[contact-form-7 id="5677" title="Ei otsikkoa"]

Setan uutiskirje tammikuu 2016

Ajankohtaista ihmisoikeuspolitiikassa
1. Äitiyslakialoite tarvitsee sinun tukesi!
2. Sukupuolivähemmistöjen työelämän syrjintäkokemuksia kerätään
3. IGLYO kerää sateenkaarinuorten kokemuksia koulukiusaamisesta
4. Seta kuultavana intersukupuolisuudesta ETENE:ssä

Järjestöuutiset
5. Seta rekrytoi: palveluohjaaja Transtukipisteelle sekä toimistotyöntekijä
6. Hae Setan transpoliittiseen toimikuntaan 14.2. mennessä
7. Sinustako Setan jäsen?
8. Uusi nuorisotoimikunta valittiin
9. Lhbti-urheilutapahtuma Eurogames rekrytoi toimitsijoita
10. Haemme nuoria kertomaan sukupuolestaan vertaistukivideoille

Tapahtumat ja koulutukset
11. Mummolaakson Talvikin tanssit Tampereella 13.2.
12. Arctic Pride helmikuussa ja Ski Pride huhtikuussa aloittavat bilekauden
13. Setan kouluttajakoulutus 27.–28.2.
14. Trans-isien leirillä 11.–13.3. vielä tilaa!
15. Ikäihimisen tukeminen erinomanlaiseen elämään -koulutus Oulussa 14.3.
16. Transtukipisteen ryhmätoiminta kevät 2016
17. Perhetutkimuksen päivät 11.–12.4. Helsingissä
18. Sateenkaariparien lauantai Tampereella 23.4.

Muut uutiset
19. Tom of Finland -elokuva etsii avustajia
20. Seitsemän kummaa veljestä -kirja alennushintaan Setan jäsenille

Toimintakalenteri

 

 

1. Äitiyslakialoite tarvitsee sinun tukesi!

Ihmisoikeudet | Kansalaisaloitteen äitiyslaiksi oli tammikuun loppuun mennessä allekirjoittanut 11 000 ihmistä. Allekirjoituksia tarvitaan kevään aikana vielä 39 000, jotta lakialoite etenee eduskunnan käsittelyyn. Aloitteen puolesta ovat julkisuudessa puhuneet useat perheelliset ja lasta suunnittelivat naisparit, lapsi- ja perhejärjestöt ja viranomaiset.

Äitiyslaki mahdollistaisi, että naisparille hedelmöityshoidoilla syntyvän lapsen juridinen suhde molempiin vanhempiinsa voitaisiin vahvistaa tunnustamalla lapsi neuvolassa, ilman tarvetta perheen sisäiseen adoptioon. Tällainen käytäntö on voimassa kaikissa muissa Pohjoismaissa ja lukuisissa muissa Euroopan maissa kuten Maltalla ja Espanjassa.

Voit tukea äitiyslakialoitetta allekirjoittamalla sen osoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1669. Allekirjoittaminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla ja vie aikaa vain muutaman minuutin. Jokainen allekirjoitus on tärkeä ja omalla panoksellasi sinä voit vaikuttaa!

Lakialoitteen voi allekirjoittaa myös Helsingissä Luckanilla. Katso aukioloajat täältä: http://www.regnbagsankan.fi/2015/12/skriv-under-moderskapslagen-utan-koder/

Saara Aalto puolisoineen Me Naisissa > http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/saara_aalto_suree_naisparien_asemaa_jos_mina_kuolisin_synnytyksessa
Äitiyslaki nyt! -haastattelu Setan sivuilla > http://seta.fi/aitiyslaki-nyt/
Kampanjan sivusto > www.äitiyslaki.fi

 


 

2. Sukupuolivähemmistöjen syrjintäkokemuksia kerätään

Ihmisoikeudet | Transtukipiste, Trasek ja Dreamwear Club ovat avanneet kyselyn työelämässä koetusta syrjinnästä viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Tarkoituksena on hahmottaa mitä tasa-arvolaissa mainittu syrjintä sukupuolen, sukupuoli-identiteetin tai sukupuolen ilmaisun perusteella voi tarkoittaa transihmisille ja intersukupuolisille.

Samalla vastausten perusteella pyritään hahmottamaan myös sitä, kuinka mahdollisia ongelmatilanteita on pystytty selvittämään. Nämä tapausesimerkit hyödyttävät sekä ammattiliittoja että työnantajajärjestöjä, jotka antavat neuvoja henkilöstöasioissa.

Kysely on luottamuksellinen ja transsensitiivinen. Kyselyyn osallistujia ei luokitella eikä arvioida psykologisesti tai psykiatrisesti. Kysely on avoinna 31.3.2016 mennessä.

Tärkeimmät tulokset julkaistaan Dreamwear Club ry:n jäsenlehden teemanumerossa vuoden 2016 aikana.

Lisätietoa > http://transtukipiste.fi/syrjintakysely2016/
Kyselyn linkki > https://docs.google.com/forms/d/1w4s_G1XQyL6RX9o3Ysb8est_xFiw36evIdfExDv7Bpk/viewform

 


 

3. IGLYO kerää sateenkaarinuorten kokemuksia koulukiusaamisesta

Ihmisoikeudet| Sateenkaarinuorten eurooppalainen järjestö IGLYO kutsuu sateenkaarinuoria kertomaan koulukiusaamiseen liittyvistä kokemuksista.

Kansainväliseen tempaukseen voi osallistua kertomalla kokemuksistaan videon tai kuvan ja tarinan muodossa. Vastauksista koostetaan lyhytfilmi ja valokuvanäyttely, joka esitellään YK:n trans- ja homofobista kiusaamista käsittelevässä tapahtumassa toukokuussa 2016.

Vastaukset pyydetään lähettämään englanniksi 14.2 mennessä osoitteeseen pat[at]iglyo.com. Jos haluat kirjoittaa tai kertoa tarinasi vain suomeksi tai ruotsiksi, voit lähettää materiaalin suoraan Setalle tiedottaja[at]seta.fi.

Osallistuminen on nopeaa ja helppoa ja sen voi tehdä käyttäen esimerkiksi omaa älypuhelinta. Katso ohjeet tempauksen nettisivulta!

Tempauksen kotisivut > http://www.iglyo.com/call-for-personal-experiences-of-homophobic-transphobic-bullying/

 


 

4. Seta kuultavana intersukupuolisuudesta ETENE:ssä

Ihmisoikeudet | Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo ja Transtukipisteen johtava sosiaalityöntekijä Maarit Huuska olivat kuultavana intersukupuolisten hoitokäytännöistä valtakunnallisessa sosiaali- ja terveysalan eettisessä neuvottelukunnassa (ETENE) tammikuun lopulla.

Intersukupuoliset ovat ihmisiä, joiden keholliset piirteet eivät ole yksiselitteisesti mies- tai naistyypillisiä. Suomessa vauvojen epätyypillisiä sukuelimiä leikataan kosmeettisin perustein.

”Nostimme esiin sen, että intersukupuolisilla lapsilla, nuorilla ja aikuisilla tulee olla itsemääräämisoikeus omaan kehoonsa. Jokaisella tulee olla oikeus omanlaiseen kehitykseensä ja siihen, että hänen sukupuoli-identiteettiään ja toiveitaan kunnioitetaan lääketieteellisessä hoidossa”, Maarit Huuska kertoo.

Huuskan mukaan lapsilla on erilaisia kasvupolkuja sukupuoleen. Identiteetit sekä toiveet kehollisuuden ja seksuaalisuuden suhteen vaihtelevat ja siksi pienten lasten kosmeettinen kirurgia sukupuolipiirteiden saattamiseksi sukupuolinormeja vastaamaan tulisi kieltää.

”Ennen kaikkea tarvitaan voimauttavaa tukea vanhemmille ja lapsille ja intersukupuolisuutta normalisoivaa tietoa kaikille.”

Aihe nousi ETENE:en erityisesti Lapsiasianvaltuutetun perustaman HLBTI ja lapset -työryhmän kautta. Työryhmässä Setaa edustava Huuska pitää lapsiasiavaltuutetun aktiivista toimintaa intersukupuolisen tilan kanssa syntyneiden lasten oikeuksien puolustajana erittäin merkittävänä.

”Toivomme, että tulevaisuudessa intersukupuolisen tilan kanssa syntyneitä lapsia kunnioitetaan siten, että heille kerrotaan avoimesti ja myönteisesti heidän kehityksestään ja heidän annetaan itse löytää oma sukupuolensa. Olisi myös hienoa jos asia jaettaisiin entistä avoimemmin lähipiirin ja sisarusten kanssa.”

HS:n juttu intersukupuolisuudesta > http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1451280786670
Lisätietoa aiheesta > http://intersukupuolisuus.fi/

 


 

5. Seta rekrytoi: Palveluohjaaja Transtukipisteelle ja toimistotyötekijä

Järjestö |Seta hakee joukkoonsa kahta uutta työntekijää. Transtukipisteelle haetaan toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen palveluohjaajaa ja koko toimistolle korkeintaan 29-vuotiasta toimistotyöntekijää ajalle 1.3.2016–28.2.2017. Myös Setan jäsenjärjestö Regnbågsankan rekrytoi parhaillaan vanhempainvapaan sijaista (katso linkki hakukuulutukseen uutisen lopusta).

Haemme nyt toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen palveluohjaajaa vahvistamaan Transtukipisteen asiantuntijatiimiä sekä kehittämään Transtukipisteen toiminnan valtakunnallisuutta.

Palveluohjaajan tehtäviin kuuluu:

sähköisten tukimuotojen kehittäminen
valtakunnallisen asiantuntijoista (kokemusasiantuntijat ja ammattiauttajat) koostuvan tukiverkoston luominen
asiakkaiden vastaanotto ja eteenpäin ohjaus
sähköposti- ja puhelinneuvonta
identiteettityön tukiprosessit nuorten ja aikuisten kanssa
ryhmien ohjaaminen
järjestöyhteistyöhön, kouluttamiseen ja tiedotusmateriaalin tekoon osallistuminen

Etsimme myös määräaikaiseen työsuhteeseen (1.3.2016–28.2.2017) toimistotyöntekijää. Tehtävän rahoitus tulee RAY:n Paikka auki nuorten avustusohjelmasta. Työtehtäviin liittyy toimistotehtävät ja muut avustavat työt, jotka edistävät Setan ja sen Transtukipisteen toiminnan yleisiä tavoitteita, kuten käytännön työt messu- ym. tapahtumissa.
Työpaikkaa voi hakea korkeintaan 29-vuotias työttömänä tai työelämän ulkopuolella oleva nuori. Työpaikka tarjoaa nuorelle mahdollisuuden työssäoppimiseen ja antaa valmiuksia jatkotyöllistymiseen tai koulutukseen hakeutumiseen.
Tomistotyöntekijän tehtäviin kuuluu:

kokous-, koulutus- ja muiden materiaalien kopiointi ja postitus
toimiston esite- ja materiaalivaraston ylläpito ja lisätilausten teko
toimistotarvikevaraston ylläpito ja lisätilausten teko
Setan kokousten ja muiden tapahtumien avustavat järjestelytehtävät

Lisää tietoa avoimista työpaikoista > http://seta.fi/seta-hakee-palveluohjaajaa-transtukipisteelle-seka-toimistotyontekijaa/
Hakukuulutukset ruotsiksi > http://seta.fi/seta-soker-servicehandledare-och-kontorsarbetare/
Regbågsankanin hakukuulutus > http://www.regnbagsankan.fi/2016/02/verksamhetskoordinator-moderskapsvikariat/

 


 

6. Hae Setan transpoliittiseen toimikuntaan 14.2. mennessä

Järjestö | Transpoliittinen toimikunta tukee Setan hallituksen yhteiskunnallista vaikuttamistyötä erityisesti sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeustilanteen parantamiseksi. Vuonna 2016 yksi Setan keskeisistä vaikuttamistyön teemoista on translaki. Vuoden aikana korostuu myös tasa-arvolain toimeenpanon seuraaminen.

Aiemmin transpoliittinen toimikunta on mm. kommentoinut tasa-arvolaki- ja translakiuudistuksia, vieraillut nimilautakunnassa, järjestänyt keskustelutilaisuuden Helsinki Pridessa ja pitänyt puheenvuoron transihmisten muistopäivässä marraskuussa.

Transpoliittisessa toimikunnassa on tarvetta monenlaisille vaikuttamiseen liittyville taidoille: kirjoittamiselle, tapahtumajärjestämiselle, lainsäädännön tuntemukselle ja kansainvälisille yhteyksille. Toimikunnan työ on vapaaehtoispohjaista, eikä siihen osallistumisesta makseta palkkiota. Vuoden aikana toimikunta tapaa muutamassa kokouksessa, ja toimii muutoin mm. sähköpostilla ja Facebookissa.

Toimikunnan jäsenet valitsee ja toimikunnan nimittää Setan hallitus helmikuun lopulla. Hakemukset toimikuntaan lähetetään sähköpostitse os. paasihteeri[at]seta.fi viimeistään 14.2.2015.

Kerro hakemuksessa lyhyesti miksi haluat toimikunnan jäseneksi ja minkälaista osaamista voit toimikuntaan tuoda. Hakemuksen maksimipituus on yksi A4-sivu.

Lisätiedot > pääsihteeri Kerttu Tarjamo, paasihteeri[at]seta.fi, puh. 050 309 8108

 


 

7. Sinustako Setan jäsen?

Järjestö | Tiesitkö, että Seta on valtakunnallinen kattojärjestö, joka kerää yhteen 24 erilaista jäsenjärjestöä? Jäsenjärjestöt toteuttavat ympäri vuoden monipuolista toimintaa, kuten esimerkiksi kahvi-iltoja, bileitä, keskustelutilaisuuksia, leirejä ja vertaisryhmätoimintaa. Jäsenjärjestöt tarjoavat myös neuvontaa.

Olitpa sitten opiskelija, eläkeläinen, sateenkaariperheellinen, työssäkäyvä tai nuori, löydät varmasti jäsenjärjestöjemme joukosta itsellesi mieleisen! Olet tervetullut mukaan toimintaan juuri sellaisena, kuin olet. Jäsenjärjestöihin voit liittyä niiden omilla liittymissivuilla. Jäsenmaksut ja jäsenyyden edut vaihtelevat järjestöittäin.

Valtakunnalliseen Setaan voi liittyä myös kannatusjäseneksi. Kannatusjäseneksi voivat hakea sekä yksityishenkilöt että yhteisöt. Tällä hetkellä kannatusjäseniä ovat muun muassa laaja joukko opiskelija- ja nuorisojärjestöjä, Työväen urheiluliitto sekä PAM.

Tervetuloa mukaan!

Jäsenjärjestöjen jäsenyys-sivut > http://seta.fi/tue-setaa/jaseneksi/
Kannatusjäseneksi > http://seta.fi/liity-kannatusjaseneksi/

 


 

8. Uusi nuorisotoimikunta valittiin

Järjestö |Setan hallitus valitsi uusia jäseniä nuorisotoimikuntaan yksi- ja kaksivuotiskausille. Yksivuotiskaudelle tulivat valituksi Sakris Kupila, Touko Niinimäki ja Venla Kokko. Kaksivuotiskaudelle valitut ovat Riina Mattila, Roni Liedes, Lili Pakalén, Miska Karhu, Mathias Uutela, Joonas Kinnunen ja Irina Tuokko.

Setan nuorisotoimikunnan tehtävä on toteuttaa Setan nuorisotyötä ja tukea vaikuttamista nuorisopolitiikkaan yhdessä nuorisotyön koordinaattorin kanssa. Viime kaudella nuorisotoimikunta toteutti muun muassa näkyvän Urheile ihan homona -somekampanjan.

Setan nuoret Facebookissa > https://www.facebook.com/setannuoret/?fref=ts

 


 

9. Lhbti-urheilutapahtuma Eurogames rekrytoi toimitsijoita

Järjestö |Setan jäsenjärjestö hlbti-liikunta- ja urheiluseura H.O.T. ry järjestää vuoden 2016 kansainvälisen Eurogames-tapahtuman Helsingissä Helsinki Priden aikaan 29.6.–2.7.2016. Tapahtumaan haetaan nyt vapaaehtoisia työntekijöitä. Vapaaehtoisia tarvitaan esimerkiksi yksittäisten kilpailujen toimitsijatehtäviin sekä turvallisuuteen, valokuvaukseen ja ensiapuun liittyviin tehtäviin.

Tapahtuma on ainutlaatuinen tilaisuus päästä nauttimaan kansainvälisestä sateenkaarihengestä ja urheilun tuomasta jännityksestä! Kaikkien vapaaehtoisten panos on tärkeä apu järjestäville tahoille.

Lista avoimista vapaaehtoistehtävistä > http://2016.eurogames.info/volunteers/

 


 

10. Haemme nuoria kertomaan sukupuolestaan vertaistukivideoille

Järjestö |Haluatko kertoa tarinasi esimerkkinä sukupuoltaan pohtivalle ja vertaistukea hakevalle transsukupuoliselle tai intersukupuoliselle nuorelle?

Kevään 2016 aikana Setassa kuvataan nuorten vertaistukivideoita, joiden aiheena on sukupuolen moninaisuus. Voit olla transsukupuolinen, muunsukupuolinen, sukupuoleton, transvestiitti, sukupuoleltasi määrittelemätön, intersukupuolinen, queer tai mitä vaan. Olisitko sinä valmis kertomaan oman tarinasi? Voit kertoa arjestasi, hyvistä ja huonoista kokemuksistasi, vanhempiesi ja lähipiirisi suhtautumisesta tai mistä ikinä haluatkaan kertoa ja mistä voi olla hyötyä sukupuoltaan pohtiville nuorille.

Kaikki videot kuvataan haastateltavan identiteettiä ja itsemääräämisoikeutta kunnioittaen, kunkin omista lähtökohdista. Tarinasi voidaan jakaa julkisesti verkossa tai esittää vain Transtukipisteellä osana asiakastyötä.

Videoihin osallistuminen on vapaaehtoista. Kuvaukset järjestetään pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Jos olet alle 15-vuotias, kysythän esiintymiseen luvan myös vanhemmiltasi. Esiintyjät kirjoittavat kirjallisen kuvauslupasopimuksen videoita koskien. Esiintyjät valitaan viimeistään 1.3.2016.

Vapaamuotoiset hakemukset sekä lisätietoa > Setan viestintäharjoittelija Luca Lönnfors llonnfors[at]gmail.com.

 


 

11. Mummolaakson Talvikin tanssit Tampereella 13.2

Tapahtumat | Tampereen Mummolaakso järjestää tänäkin vuonna maanlaajuisesti suositut Talvikin tanssit. Tällä kertaa kevyempi oheisohjelma jättää enemmän aikaa musiikille, tanssimiselle ja vapaamuotoiselle seurustelulle. Tapahtumapaikkana toimii ravintola Laterna (Puutarhakatu 11, Tampere).

Mummolaakso on Setan jäsenjärjestö, jolla on toimintaa useissa eri kaupungeissa. Mummolaakso järjestää toimintaa lbt-naisille.

Merkitse päivä kalenteriin ja tule paikan päälle nauttimaan tunnelmasta!

Tampereen Mummolaakso-ryhmä Facebookissa > https://www.facebook.com/TampereenMummolaakso/?fref=ts

 


 

12. Arctic Pride helmikuussa ja Ski Pride huhtikuussa aloittavat bilekauden

Tapahtumat | Riemukas Arctic Pride ’16 järjestetään Rovaniemellä 22.–28.2.2016. Arctic Pride on värikäs koko kansan kulttuuritapahtuma, joka haluaa edistää yhdenvertaisuutta ja herättää keskustelua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta Lapissa, Suomessa sekä kansainvälisesti. Lähde kokemaan talvinen Lappi ja nauttimaan juhlatunnelmasta!

Arctic Pridessa kokoontuu myös viimeistä kertaa kolmen maan yhteinen sateenkaarinuorisohanke Chasing the Rainbow. Suomen, Latvian ja Irlannin yhteinen hanke on tutustuttanut nuoria osallistuvien maiden hlbtiq-yhteisöihin ja niiden toimintaan.

12341558_974226215948044_1048346248208859562_n

Aurinkoisista hangista pääsee nauttimaan myös huhtikuussa, jolloin Rukalla järjestetään Ruka Ski Pride. Ruka Ski Pride on Suomen ensimmäinen lhbtiq-laskettelutapahtuma. Ohjelmassa on keskustelutilaisuuksia, Pride-kulkue Rukan rinteillä, kilpailuja ja aktiviteetteja, bileitä ja paljon muuta. Ruka Ski Pride järjestetään 14.–17.4.2016.

ruka_skipride_logo_2016_ski_resort_ruka

Artic Pride > http://www.arcticpride.fi/
Ruka Ski Pride > http://www.ruka.fi/skipride
Uutinen Chansing the Rainbow -hankkeesta > http://ranneliike.net/teema/kolmen-maan-sateenkaari-nuorisohanke-huipentuu-talvella-rovaniemella?aid=12129

 


 

13. Setan kouluttajakoulutus 27.–28.2.

Koulutus |Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä lhbti-asioiden parissa? Oletko avoin ja ulospäin suuntautunut? Oletko kiinnostunut tiedon ja kokemusten jakamisesta sekä keskusteluista? Onko sinulla satunnaisesti mahdollisuus kouluttaa myös päivällä?

Mikäli vastasit myöntävästi näihin kysymyksiin, voit olla etsimämme henkilö. Seta ja sen jäsenjärjestöt täydentävät vapaaehtoiskouluttajareserviään kouluttajakoulutuksella, joka toteutetaan helmikuun lopussa, 27.–28.2. Helsingissä Setan toimistolla.

Kouluttajakoulutus antaa valmiuksia toteuttaa kouluvierailuja sekä vierailuja muun muassa nuorisotaloille ja erilaisille nuorten leireille. Koulutuksessa perehdytään lhbtiq-teeman perustietoihin, tutustutaan toiminnallisiin harjoitteisiin, harjoitellaan omien kokemuksien kertomista sekä perehdytään kouluttamisen saloihin.

Lisätietoja antaa ja ilmoittautumiset (viimeistään 19.2.) vastaanottaa koulutussuunnittelija Marita Karvinen marita.karvinen[at]seta.fi. Koulutuksessa on rajallinen määrä paikkoja, osallistujat hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutus järjestetään yhteistyössä KSL-opintokeskuksen kanssa.

 


 

14. Trans-isien leirillä 11.–13.3. vielä tilaa!

Leiri | Sateenkaariperheet ry järjestää ensimmäisen transmaskuliinien vanhempien vertaisleirin Suomessa. Leiri on aikuisten viikonloppuleiri ja se järjestetään Naantalin Kunstenniemessä 11.–13.3.2016. Leirillä on vielä runsaasti tilaa!

Leirille ovat tervetulleita isät, vaarit, isäpuolet, osa-aikaisät sekä kaikki muut itsensä isiksi, äidiksi tai muuksi vanhemmaksi kokevat transmaskuliiniset. Tämä ensimmäinen leiri on siis suunnattu niille, joilla on jo lapsia. Seuraavalle leirille ovat tervetulleita myös lapsesta haaveilevat. Leirin suunnittelijat ja vetäjät ovat itsekin transsukupuolisia isiä ja leirillä on tarkoitus yhdessä tuottaa transmaskuliinien vanhemmuudesta kertovaa materiaalia. Viikonlopun ohjelmassa on keskustelua, rentoa yhdessäoloa sekä mahdollisuus osallistua toiminnalliseen (ulko-)ohjelmaan.

Leiriohjelman suunnittelee vapaaehtoisista koostuva leiritiimi. Leirin aikana tarjotaan ateriat perjantain iltapalasta sunnuntain lounaaseen. Leirin hinta on 50e/henkilö. Hinta sisältää majoituksen, ruoat ja leiriohjelman.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja > https://my.surveypal.com/trans-isien-viikonloppu ja
info[at]sateenkaariperheet.fi

 


 

15. Ikäihimisen tukeminen erinomanlaiseen elämään -koulutus Oulussa 14.3.

Koulutus | Tule mukaan seminaariin päivittämään tietojasi ikäihmisten sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta sekä kuulemaan vanhustyön projekteista Oulussa. Aiheita seminaarissa ovat sateenkaariseniorit, muistisairaus ja kumppanuus sekä ikäihmisten hyvinvoinnin tukeminen. Seminaarissa annetaan käytännön vinkkejä ikäihmisten yhdenvertaisuuden edistämiseen ja hyvän arjen tukemiseen.

Seminaari on suunnattu Oulun alueen ikääntyneiden palveluissa toimiville henkilöille, vanhustyön opettajille, alaa opiskeleville ja muille kiinnostuneille.

Seminaarin järjestää Setan Yhdenvertainen vanhuus -projekti yhteistyössä Oulun Seudun Muistiyhdistys ry:n Lähelläsi-hankkeen ja Oulun Eläkkeensaajat ry:n Ikäihmisten olohuoneen kanssa. Kaikki hankkeet kuuluvat Raha-automaattiyhdistyksen Eloisa ikä -avustusohjelmaan, jota koordinoi Vanhustyön keskusliitto. Mukana ovat myös Oulun Seta ja Oulun Diakoniaopisto.

Seminaari järjestetään Oulun Diakonissalaitoksen Wegelius-salissa (Albertinkatu 16)
klo 12:30–15:45.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa: Yhdenvertainen vanhuus -projektin koordinaattori: outi.tjurin[at]seta.fi p. 050 462 42 12.

Ohjelma > http://seta.fi/yhdenvertainen-vanhuus/tapahtumat/eloisa-ika-ohojelma-ylypiana-esittaa-ikaihimisen-tukeminen-erinomanlaiseen-elamaan/

 


16. Transtukipisteen ryhmätoiminta kevät 2016

Transtukipiste | Transtukipisteen vertaisryhmätoiminnan vuosi on käynnistynyt tuttuun tapaan. Uutena toimintana jatkuu postprosessiryhmä, rakkaussuhdetapaamiset sekä pienten lasten leikkiryhmä / vanhempien vertaistukiryhmä. Vuoden aikana Transtukipisteellä kokoontuvat myös Dreamwear clubin kahvi-ilta sekä Transtukipisteen kahvi-ilta. Seuraava rakkaussuhdetapaaminen on lauantaina 4.3.

Kaikki ryhmäajat täällä > http://transtukipiste.fi/tapahtumat/
Lisätietoa ryhmätoiminnasta > http://transtukipiste.fi/transtukipisteen-ryhmat/
Pienten lasten ja vanhempien tapaaminen > http://transtukipiste.fi/pienten-lasten-ja-vanhempien-tapaaminen2/

 


 

17. Perhetutkimuksen päivät 11.–12.4 Helsingissä

Tutkimus | Tervetuloa Perhetutkimuksen päiville Helsinkiin. Päivät järjestetään Finlandia-talossa 11.–12.4.

Työryhmä Sateenkaariperheen lapset ja vanhemmat etsii mielenkiintoisia puheenvuoroja! Työryhmässä sateenkaariperheiden moninaisuutta ja lasten hyvinvointia perheissä lähestytään kansainvälisen tutkimuksen, ajankohtaisen perhepolitiikan ja lainsäädännön näkökulmista. Painopiste on myös perheiden palveluiden käytössä ja vanhemman osallisuuden tukemisessa.

Työryhmään ovat tervetulleita esitykset, joissa käsitellään sateenkaariperheisiin liittyviä tutkimuksia tai kehittämistyössä saatuja kokemuksia sateenkaarivanhemmuudesta tai sateenkaariperheiden lapsista. Lähetä Abstrakti työryhmän suulliseksi esitykseksi 5.2.2016 mennessä osoitteeseen: jenni.kerppola-pesu[at]monimuotoisetperheet.fi

Abstraktin otsikko on enintään 100 merkkiä. Otsikko kirjoitetaan ISOILLA KIRJAIMILLA fontilla Times New Roman 12 fontti. Otsikon jälkeen jätetään yksi tyhjä rivi ja kirjoitetaan kirjoittajan/kirjoittajien tiedot (nimi, taustaorganisaatio, yhteystiedot). Abstraktin perustekstin pituus on enintään 2000 merkkiä (sis. varsinaisen tekstiosan, ei otsikkoa tai tekijöiden tietoja). Abstraktista tulee käydä esille tutkimuksen/hankkeen tausta, käytetyt aineistot ja menetelmät/kuvaus ongelmasta, tulokset sekä johtopäätökset.

Abstraktin hyväksyminen ja tarkemmat ohjeet esityksen valmistelemisesta ilmoitetaan kirjoittajille 29.2.2016 mennessä. Kaikki hyväksytyt abstraktit julkaistaan Perhetutkimuksen päivien verkkojulkaisussa.

Hyväksytyt abstraktit esitetään suullisesti työryhmässä. Esityksen kesto on noin 20 minuuttia. Lisäksi varataan aikaa keskustelulle ja kysymyksille. Suullisen esityksen pitäjät ilmoittautuvat normaalisti päivien osallistujiksi ja maksavat osallistumismaksun.

Lisätietoja saat:

Sateenkaarityöryhmän koordinaattori Jenni Kerppola-Pesu
jenni.kerppola-pesu[at]monimuotoisetperheet.fi, p. 050 3652052

Tutkija Kia Aarnio
Kia.Aarnio[at]sateenkaariperheet.fi

 


 

18. Sateenkaariparien lauantai Tampereella 23.4.

Koulutus | Tervetuloa Tampereelle Hotelli Ilvekseen sateenkaariparien lauantaihin klo 13–16! Teemana tapahtumassa on parisuhteen voimavarojen ja suhteen vahvistaminen. Luentoon sisältyy myös työskentelytehtäviä ja keskustelua oman kumppanin kanssa sekä ryhmässä. Luennon alustajina toimivat Sateenkaariparit -projektin koulutettu vertaispari Johanna ja Alma.

Tilaisuus on maksuton ja sen järjestävät yhteistyössä Parisuhdekeskus Katajan Sateenkaariparit -hanke ja Pirkanmaan Seta.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen > http://www.katajary.fi/sateenkaariparit/tapahtumat/569-parisuhdelauantai-sateenkaaripareille-23-4-2016

 


 

19. Tom of Finland -elokuva etsii avustajia

Kulttuuri | Helsinki-filmi hakee avustajia tulevaan merkittävään pitkään elokuvaan Tom on Finland. Tom of Finland kertoo tunnetusta, suomalaisesta kuvataiteilija Touko Laaksosesta ja saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 24.2.2017. Elokuvan ohjaa Dome Karukoski.

Avustajiksi etsitään suomalaisia 20–40-vuotiaita mieshenkilöitä. Eri kohtauksiin haetaan erilaisia miehiä, kuitenkin suomalaisen näköisiä ja ihonsävyltään melko vaaleita. Emme etsi siis pelkästään lihaksikkaita miehiä. Ei näkyviä lävistyksiä. Mainitse selkeästi mahdollisista tatuoinneista. Koska elokuva sijoittuu menneeseen aikakauteen, niin on tärkeää, että avustaja ymmärtää hakukriteerien tärkeyden, jotta illuusio elokuvassa säilyy.

Korvaukset ovat esiintyjäkohtaisia.

Katso lisää > http://www.hs.fi/kulttuuri/a1453517535637

 


 

20. Seitsemän kummaa veljestä kirja alennushintaan Setan jäsenille

seitsemän kummaa veljestäKulttuuri | ”Siellä kertoi todistaja nähneensä sellaista, jota missään sanomalehdessä ei woi julkaista.” Suur-Savo 1907

Sandra Hagmanin juuri ilmestynyt uutuuskirja Seitsemän kummaa veljestä kertoo seitsemän suomalaisen miehen tarinan vuosikymmeniltä, jolloin miesten välinen rakkaus oli rikos. Kirjan miesten veljeys syntyy samasta himosta ja halusta, samasta rikosnimikkeestä ja vastakkainasettelusta suomalaisen yhteiskunnan kanssa.

Lukija tutustuu esimerkiksi tuusniemeläiseen kansakoulunopettajaan Juhaniin, kotkalaiseen Tuomakseen luvattomine sunnuntai-illan iloineen, helsinkiläiseen kulttuurihenkilöön ja tuomarismieheen Aapoon sekä vääpeli-Timoon jatkosodassa.

Kevään 2016 jäsenetuna Setan jäsenjärjestöjen äsenet voivat tilata uutuuskirjan suoraan kustantajalta edulliseen tarjoushintaan 25 € (ovh. 34 €). Tilaa kirja sähköpostitse osoitteesta tilaukset[at]gaudeamus.fi tai puhelimitse p. 050 5401 299. Mainitse tilauksen yhteydessä tarjoustunnus SETA. Lasku toimitetaan kirjan mukana tai erillisenä kirjeenä. Ei postikuluja tai laskutuslisiä.

Jäsentarjous on voimassa 31.5.2016 asti.

Lisätietoa kirjasta > http://www.gaudeamus.fi/seitsemankummaaveljesta/

 

 

 

Toimintakalenteri

Transtukipisteen tavallisten ryhmien aikataulut löytyvät ylhäältä uutisesta sekä Transtukipisteen kalenterista:
http://transtukipiste.fi/tapahtumat/

Sateenkaariseniorien ryhmäajat Helsingissä 23.1., 20.2., 12.3., 9.4. ja 28.5.
http://seta.fi/yhdenvertainen-vanhuus/sateenkaariseniorille/vertaisryhma/

Sinuiksi-chatit nuorille, transihmisille ja sukupuoltaan pohtiville, seksuaalivähemmistöille ja hengellisistä teemoista kiinnostuneille kuukausittain:
http://www.pirkanmaanseta.fi/sinuiksi-chatit-kevaalla-2016/

Helmikuu

6.–9.2. Transryhmien ohjaajakoulutus, Helsinki (Seta ja Transtukipiste)
13.2. Talvikin tanssit, Tampere (Mummolaakso)
13.2. OMQ!-klubi (teemana ystävänpäivä), Turku (TuSeta)
20.–21.2. Nuorisotoimikunnan kokous, Helsinki (Seta)
22.–28.2. Arctic Pride, Rovaniemi (Rovaniemen Seta)
27.–28.2. Setan kouluttajakoulutus, Helsinki (Seta)

Maaliskuu
5.3. Pienten lasten leikkiryhmä ja vanhempien vertaistukiryhmä klo 14–16, Helsinki (Transtukipiste)
5.3. Rakkaussuhdetuokio, Helsinki klo 14–15 (Transtukipiste)
11.–13.3. Transmaskuliinien vanhempien leiri, Naantali (Sateenkaariperheet)
12.3. Fikkarileimarit, Tampere (Pirkanmaan Seta)

Leimarit K18


14.3. Ikäihimisen tukeminen erinomanlaiseen elämään -koulutus, Oulu (Eloisa ikä / Yhdenvertainen vanhuus)

Huhtikuu
2.4. Turun seudun Seta ry:n 45-vuotisjuhlat, Turku (TuSeta)
11.–12.4. Perhetutkimuksen päivät, Helsinki
14.–17.4. Ruka Ski Pride, Ruka
23.4. Sateenkaariparien lauantai, Tampere (Sateenkaariparit-hanke / Pirkanmaan Seta)
23.4. Valtuuston kokous, Helsinki (alustava päivä!) (Seta)
30.4. OMQ-klubi (vappubileet), Turku (TuSeta)

Toukokuu
17.5. IDAHOT-päivän tapahtumia

Kesäkuu
1.–6.6. Pirkanmaa Pride (Pirkanmaan Seta)
29.6–2.7. Eurogames (H.O.T ry)
27.6–3.7. Helsinki Pride (HeSeta)

Elokuu
1.–7.8. Lahti Pride (Lahden Seta)
5.–7.8. TuSetan kesäleiri, Taivassalo (TuSeta)

Syyskuu
9.9. Setan työntekijäpäivä (Seta)

Lokakuu
26.–30.10. Vinokino juhlii 25-vuotispäiviään, Turku (TuSeta)

Marraskuu
Viikko 46 TransHelsinki-viikko ja Transgender Day of Rememberance 20.11. (Seta / Transtukipiste / Trasek / DWC / muut kumppanit)
26.­­­–27.11. Setan edustajakokous (Seta)

Anna palautetta / lähetä oma tapahtumasi tapahtumakalenteriin / eroa uutiskirjeen tilaajalistalta:
tiedottaja[at]seta.fi

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design