Tietoiskut ja koulutukset

Seniorityötä tekeville Seta tarjoaa sateenkaariseniori-tietoiskuja sekä seniorityön syventävää koulutusta palveluiden saavutettavuudesta, sateenkaariseniorien tuen tarpeista ja kohtaamisesta sekä aimo annoksen elämäntarinoita.

 

Sateenkaarisenioritietoisku

Sateenkaariseniori-tietoiskut virittelevät sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuteen vanhuuden näkökulmasta. Tietoisku tuo esiin keitä sateenkaariseniorit ovat, ja mitä heidän toiveensa ja tarpeensa ovat ikääntyneille suunnatuissa palveluissa. Esitys ohjaa miettimään yhdenvertaisuuden edistämistä oman työn kannalta. Tämän lisäksi tietoiskussa kerrotaan, mistä saa lisätietoa syventyä aiheeseen. Pääset myös tapaamaan eri-ikäisiä motivoituneita vapaaehtoisiamme ja kuulemaan, miksi aihe on heille tärkeä. Sateenkaariseniori-tietoisku on hyvä tapa lisätä tietoa ikäihmisten moninaisuudesta ja avata keskustelu työyhteisössä, opiskeluryhmässä, vapaaehtoisporukassa, vanhusneuvostossa tai alueen ikäihmisten keskuudessa.

”Mukava ja lämminhenkinen koulutus! Herätti paljon ajatuksia. Video oli hyvä ja liikuttava. Sopivasti tuttua ja uutta asiaa. Kiitos!” -koulutuspalaute

”Tosi moniulotteinen, jolloin kaikki osiot mielenkiintoista – ei tylsää paasaamista” -koulutuspalaute

Mitä tietoisku sisältää?

Tietoiskun ensimmäinen osa on tietovisa, joka virittelee sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuteen. Toisessa osassa katsotaan Haluaisin pystyä kertomaan -koulutusvideo. Video tuo esiin yhdeksän sateenkaariseniorin äänen ja kertoo heidän toiveistaan, tarpeistaan ja peloistaan vanhenemiseen liittyen. Kolmanneksi tietoiskuun sisältyy ohjattu keskusteluosio, jossa osallistujat tuovat esimerkiksi oman työn näkökulman esiin. Lopuksi vapaaehtoiset kertovat millaista materiaalia Yhdenvertainen vanhuus -projekti on tuottanut ikääntyneille suunnatuissa palveluissa työskentelevien henkilöiden työn tueksi. Vapaaehtoiset myös jakavat materiaalia osallistujille. Yhteensä Sateenkaariseniori-tietoisku kestää noin tunnin.

Miten tilaan Sateenkaariseniori-tietoiskun?

Sateenkaariseniori-tietoiskun voi tilata vaivattomasti ottamalla yhteyttä seniorityön koordinaattoriin Touko Niinimäkeen. Voit lähettää sähköpostia touko.niinimaki@seta.fi tai soittaa 044 218 0676.

Kun tilaat tietoiskun:

  • Mieti valmiiksi mahdollinen ajankohta. Tällä hetkellä vapaaehtoisemme toimivat pääkaupunkiseudulta käsin. Jos paikkakunnallesi on pidempi matka, kannattaa tietoisku tilata pidettäväksi keskipäivän jälkeen. Silloin vapaaehtoiset ehtivät paikkakunnallesi ja takaisin saman päivän aikana.
  • Sateenkaariseniori-tietoiskuun kuuluu PowerPoint-esitys. Vapaaehtoisilla on esitys muistitikulla. Toivomme, että teiltä löytyy tietokone, jonka avulla esityksen voi pitää.
  • Tietoiskussa näytetään myös video. Varmista siis, että käytössäsi on tila, jossa voi käyttää dataprojektoria, ja että tilassa on äänentoisto. Voit tuoda tilaan myös erilliset kaiuttimet.
  • Osa vapaaehtoisistamme on kokemusasiantuntijoita ja osa ei. Kukin vapaaehtoinen kertoo alussa hieman itsestään ja kertoo missä vaiheessa voi esittää kysymyksiä. Jos haluat syventää tietojasi, voit tilata Setalta maksullisen asiantuntijakoulutuksen.

 

Seniorityön syventävä koulutus

Onko asiakkaasi homopappa, lesbomummu, bi- tai transvaari, inter- tai muunsukupuolinen? Miten edistät sateenkaarisenioreiden yhdenvertaisuutta ja otat huomioon sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden ikääntyneiden palveluissa? Kuinka puutut palveluympäristössä tapahtuvaan syrjintään?

Setan seniorityön syventävissä koulutuksissa käsitellään seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja perhemuotojen moninaisuutta tilaajan toiveiden sekä osallistujien perustietojen mukaisesti. Yleisenä tavoitteena on kehittää oppijoiden ammatillista osaamista moninaisen asiakaskunnan parissa tehtävässä työssä. Setasta voi tilata luennoitsijan tai alustajan seminaareihin, konferensseihin, erilaisiin ammatillisiin tapahtumiin ja teemapäiviin. Oppilaitokset, työyhteisöt ja muut asiakkaat voivat tilata koulutuksen omiin toimitiloihinsa tai tulla vieralulle Setan toimistolle Helsingin Länsi-Pasilaan.

Setan asiantuntijakoulutukset ovat maksullisia. Asiantuntijoiden toteuttamien ammatillisten koulutusten hinta on alkaen 120 € tunti. Pääkaupunkiseudun ulkopuolisista koulutuksista veloitamme myös matkakorvauksen.

  • Vierailu koulussa alkaen 30 € / tunti
  • Koulutukset alkaen 120 € / tunti
  • Koko päivä 600 €
  • Puoli päivää 300 €

Pyydä tarjous: koulutus@seta.fi

 

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design