Tiedote: Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanjalle Setan palkinto homonuorten hyvinvoinnin edistämisestä

Homo- ja transnuoria tukeva Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanja sai Setan Asiallisen tiedon omena -palkinnon. Kunniakirja luovutettiin tänään HalfPride-tapahtuman puistojuhlassa Jyväskylässä.

Kampanjan myönteinen sanoma tulevaisuudenuskosta ja jokaisen oikeudesta omannäköiseensä elämään on tavoittanut valtavan määrän ihmisiä internetin, television ja kirjan kautta.

Onnistunut ja suomalaisittain huikean näkyvyyden saanut kampanja on Setan mielestä rohkaiseva osoitus itsensä likoon laittamisen voimasta.

Palkittuun kampanjatiimiin kuuluvat Tommi Laitio, Ani Kellomäki, Johanna Laitinen, Alex Nieminen, Saku Tuominen ja Tero Jokinen.

Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanja tukee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten hyvinvointia ja rohkaisee syrjintää kokeneita nuoria uskomaan itseensä. Esikuvana oli Yhdysvalloissa käynnistynyt It gets better -liike, joka syntyi useiden homonuorten tehtyä itsemurhan.

Kampanjan ydin koostuu videosta ja kirjasta (Paasilinna 2010), joissa ihmiset kertovat omia tarinoitaan. Video on näytetty kaikilla suomalaisilla televisiokanavilla ja monien koulujen aamunavauksissa. Kirja ja video voivat avata monen nuorelle läheisen aikuisen silmät ymmärtämään paremmin itseään pohtivaa nuorta.

Kirjan myyntituotot lahjoitetaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelimen ja netin kehittämiseen tukemaan paremmin homo-, bi- ja transnuoria. Kampanjalla on siten kauaskantoisia vaikutuksia nuorten ja heidän perheidensä hyvinvointiin.

Kulunut vuosi on ollut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuneen ilkivallan ja fyysisen ja henkisen väkivallan vuosi. Seta haluaa kiittää kaikkia ihmisiä, jotka ovat ilmaisseet tukensa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksille esimerkiksi liittymällä jäseniksi Setan jäsenjärjestöihin tai osallistumalla pride-tapahtumiin.

Lisätiedot:
Leena Hernesniemi, Seta ry:n hallituksen jäsen, 040 742 9182, leena.hernesniemi[at]seta.fi
Tommi Laitio, Kaikki muuttuu paremmaksi -tiimi, 050 563 4950, tommi.laitio[at]demos.fi
Alex Nieminen, Kaikki muuttuu paremmaksi -tiimi, 0400 633 110, alex[at]n2.fi

Kaikki muuttuu paremmaksi -video YouTubessa

Kaikki muuttuu paremmaksi -kirja

Seta ry on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö. Sen tavoitteena on kaikkien yhdenvertaisuus riippumatta seksuaalisesta suuntautumisestaan, sukupuoli-identiteetistään tai sukupuolen ilmaisustaan. Seta jakaa vuosittain ”Asiallisen tiedon omenan” taholle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa.

Aiempina vuosina huomionosoitus on myönnetty muun muassa Vantaan Kaupunginmuseolle, kirjailija Sofi Oksaselle, kirjailija ja psykiatri Veronica Pimenoffille, Suomen Big Brother -talolle sekä kirkon Yhteys-liikkeelle.

HalfPride Jyväskylä -tapahtuman (14.–17.7.) järjestää Seta ry:n jäsenjärjestö Jyväskylän Seta ry. www.jklseta.fi

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design