri Mika Venhola ja valokuvaaja Miina Savolainen.

11–13 Läheisten tapaaminen
Tarkoitettu vain läheisille! Tapaamisen aiheena tärkeät kysymykset. Askarruttaako jokin asia liittyen transihmisyyteen, sukupuolen korjaushoitoon tai elämään läheisenä? Pohditaan yhdessä, jakaen ja keskustellen. Vetäjinä Maarit Huuska ja Katriina Aamunkajo Transtukipisteestä. Kysymyksiä voi lähettää etukäteen osoitteeseen: perhetyo(a)transtukipiste.fi

14–16 Voimavarat ja vahvuudet -työpaja
Mitkä ovat voimavarojani ja vahvuuksiani? Miten voin lisätä onnellisuuttani? Näihin etsimme vastauksia, luovasti ja pohdiskellen. Vetäjinä toimivat Maarit Huuska ja Katriina Aamunkajo Transtukipisteestä.

14–16 Trasekin puheenjohtajan vastaanotto
Tarvitsetko neuvoja prosessiin liittyvässä hallintoasiassa? Asia voi koskea Kelaa, muutoksenhakua tms., sosiaali- ja terveyspalvelukoukeroita, yhdenvertaisuus- ja syrjintätapauksia, hoitojärjestelmää ym. Lähetä kysymys etukäteen osoitteeseen puheenjohtaja(at)trasek.net. Laita kysymyksen otsikoksi ”Kysymys TransHelsinkiin”. Paikalle voi tulla myös, vaikkei olisi lähettänyt kysymystä etukäteen.

14.30 Dr.Sketchy´s Kabareepiirustusklubi Goes TransHelsinki
Paikka varmistuu myöhemmin.
Tule piirtämään elävää mallia!
Mukaan mahtuu max. 25 henkilöä. Mukaan voi tulla vaikka et olisi koskaan piirtänytkään. Mallina ihastuttaa Valerie Gourmandise!! Pakollinen ennakkoilmottautuminen bettieb(a)helsinkiburlesque.com

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design