Koulutukset

Seta tarjoaa sateenkaariseniori-koulutuksia, eli sekä vapaaehtoisten ohjaamia niin sanottuja sateenkaariseniori-infoja että syventävää koulutusta muun muassa sosiaalisesta identiteetistä, kohtaamisesta ja sateenkaarihistoriasta. Koulutukset ovat räätälöitävissä tilaajan toiveiden mukaisesti.

 

Seniorityön syventävä koulutus

Miten sateenkaarihistoria vaikuttaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluviin ikäihmisiin? Kuinka yhdenvertaisuutta edistetään senioripalveluissa? Mietitkö, miten sateenkaarisenioreita tulisi kohdata arjen työssä?

Setan seniorityön syventävissä koulutuksissa käsitellään seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja perhemuotojen moninaisuutta. Tavoitteena on lisätä tietoa sekä kehittää osaamista ja tarjota työkaluja moninaisen asiakaskunnan kohtaamisen tueksi. Oppilaitokset, työyhteisöt ja muut toimijat voivat tilata koulutuksen tai tulla vierailulle Setan toimistolle Helsingin Länsi-Pasilaan. Setan seniorityön koordinaattorin voi myös tilata luennoitsijaksi seminaareihin, konferensseihin sekä erilaisiin ammatillisiin tapahtumiin. Tähän koulutuskokonaisuuteen kuuluu yleensä kokemuskouluttajan, eli sateenkaariseniorin puheenvuoro.

Setan asiantuntijakoulutukset ovat lähtökohtaisesti maksullisia. Seniorityön koordinaattorin toteuttamien koulutusten hinta on 120 €/tunti. Pääkaupunkiseudun ulkopuolisista koulutuksista veloitamme myös matkakorvauksen.

Pyydä tarjous: koulutus@seta.fi ja kysy lisätietoja seniorityön koordinaattorilta: touko.niinimaki@seta.fi / 050 354 0656.

 

Sateenkaariseniori-info

Sateenkaariseniori-info on Setan seniorityön vapaaehtoisten kouluttajien toteuttama koulutusosuus, jossa käsitellään sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ikäihmisten kohtaamista case-muotoisten esimerkkien ja koulutusvideon kautta. Infojen ideana on, että sateenkaarisenioreiden oma ääni pääsee kuuluviin. Esitys ohjaa miettimään yhdenvertaisuuden edistämistä oman työn ja opintojen kannalta. Sateenkaariseniori-info on hyvä keskustelunavaaja ikäihmisten moninaisuudesta, jota voi hyödyntää työyhteisöissä, opiskeluryhmissä, vapaaehtoisporukoissa tai esimerkiksi kunnallisissa vanhusneuvostoissa. Sateenkaariseniori-info kestää noin tunnin. Info ja syventävä koulutus kulkevat käsi kädessä ja muodostavat kattavan kokonaisuuden aiheeseen liittyen.

”Mukava ja lämminhenkinen koulutus! Herätti paljon ajatuksia. Video oli hyvä ja liikuttava. Sopivasti tuttua ja uutta asiaa. Kiitos!” -koulutuspalaute

”Tosi moniulotteinen, jolloin kaikki osiot mielenkiintoista – ei tylsää paasaamista.” -koulutuspalaute

Sateenkaariseniori-infon voi tilata ottamalla yhteyttä seniorityön koordinaattoriin Touko Niinimäkeen: touko.niinimaki@seta.fi / 050 354 0656.

Kun tilaat infon:

  • Sateenkaariseniori-infoon kuuluu PowerPoint-esitys. Toivomme, että teiltä löytyy tietokone, jonka avulla esityksen voi pitää.
  • Infossa näytetään myös video. Varmista siis, että käytössä on tila, jossa voi käyttää tietokonetta äänentoiston kera.
  • Jos haluat syventää tietojasi ja osaamistasi, voit tilata Setalta syventävän sateenkaariseniori-koulutuksen.
Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design