Tietoa Setan jäsenjärjestöjen nuorisotoiminnasta

YLE TV1:ssä nähtiin sunnuntaina 3.4. Kati Juuruksen dokumentti Kyllä homotkin siivoaa, joka kertoo suomalaisista seksuaalivähemmistöihin kuuluvista nuorista. Dokumentti uusitaan lauantaina 9.4. klo 12.35. Se on myös nähtävillä YLEn Areena-palvelussa 10.4. asti (http://areena.yle.fi/video/1301859815756).

Dokumentissa kerrottiin myös eri paikkakunnilla toimivista hlbt-nuortenryhmistä, joista nuoret voivat löytää kavereita ja vertaistukea. Tässä tietoja Setan piirissä toimivista nuortenryhmistä jäsenjärjestöittäin.

Nuorten toimintaa Setan jäsenjärjestöjen piirissä

Helsingin seudun Seta ry

www.heseta.fi

Mini-nury

Vuoden alussa HeSetassa aloitti uusi alle 18-vuotiaiden ryhmä eli tuttavallisemmin mini-nury! Ryhmän tapaamiset ovat parittomien viikkojen lauantaisin klo 16 Hapessa (Sörnäisten Rantatie 31, 4.krs). Kevään tapaamisajat ovat 2.4., 16.4., 30.4., 14.5. ja 28.5. Tervetuloa mukaan pelailemaan ja pitämään hauskaa yhdessä!

Nuorten lauantairyhmä

Nuorten ryhmä on avoin ryhmä, joka kokoontuu lauantaisin klo 18–21. Rentoa oleskelua ja antoisia keskusteluja mukavassa seurassa alle 25-vuotiaille. Voit tulla vain käymään tai jäädä koko illaksi. Ryhmä kokoontuu Nuorten toimintakeskus Hapessa, osoitteessa Sörnäisten Rantatie 31 A ,4. krs.

Toiminnasta voi tiedustella osoitteesta: nury(at)heseta.fi

HeSetan sosiaalityöntekijä Katja Rajaniemi, katja.rajaniemi(at)heseta.fi, puh. 045 121 0026, puhelinajat tiistaisin klo 10–12 ja torstaisin klo 12–14

Hobiles ry, Joensuu

www.hobiles.fi

Nuorten ryhmä

Nuorten ryhmä on pitänyt menestyksekkästi ensimmäisen tapaamisensa!! Joensuun sateenkaarevan nuortenryhmän (15–29 vuotiaat) toinen tapaaminen on maanantaina 11.4. klo 19 Vyöhyke-talon pienessä kokoustilassa osoitteessa Suvantokatu 1. Tapahtuma on maksuton ja päihteetön. Tervetuloa joukolla mukaan!!

Jyväskylän Seta ry

www.jklseta.fi

Nuorten ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu 15–20-vuotiaille seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluville – tai niihin liittyviä asioita pohdiskeleville – nuorille.

Opiskelijaryhmä Pinko

Ryhmä on tarkoitettu kaikille Jyväskylän ja sen ympäristön oppilaitosten ja yliopiston opiskelijoille.

Lisäksi Jyväskylän Setan yleinen puhelinpäivystys p. 045 638 9540 (ke klo 19–21)

Oulun Seta ry

www.oulunseta.fi

Nuortenryhmä

Ryhmä on tarkoitettu alle 29-vuotiaille, sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Paikalle ovat siis tervetulleita niin homot kuin heterotkin sekä kaikki siltä väliltä.

Setan nuorten ryhmä kokoontuu vaihtelevina viikonpäivinä, osoitteessa Isokatu 45 A 17, klo 18.

Nuorten ryhmästä lisätietoja ryhmänvetäjiltä. Mailia voi lähettää Oulun Setan osoitteeseen (info[at]oulunseta.fi)

Lisäksi Oulun Setan yleinen puhelinpäivystys p. 040 836 9569 (ma klo 18–20)

Satakunnan Seta ry

www.poseta.net

Nuorten ryhmä aloittanut 14.3.2011 (info[at]100seta.net)

Rovaniemen Seta ry

www.rovaniemenseta.fi

Nuorten ryhmä

Nuorten ryhmä on tarkoitettu noin 16–23-v. nuorille. Ohjelmassa on kahvia, mehua, vapaamuotoista jutustelua, musaa, elokuvia yms. Toiveiden ja tarpeiden mukaan järjestetään teemailtoja. Keskiviikkoisin klo 17–18.

info(at)rovaniemenseta.fi

Savon seksuaalinen tasavertaisuus ry

www.savonseta.fi

Nuorten ryhmä Kuopiossa

Nuorten illat on tarkoitettu alle 30-vuotiaille ja niiden ohjelma on vapaa. Nuorten illat ovat päihteettömiä, mutta teetä ja sympatiaa on aina tarjolla. Maanantaisin klo 18.

Nuorten ryhmä Lappeenrannassa:

https://www. facebook.com/group.php?gid=151909364835570

Tampereen Seta ry

www.treseta.fi

Nuorten ryhmä

Nuortenryhmä kokoontuu parin viikon välein teen ja jutustelun merkeissä Tampereen Setan toimistolla. Ohjelmaan kuuluu jutustelua, pelejä, leffoja, keilailua ja muuta toilailua.

Ryhmä on tarkoitettu 15–21-vuotiaille nuorille. Voit olla homo, lesbo, bi, hetero, transihminen tai et-osaa-sanoa – kaikki ovat täällä yhtä tervetulleita ja jokainen saa tulla sellaisena kuin on. Täältä löytyy samanhenkisiä kavereita ja mukavia ihmisiä. Ryhmässä käy säännöllisesti 10–20 ihmistä. Mukana on paljasjalkaisia tamperelaisia ja muualta tulleita koululaisia, opiskelijoita, roolipelaajia ja hevostyttöjä, muusikkoja ja lukutoukkia, ihan kaikenlaisia ihmisiä.

Nuoret aikuiset

Tampereen Setassa on pyörähtänyt käyntiin uusi Nuorten Aikuisten ryhmä. Ryhmä on avoin ja tarkoitettu 18–30 -vuotiaille sateenkaareville ihmisille. Ryhmä on vapaamuotoinen, kokoonnumme teen ja kahvin sekä tietysti juttelun merkeissä. Ryhmäläisten toiveesta voimme myös pitää leffailtoja, käydä keilaamassa, tai lähes mitä vaan.

Ryhmän kokoontuu n. joka toinen viikko Tresetan toimistolla osoittessa Kuninkaankatu 15 A (2. krs). Ryhmän kookoontumisajat näet Tresetan etusivun kalenterista.

TreSetan sosiaalisihteerinä toimii Minna Minkkinen. Sosiaalisihteerin tavoitat pääsääntöisesti tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 9–15 numerosta 044 300 2355 tai sähköpostitse minna.minkkinen(at)treseta.fi.

Turun seudun Seta

www.tuseta.fi

Nuortenryhmä

Astu rohkeasti kynnyksen yli. Ovi on auki kaikille yläaste- ja lukioikäisille, jotka kokevat itsensä lesbo-, homo- tai biseksuaaleiksi, transhenkilöksi tai tuntevat olevansa ei-niin-heteroseksuaaleja. Mukaan voi tulla koska tahansa. Ennakkoilmoittamista ei tarvita eikä tapaamiset maksa mitään. Nuorten ryhmä tapaa Turun Setan toimistolla joka toinen sunnuntai klo 14–17. nuoret(at)tuseta.fi

Lisäksi Turun seudun Setan yleinen puhelinpäivystys p. 02 231 0334 (ke klo 18–21)

Vaasan Seta ry

www.vaasanseta.fi

Nuorisoryhmä Seinäjoella

Seinäjoen nuorisoryhmä on tarkoitettu 13–20-vuotiaille nuorille. Kokoonnumme kaksi kertaa kuukaudessa Pohjan nuorisotilalla (Pultrantie 15) keskiviikkoisin klo 17–20. Lisätietoja saa sähköpostilla: seinajoennury[at]gmail.com

Opiskelijavinokkaat – OVI ry (toimii Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan piirissä)

www.wiki.helsinki.fi/display/ovi/Etusivu

Kokoonnumme tiistai-iltaisin klo 19.00 (kesäisin 18.00) läpi vuoden Avoimiin Oviin. Kerhohuoneemme on uuden ylioppilastalon B-rapussa Mannerheimintie 5:ssä, kolmannessa kerroksessa. Kerhoilloissa on tarjolla teetä tai mehua, keksejä ja vapaata jutustelua tai ennalta tai paikan päällä päätetyn teeman mukaista aktiviteettia, kuten videoiden katselua, ruoanlaittoa tai askartelua. Tervetuloa!

Tukea ja neuvontaa lisäksi:

Transtukipiste

www.transtukipiste.fi

Transtukipiste tarjoaa ammatillista keskusteluapua

Palvelut on tarkoitettu kaiken ikäisille sukupuolivähemmistöön kuuluville, sukupuoltaan pohtiville ja heidän läheisilleen. Työntekijöiden palvelut ovat maksuttomia eikä lähetteitä tarvita. Halutessasi voit asioida myös nimimerkillä. Soita tai lähetä sähköpostia ja varaa aika itsellesi tai läheisellesi.

Sähköpostineuvonta Lähetä viestisi toiseen alla olevista sähköpostiosoitteista.
neuvonta[at]transtukipiste.fi
perhetyo[at]transtukipiste.fi

Stöd på svenska

Regnbågsankan rf

www.regnbagsankan.fi

Telefonjouren

Har du tankar, frågor eller grubblerier, men ingen att tala med? Ring oss om du vill prata! Ingen fråga är för liten eller för stor, och alla samtal är viktiga! Vi lyssnar på dig och guidar dig vid behov vidare. Vi har absolut tystnadsplikt och du får självklart vara anonym.

Onsdagar 19.30-21.30, tfn. 044-2975476

E-post jouren

Har du tankar, frågor eller grubblerier men vill hellre skriva ner dem än ringa? Skicka dem till regnbagsjour@gmail.com

Regnbågsfyren rf, Åland

www.regnbagsfyren.ax

Kontakt: info(at)regnbagsfyren.ax

Lisäksi Kotkassa QueerKymi on aktivoitunut uudestaan ja palaamassa Setan jäsenjärjestöksi: https://www.facebook.com/pages/QK-QueerKymi/195310303843072

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design