[contact-form-7 id="5677" title="Ei otsikkoa"]

Setan uutiskirje toukokuu 2016

Ajankohtaista ihmisoikeuspolitiikassa
1. Reilu 55 000 allekirjoitti äitiyslain – etenee eduskuntaan syksyllä
2. Suomen sijoitus nousi eurooppalaisessa lhbti-vertailussa
3. Ihmisoikeusjärjestöt kirjelmöivät Rehulalle translain uudistamisesta
4. Setan nuoret, Allianssi ja UNESCO sateenkaarinuorten hyvinvoinnin puolesta

Järjestöuutiset
5. Suomi100 – Sateenkaaren väreissä nostaa esiin sateenkaarihistoriaa
6. Lahjoita sateenkaareva valokuvasi Setalle
7. Järjestöjen yhteinen opas Seksi ja trans julkaistiin
8. TransHelsingin suunnittelu laitettiin käyntiin
9. Työpaikka Brysselissä: Advocacy and Programmes Officer

Tapahtumat ja koulutukset
10. Pirkanmaan Pride käyntiin ensi viikolla!
11. Seta Helsinki Pridessa: toimittajakoulutus, mediapaneeli, kansanedustajien kyselytunti, ihmisoikeusseminaari ja seniorirekka!
12. Ensimmäistä Kainuu Pridea juhlitaan 8.7.
13. Setan kouluttajakoulutus 4.–5.9. Joensuussa
14. Jyväskylän Setan Club Kaapin kevätkarkelot + kevätretki 28.5.2016

Muut uutiset
15. Koulutusta ja kohtaamisia MS SOSTElla 4.-5.10.2016

1. Reilu 55 000 allekirjoitti äitiyslain – etenee eduskuntaan syksyllä

Ihmisoikeudet | Nimien keruu naisparien lasten oikeuksia parantavaan äitiyslakikansalaisaloitteeseen päätyi viime lauantaina. Kansalaisaloite saavutti tarvittavan kannattajamäärän äitienpäivän jälkeisen viikon torstaina, kun yhä useammat kansalaisjärjestöt, poliitikot, julkisuuden henkilöt ja aktiiviset kansalaiset nostivat aloitteen kaikkien tietoisuuteen.

Aloitteen käynnistänyt Sateenkaariperheet ry luovuttaa kannatusilmoitukset Väestörekisterikeskukseen tarkistettaviksi 6.6. Aloitteen käsittely tapahtunee eduskunnassa arvioiden mukaan syysistuntokaudella.

Äitiyslaki mahdollistaisi hedelmöityshoidoilla alkunsa saaneen lapsen tunnustamisen neuvolassa jo ennen lapsen syntymää, samoin kuin miehet voivat tunnustaa lapsensa neuvolassa vuoden 2016 alusta lukien. Äitiyslakia sovelletaan vain tilanteessa, jossa ei teoriassakaan ole olemassa ketään miestä, joka voitaisiin vahvistaa lapsen isäksi.

Setan kiitos allekirjoittaneille: http://seta.fi/kiitos-suomalaiset/

Lapsen oikeus omaan äitiinsä – tästä äitiyslaissa on kyse (radio): http://areena.yle.fi/1-3467766

 

 

2. Suomen sijoitus nousi eurooppalaisessa lhbti-vertailussa

Ihmisoikeudet | Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen eurooppalainen kattojärjestö ILGA-Eurooppa julkaisi toukokuussa viidennen vuosiraporttinsa sekä sateenkaarikartan 49 eri Euroopan maan ihmisoikeustilanteesta. Raportissa vertaillaan ja pisteytetään Euroopan valtiota sen mukaan, miten niiden lainsäädännössä ja viranomaistoiminnassa kohdellaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä.

Vertailun mukaan Suomi on 7. paras maa lhbti-ihmisoikeuksien toteuttamisessa. Vuonna 2015 Suomi oli sijalla 13. Vaikka Suomi nouseekin vertailussa kuusi sijaa viime vuodesta, on Suomessa toteutunut vain 67 % ILGA-Euroopan edellyttämistä toimista (vuonna 2015 62 %). Saman prosenttiluvun saivat myös Ranska ja Kroatia. Vertailun kärjessä on Malta 88 % prosentilla ja surkein tilanne on Azerbaidzhanissa.

Suomen sijoitusta nostaa vertailussa käytettyjen kriteerien muutos, ei niinkään muutokset Suomen lainsäädännössä.

”Suomessa kyllä tiedetään, missä merkittävät ongelmat lhbti-ihmisten ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden osalta ovat, mutta hallitus on osoittanut täydellistä haluttomuutta viedä asioita eteenpäin. Ei tarvitse kuin katsoa viime viikolla julkaistua hallituksen tasa-arvo-ohjelmaa. Se olisi ollut erinomainen paikka osoittaa, että lhbti-ihmisoikeuksia halutaan kehittää systemaattisesti”, Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo kommentoi.

Setan uutinen: http://seta.fi/suomessa-ei-suuria-muutoksia-lhbti-ihmisoikeuksien-edistymisessa/

ILGA-Euroopan sivuilla: https://rainbow-europe.org/

 

 

4. Ihmisoikeusjärjestöt kirjelmöivät Rehulalle translain uudistamisesta

Ihmisoikeudet | Seta, Sateenkaariperheet, Trasek ja Amnestyn Suomen osasto vaativat perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulalle osoitetussa kirjeessään hallitusta sisällyttämään translain kokonaisuudistuksen laadittavaan perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelmaan.

”Hallitus on laatimassa perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelmaa. Olisi tärkeä sisällyttää translain kokonaisuudistus toimintaohjelmaan. Kokonaisuudistus olisi tärkeä, jotta ihmisiä ei pakotettaisi valitsemaan vanhemmuuden ja oman sukupuolen vahvistamisen välillä, jotta terveiltä ihmisiltä ei vaadittaisi psykiatrista diagnoosia, jotta translapset ja -nuoret nähtäisiin sellaisina kuin he ovat. Pohjatyöt lain kokonaisuudistukselle on tehty, nyt tarvitsemme päättäväisyyttä transihmisten syrjimättömyyden ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi”, järjestöt kirjoittavat.

Joukko kansanedustajia jätti kirjallisen kysymyksen hallitukselle translain uudistamisesta. Kansanedustajat jättivät myös lakialoitteen lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poistamisesta laista.

Translain uudistustarpeita kartoitettiin viime hallituskaudella, mutta asia ei ole edennyt. Seta on vaatinut ihmisoikeusloukkauksien poistoa ja itsemääräämisoikeutta translakiin.

”Translakimme on yksilöille nöyryyttävä ja koko Suomelle häpeäksi. Lisääntymiskyvyttömyyden poistaminen laista ei riitä. Aloitamme kampanjoinnin translain uudistamisen puolesta ja toivomme, että se johtaa translain uudistamisen kirjaamiseen perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelmaan”, Kerttu Tarjamo kertoo.

Ihmisoikeusjärjestöjen kirje: http://seta.fi/ihmisoikeusjarjestojen-kirje-perhe-ja-peruspalveluministeri-juha-rehulalle-translain-uudistustarpeista/

 

 

4. Setan nuoret, Allianssi ja UNESCO sateenkaarinuorten hyvinvoinnin puolesta

sva_koulutSateenkaarinuoret | Toukokuussa keskusteltiin sateenkaarinuorten hyvinvoinnista niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Kansainvälisenä homo-, bi- ja transfobian vastaisena päivänä 17.5. Setan nuorisotoimikunta ja Allianssi esittivät, että oppilaitokset lähtisivät laajasti Syrjinnästä vapaa alue -kampanjaan mukaan, jotta homo- ja transfobiaan voidaan puuttua paremmin.

”Koulujen ja koululaitosten johdolla on erityinen vastuu turvallisen ja syrjimättömän tilan luomisessa kaikille nuorille. Julistautuminen Syrjinnästä vapaaksi alueeksi on mainio askel sateenkaarinuorten hyvinvoinnin edistämiseksi”, toteaa Allianssin puheenjohtaja Eero Rämö.

YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO julkaisi toukokuussa globaalin raportin Out in the Open, homo- ja transfobiasta koulutuksen piirissä. Raportti osoittaa, että homo- ja transfobinen väkivalta ja syrjintä ovat arkipäivää kouluissa kautta maailman.

UNESCO kehottaa torjumaan väkivaltaa ja syrjintää hyvällä lainsäädännöllä, väkivaltaa sitä monitoroimalla, opettajien ja henkilökunnan kouluttamisella sekä asiallisen tiedon levittämisellä lhbti-aiheista niin oppimateriaaleissa kuin yleisesti koulujen käytävillä.

Setan nuorten ja Allianssin kannanotto: http://seta.fi/allianssi-ja-setan-nuorisotoimikunta-oppilaitokset-syrjinnasta-vapaaksi-alueeksi/

UNESCOn video, jossa raportti käydään läpi kolmessa minuutissa: https://youtu.be/BJvnyBM2qMw

Tutkija Riikka Taavetin teksti sateenkaarinuorten hyvinvoinnista: https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/koulukiusaaminen-on-sateenkaarinuorten-arkea

 

 

5. Suomi100 – Sateenkaaren väreissä nostaa esiin sateenkaarihistoriaa

Kulttuuri | Setan ja Kulttuuria kaikille -palvelun yhteinen hanke Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä on kulttuuri-, taide- ja viestintähanke, jonka tavoitteena on tehdä näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa osana itsenäisen Suomen historiaa. Hankkeessa kerätään uutta tietoa vähemmistöjen arjesta ja historiasta.

Hanke avattiin toukokuussa seminaarissa, jossa käsiteltiin kehotuskieltoa. Paneelin keskustelijoina olivat presidentti Tarja Halonen, asianajaja Ulf Månsson ja kirjailija Pirkko Saisio ja paneelin moderaattorina toimi professori ja mediatutkija Anu Koivunen.

Rita Paqvalénin ja Katriina Rosavaaran blogaus: http://suomi100-sateenkaarenvareissa.fi/fi/suomen-historian-taiteen-ja-kulttuurin-sateenkaariraita/ 

Tietoisesti vaiennetut -seminaarin tallenne: https://www.youtube.com/playlist?list=PLiDTMwKanaxZBQAA5MdQopvzVMlQ7h-A0

Ulf Månssonin blogaus kehotuskiellosta: http://suomi100-sateenkaarenvareissa.fi/fi/kehotuskielto-kuollut-kirjain/

Anu Koivusen blogaus: http://blogit.apu.fi/sananvoimalla/anu-koivunen-vaikenemisen-historian-varjot/

 

6. Lahjoita sateenkaareva valokuvasi Setalle

Järjestö | Setalla on verkkosivuillaan kuvapankki, joka tarjoaa sateenkaarevia kuvia kaupalliseen tai epäkaupalliseen käyttöön. Kuvapankissa on sekä henkilökuvia, historiaa että järjestötoimintaa. Nyt Seta haluaa laajentaa kuvapankkiaan ihmisten omilla valokuvilla.

Kuvapankkiin voi ladata kuvan tarjolle verkkolomakkeella, jossa samalla määritellään kuvan käyttöoikeudet. Kuvan voi lahjoittaa myös vain Setan viestinnän käyttöön, mutta ei laajempaan jakeluun.

Kuvapankki: http://seta.fi/kuvapankki/

Lähetyslomake: http://seta.fi/laheta-kuva-setan-kuvapankkiin/

 

 

7. Järjestöjen yhteinen opas Seksi ja trans julkaistiin

Trans_ja_seksi2016_kansiJärjestö | Homo- ja transfobian vastaisena päivänä 17.5. julkaistaan opas Seksi ja trans. Oppaan ovat tuottaneet Transtukiverkosto, Seta, Transtukipiste, Hiv-tukikeskus sekä tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi.

Seksi ja trans -opas on tarkoitettu transihmisille sekä heidän kumppaneilleen. Opasta voivat hyödyntää myös ammattilaiset, kuten kouluterveydenhoitajat, seksuaalineuvojat ja psykologit. Tekstin ovat ruotsinkielisestä alkuperäisversiosta kääntäneet ja editoineet Transtukiverkoston aktiivit Panda Eriksson ja Ami Koiranen.

Transihmisten seksuaalisuus on aihe, josta on erittäin haastavaa löytää asiallista tietoa. Koska seksuaalisuus on tärkeä osa monen ihmisen elämää, voi tähän liittyä paljon transihmisten mieltä vaivaavia kysymyksiä: Kuinka voin harrastaa seksiä tuntematta kehodysforiaa tai siitä huolimatta? Miten voin kertoa kumppanilleni olevani transsukupuolinen? Minkälaisia sanoja haluan kehostani käytettävän? Muuttuuko seksi korjausleikkausten jälkeen?

Seksi ja trans -opas pyrkii tarjoamaan vastauksia näihin kysymyksiin sekä käsittelemään perusasiat turvallisesta seksistä. Opas tarjoaa tuoreen ja ajankohtaisen näkökulman sukupuolen moninaisuuteen ja sen kunnioittamiseen tilanteessa, jossa ihminen on usein haavoittuvainen.

Opas on sähköisenä: www.transtukipiste.fi/tietoa-sukupuolesta/seksuaalisuus

Tilaa esite: http://hivtukikeskus.fi/products-page/yleisesitteet/seksi-ja-trans-esite/

 

 

8. TransHelsingin suunnittelu laitettiin käyntiin

Tapahtuma | TransHelsinkiä vietetään tänä vuonna viikolla 46 ja perinteinen yhteisöseminaari on lauantaina 19.11. Transmuistopäivää TDoR vietetään sunnuntaina 20.11.

Mikäli haluaa tulla yhteisöseminaariin esiintymään, auttamaan käytännön järjestelyissä tai järjestämään jotain muuta ohjelmaa TransHelsinkiin, voit olla sähköpostitse yhteydessä Miska Salakkaan (miska.salakka@seta.fi) tai osallistua seuraavaan suunnittelukokoukseen Helsingissä (Pasilanrautio 5, 2 krs.) tiistaina 31.5. klo 16.30. Tästä seuraava suunnittelukokous pidetään 15.6. ke klo 16.30 samassa osoitteessa.

TransHelsinki on sukupuolivähemmistöjen valtakunnallinen tapahtumaviikko, jossa on transihmisille ja heidän lähipiirilleen suunnattua ohjelmaa sekä kaikille avoimia seminaareja.

 

9. Työpaikka Brysselissä: Advocacy and Programmes Officer

Järjestö | Setan eurooppalainen kattojärjestö ILGA-Eurooppa hakee asiantuntijaa (Advocacy and Programmes Officer) Brysseliin.

Asiantuntija vastaa ILGA-Euroopan Itä-Euroopaan suuntautuvasta vaikuttamistyöstä sekä alueella toimivien lhbti-järjestöjen ja -aktivistien tukemisesta, kouluttamisesta ja strategisen vaikuttamisen valmistelusta.

Haku päättyy 15.6. Hakuohjeet ja -lomake verkossa:

http://www.ilga-europe.org/who-we-are/job-opportunities/Advocacy-and-Programmes-Officer

 

 

10. Pirkanmaan Pride käyntiin ensi viikolla!

Pride | Pirkanmaan Pride – Leimautumispäivät on Tampereella järjestettävä viikon mittainen myönteinen ihmisoikeustapahtuma 6.–11.6. Tapahtumaa järjestää Pirkanmaan Seta.

Pirkanmaan Pride -viikon ohjelma sisältää asiasisältöjä yhdenvertaisuudesta ja sensitiivisestä kohtaamisesta, osallistavaa ja esittävää taidetta, teemakeskusteluja, työpajoja sekä paljon muuta. Suurimpaan osaan viikon tapahtumista on vapaa pääsy. Lähtökohtana on yhteinen pyrkimys yhdenvertaiseen yhteiskuntaan, jossa kaikilla on samat oikeudet.

Ohjelma keskittyy Tampereen keskusta-alueelle ja tapahtumapaikat ovat helppojen yhteyksien päässä toisistaan. Viikko huipentuu lauantaipäivän yhdenvertaisuusmarssiin, joka lähtee Tullikamarin aukiolta ja saapuu Laikunlavalle huikeaan pääjuhlaan.

Valtakunnallinen Seta jakaa tapahtumassa lauantaina Vuoden sateenkaarinuori -tunnustuksen. Tunnustus jaetaan toista kertaa.

http://www.pirkanmaanseta.fi/pride/

 

 

11. Seta Helsinki Pridessa: toimittajakoulutus, mediapaneeli, kansanedustajien kyselytunti, ihmisoikeusseminaari ja seniorirekka!

Pride | Seta ja Transtukipiste järjestävät Helsinki Pride ja Eurogames -viikolla monipuolista ohjelmaa. Setan ja Transtukipisteen sekä Yhdenvertainen vanhuus -projektin ohjelman löydät tältä sivulta:

http://seta.fi/tapahtuma/helsinki-pride-2016/

Seta järjestää maanantaina 27.6. HeSetan kanssa Näin kirjoitat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä -toimittajakoulutuksen. Aiheina ovat mm. seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuus, sensitiivinen ja ajantasainen sateenkaaritermistö sekä itsemäärittelyoikeuden kunnioittaminen mediassa. Keskiviikkona 29.6. järjestetään avoin paneelikeskustelu LHBTI ja media Pride Housessa klo 17.00–19.30. Puhujiksi ovat varmistuneet toimittaja-tuottaja Laura Haimila, toimittaja Henri-Pekka Kallio ja tutkija Jenny Kangasvuo.

Ilmoittautuminen koulutukseen täällä (8.6. mennessä): http://seta.fi/tapahtuma/nain-kirjoitat-seksuaali-ja-sukupuolivahemmistoista-toimittajakoulutus/

Eduskunnan HLBTI-verkosto ja Seta järjestävät yhdessä kansanedustajien kyselytunnin keskiviikkona 29.6. klo 15–16.30 Pride Housessa. Tilaisuudessa kuullaan verkoston toiminnasta ja sekä voidaan käydä keskustelua ajankohtaisista lhbti-asioista verkoston kansanedustajien kanssa. Keskustelua vetää verkoston puheenjohtaja kansanedustaja Jani Toivola.

Perjantaina 1.7. Seta järjestää yhteistyössä HOT ry:n kanssa EuroGamesin ihmisoikeusseminaarin tasa-arvosta ja moninaisuudesta urheilussa. Konferenssissa puhutaan lhbti-ihmisten huomioimisesta lasten ja nuorten liikunnan ja urheilun parissa sekä yleensä urheiluseuroissa. Tilaisuuden avaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Ohjelmatiedot: http://2016.eurogames.info/culture-fun/

Yhdenvertainen vanhuus -projekti kutsuu sateenkaariseniorit mukaan rekkakyytiin! Kyytiin ovat tervetulleita erityisesti +50-vuotiaat lhbti-ihmiset. Kokoontuminen rekan luona klo 12.30. Kulkue lähtee klo 13.00. Lisätietoa ja ilmoittautumiset ennakkoon Yhdenvertainen vanhuus -projektin koordinaattori Ville Valkeamäelle.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1543739712589045/

 

12. Ensimmäistä Kainuu Pridea juhlitaan 8.7.

Pride | Kainuu Priden järjestää joukko nykyisiä ja entisiä kainuulaisia. Idea Kainuu Pridesta on ollut monen mielessä jo vuosia. Innostus tapahtuman järjestämiseen syntyi kuitenkin kansainvälisenä homo-, bi- ja transfobian vastaisena päivänä 17.5.2016 ja ajatus sai nopeasti kannattajia.

Kainuu Priden pääjuhla on Kajaanissa 8.7.2016. Juhlaan kuuluu esimerkiksi piknik, lyhytelokuvia, torijuhla ja jatkot. Bio Rex Kajaanissa esitetään ohjaaja Markku Heikkisen hlbtiq-aiheisia lyhytelokuvia vuodesta 1993 alkaen, mukana myös ensi-ilta. Kainuu Prideen voi osallistua myös viikon 4.-10.7.2016 aikana ottamalla osaa Ilar Gunilla Perssonin ja Heidi Lunabban käynnistämään yhteisötaideteokseen “Pyykkinaru sateenkaaren väreissä” ja osoittamalla näin tukea hlbtiq-vähemmistöjä kohti.

Kainuu Pride on homo-, lesbo-, bi- ja transtapahtuma sekä juhla ihmisoikeuksien puolesta. Tapahtuman tavoitteena on lisätä avoimuutta ja yhdenvertaisuutta sekä tasa-arvoa yhteiskunnassa.

Kainuu Priden suojelija on MEP Merja Kyllönen: “On ilo toimia Kainuu Pride tapahtuman suojelijana. Tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden ilosanomaa vien eteenpäin enemmän kuin mielelläni. Meitä jokaista tarvitaan tekemään työtä sen eteen, että ihmisten tasavertaisuus arjessa ja lainsäädännössä toteutuu. Suojelijan roolissa haluan kiinnittää huomiota erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen palvelujen saatavuuteen, kiusaamisen ehkäisemiseen sekä äitiyslain edistämiseen.”

Tervetuloa mukaan juhlimaan tasa-arvoa!

Facebook: Facebook.com/Kainuupride

Twitter @KainuuPride

 

 

 

13. Setan kouluttajakoulutus 4.–5.9. Joensuussa

Koulutus | Seta ja sen jäsenjärjestöt täydentävät vapaaehtoiskouluttajareserviään kouluttajakoulutuksella, joka toteutetaan syyskuun alussa (4.–5.9.) Joensuussa.

Kouluttajakoulutus antaa valmiuksia toteuttaa kouluvierailuja sekä vierailuja muun muassa nuorisotaloille ja erilaisille leireille. Koulutuksessa perehdytään lhbtiq-teeman perustietoihin, tutustutaan toiminnallisiin harjoitteisiin, harjoitellaan omien kokemuksien kertomista sekä perehdytään kouluttamisen saloihin.

Lisätietoja antaa ja ilmoittautumiset (viimeistään 26.8.) vastaanottaa koulutussuunnittelija Marita Karvinen: marita.karvinen@seta.fi. Koulutuksessa on rajallinen määrä paikkoja, osallistujat hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutus järjestetään yhteistyössä KSL-opintokeskuksen kanssa.

 

14. Jyväskylän Setan Club Kaapin kevätkarkelot + kevätretki 28.5.2016

Tapahtuma | Yleisön pyynnöstä järjestämme ensimmäistä kertaa Jyväskylän Setan kevätretken. Retki toimii samalla etkoina illan bileille Katseessa. Perinteisesti kohdetta ei paljasteta etukäteen, vaan se selviää perille tultaessa. Yhdistys hoitaa bussikuljetuksen perille.

Perillä mahdollisuus ulkoiluun, pelailuun, grillailuun ja totta kai myös sauna on lämpimänä, eli saunomisvälineet mukaan. Myös ulkoiluun sopivat varusteet kannattaa varata mukaan. Varaa myös syötävää ja juotavaa, yhdistys tarjoaa jotain pientä purtavaa.

Jäsenille retki on maksuton, ja retkellä jäseniksi liittyvät pääsevät jo illan bileissä jäsenhintaan sisään.

Jäsenmaksu: työlliset: 15 € // muut: 10 €. Jos et halua liittyä jäseneksi, niin hinta retkelle on 20 €.

Mukaan mahtuu 50 nopeinta. Sitovat ilmoittautumiset ja lisätietoa: petri.janhunen[at]gmail.com. Laita tietoihin nimesi ja puhelinnumerosi sekä oletko jäsen vai retkellä liittymässä. Saat vastausviestissä tarkemmat ohjeet lähtöpaikasta, vahvistuksen ja muuta tarvittaa infoa.

Muistathan, että pelkkä eventin osallistun ilmoitus ei riitä, vaan vaaditaan henk.koht. sähköpostiviesti Petrille.

Kevätretki Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2023983687827681/

Bileiden paikkana Katseen Cocktailbaari ja DJ-saarnastuolissa Kim Petrell.  Bileet alkavat lauantaina 28.5. Klo 22–04. (Os. Katse, Cocktailbaari (1. krs), Väinönkatu 26). Liput: 3-4 €, K-18

Bileet Facebookissa: https://www.facebook.com/events/218009471913514/

 

 

 

15. Koulutusta ja kohtaamisia MS SOSTElla 4.-5.10.2016

Koulutus | MS SOSTE on koulutus- ja verkostoitumisristeily, joka on suunnattu sosiaali- ja terveysjärjestöille sekä yhteistyökumppaneille: niin järjestöille, julkiselle sektorille kuin yksityisille toimijoille.

Luvassa on ajankohtaista, laadukasta ja monipuolista ohjelmaa järjestöjä, hyvinvointia ja yhteiskuntaa koskevista aiheista, kohtaamisia ja verkostoitumista sekä ripaus viihdettä ja virkistäytymistä.

Osallistumismaksu alk. 170 €/hlö. Hinta sisältää majoituksen valitussa hytissä, illallisen, brunssin ja koulutusohjelman. Ennakkoilmoittautujan etu -10 % on voimassa 16.6 saakka!

Tapahtuman järjestää SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: www.mssoste.fi

 

 

Toimintakalenteri

Transtukipisteen tavallisten ryhmien aikataulut löytyvät ylhäältä uutisesta sekä Transtukipisteen kalenterista: http://transtukipiste.fi/tapahtumat/.

Sinuiksi-chatit nuorille, transihmisille ja sukupuoltaan pohtiville, seksuaalivähemmistöille ja hengellisistä teemoista kiinnostuneille kuukausittain: http://www.pirkanmaanseta.fi/sinuiksi-chatit-kevaalla-2016/

Kesäkuu

6.–11.6. Pirkanmaa Pride

http://www.pirkanmaanseta.fi/pride/ohjelma/

29.6–2.7. EuroGames

http://2016.eurogames.info/

27.6–3.7.Helsinki Pride

http://www.helsinkipride.fi/

27.6. Toimittajakoulutus: Näin kirjoitat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä, klo 08.30–12.00 Pride Housessa. Ennakkoilmoittautuminen päättyy 8.6.!

28.6. Nuorten tapaaminen transihmisille, intersukupuolisille, sukupuolettomille, sukupuolikapinallisille tai muuten vaan sukupuoltaan pohtiville noin 14-22 -vuotiaille nuorille, klo 17-20 Setan toimistolla, Pasilanraitio 5

28.6. DreamWearClubin kahvi-ilta transvestiiteille ja heidän läheisilleen, klo 19-21 Setan toimistolla, Pasilanraitio 5

29.6. Sateenkaariseniorien tapaaminen Pride-hengessä kaikille seniori-ikäisille ja sitä lähestyville, klo 16-19 Palvelutalo Kantin Pysäkki, Humalistonkatu 4.

29.6. Kansanedustajien kyselytunti, klo 15–16.30 Pride Housessa

29.6. Helsinki Priden ja Setan paneeli: Lhbtiq mediassa, klo 17-19.30 Pride Housessa

30.6. Kylttitalkoot, klo 19-21 Setan toimistolla, Pasilanraitio 5.

30.6. Kahvi-ilta Transtukipisteellä, klo 19-21 Setan toimistolla, Pasilanraitio 5.

1.7. Ihmisoikeusseminaari tasa-arvosta ja moninaisuudesta urheilussa klo 11-17, Seta ja EuroGames

1.7. Sukupuolivähemmistöpiknik, klo 17-20 Tokoinrannassa.

2.7. Helsinki Pride -kulkue ja puistojuhla, sateenkaariparivalokuvaus

3.7. Seniori-nyyttäribrunssi, klo 12-15 Pasilanraition, Esterinpolun ja Pasilan puistotien keskellä sijaitsevassa puistikossa.

Heinäkuu

8.7. Kainuu Pride, Kajaani

https://www.facebook.com/kainuupride/

Elokuu

1.–7.8. Lahti Pride

http://www.lahtipride.fi/

5.–7.8. TuSetan kesäleiri, Taivassalo

17.–21.8. Åland Pride

http://www.pride.ax/

19.–21.8. Hanko Pride

http://www.hankopride.fi/

22.-28.8. Turku Pride

https://turkupride.fi/

https://www.facebook.com/turkupride/

Syyskuu

3.9. Raasepori Pride

http://www.visitraseborg.com/fi/tapahtumat/451-raseborg-pride

Lokakuu

4.-5.10. MS SOSTE -risteily

26.–30.10. Vinokino juhlii 25-vuotispäiviään, Turku

Marraskuu

19.11. TransHelsinki yhteisöseminaari (lisätietoa syksymmällä)

20.11. TransHelsinki ja Transgender Day of Rememberance (lisätietoa syksymmällä)

26.­­­–27.11. Setan edustajakokous

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design