Ladataan Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Keskustelutilaisuudet juridisesta sukupuolesta 20.4. Helsingissä ja 21.4. Turussa

torstai 20.4.2017perjantai 21.4.2017

[ ] Mies
[ ] Nainen
[ ] Muu, mikä? ________________________________

Passimerkintä, itsemäärittelyoikeus, juridinen sukupuoli. Kuuluu kaikille -kampanja on herättänyt keskustelua siitä, mitä kaikkea itsemäärittelyllä oikein ajetaan takaa. Onko tarkoituksena saada määritellä sukupuolensa tai sen puuttuminen täysin vapaasti, tuleeko sellaista määritellä juridisesti ollenkaan, mitkä meidän vaihtoehtomme ovat ja miten löytää paras polku juridisen viidakon sidonnaislakien halki?

Trasek ja Seta, järjestöt Kuuluu kaikille -kampanjan takana, ovat molemmat todenneet, että sukupuolen moninaisuus pitää ottaa huomioon kaikilla elämän osa-alueilla. Translain uudistuksen yhteydessä on syytä myös selvittää mahdollisuus muuhun juridiseen sukupuolimerkintään kuin vain nainen tai mies. Voidaanko sukupuolimerkintä jopa poistaa kokonaan vai pitäisikö mahdollistaa muita juridisia sukupuolia – ja jos niin, niin mitkä?

Kampanja haluaa herättää laajaa keskustelua siitä, mitä juridiset sukupuolet ovat tai voisivat olla! Tule keskustelemaan ja kertomaan oma näkemyksesi siitä, miltä passisi kuuluisi näyttää.

Keskustelutilaisuudet järjestetään Helsingissä 20.4.17 klo 17-19 (Pasilanraitio 5/Fredriskberginkatu 2, 6 krs. eli Setan toimistorakennuksen kattohuoneisto) ja Turussa 21.4.17 klo 17-19 Turun seudun Setan toimistolla (Eerikinkatu 22b B 20).

Tilaisuudet ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Helsinki: Kulku kokoustilaan pyörätuolilla tapahtuu Setan 2. kerroksessa sijaitsevan toimiston kautta Pasilanraitio 5:n puolelta. Lähetä ennakkotieto saapumisestasi tätä reittiä os. tiedottaja@seta.fi. Inva-wc sijaitsee Setan toimistolla.

TuSetan toimisto on valitettavasti esteellinen pyörillä varustetulla apuvälineellä liikkuvalle, sillä taloon on portaat ja hissitasolle on portaat. WC on sukupuolittamaton, mutta ei koonsa puolesta esteetön. Keskustelua käydään suomeksi ja tarvittaessa ruotsiksi ja englanniksi.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
torstai 20.4.2017
Loppuu:
perjantai 21.4.2017
Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design