Setan varapuheenjohtajaksi 21-vuotias Sakris Kupila

Setan varapuheenjohtajaksi 21-vuotias Sakris Kupila

Setan Mikkelissä kokoontunut edustajakokous valitsi uusia hallituksen jäseniä ja linjasi Setan toiminnasta vuodelle 2018.

Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin helsinkiläinen 21-vuotias lääketieteen opiskelija Sakris Kupila. Muunsukupuolinen Kupila on toiminut Setan nuorisotoimikunnassa, edustanut ihmisoikeusjärjestöjä kansainvälisissä sateenkaarijärjestöissä. Kupila kampanjoi globaalisti translain uudistamisen ja transoikeuksien puolesta.

“Translakityö on saatettu vahvasti alkuun, ja sitä on jatkettava itsemäärittelyoikeuden saavuttamiseen saakka. Myös lasten ja nuorten oikeuksien on translain suhteen toteuduttava”, Sakris Kupila sanoo.

Hallituksen uusiksi jäseniksi 2018 alkavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin Petteri Keränen Turusta, Amanda Majasaari Jyväskylästä ja Kiti Kalliomäki Kemistä. Varajäseneksi valittiin Iina Särkkä Mikkelistä. Hallituksessa jatkavat puheenjohtaja Viima Lampinen, varapuheenjohtaja Aleksi Koivisto sekä Emma Hotakainen, Maria Gustafsson ja Krister Karttunen.

Edustajakokouksen kokouskannanotto käsitteli yhdenvertaisuuden toteutumista varsinkin maaseudulla ja pienemmissä kaupungeissa. Yhdenvertaisuuden edistämistä tarvitaan myös Setan sisällä.

“Tärkeää on Setan toiminnan kehittäminen entistä saavutettavammaksi ja aidosti avoimeksi ihan kaikille riippumatta esimerkiksi kielestä, asuinpaikasta, toimintakyvystä tai muista henkilökohtaisista ominaisuuksista. Vain niin voidaan vahvistaa ja laajentaa Setan toimintaa ja asemaa entisestään nyt ja tulevaisuudessa”, Kupila toteaa.

Kokouksessa muutettiin myös sääntöjä useita vuosia käydyn keskustelun jälkeen. Setan hallituksen valintaan on vaikuttanut sukupuolipariteetti-periaate, jonka mukaan hallitukseen on valittava tietty määrä miehiksi tai naisiksi itsensä määrittäviä ihmisiä. Edustajakokous äänesti sukupuolikiintiöiden poistamisen puolesta.

Lisätietoa: Viima Lampinen, puheenjohtaja, p. 050 329 9891, puheenjohtaja@seta.fi

Kokouskannanotto täällä.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design