[contact-form-7 id="5677" title="Ei otsikkoa"]

Setan uutiskirje helmikuu 2016

Ajankohtaista ihmisoikeuspolitiikassa
1. Avioliittolain liitelait hyväksyttiin – edelleen suuria puutteita translaissa
2. #Olesinä haastaa #tyttö_poika-kampanjan
3. Setan nuoret: Hallituksen koulurauhaesitys vaarantaa lasten ja nuorten turvallisuuden
4. Seta valtioneuvostossa ja Arctic Pridessa: Ihmisoikeustoimintaohjelma tarvitaan

Järjestöuutiset
5. Miska Salakka palveluohjaajaksi – henkilöstövaihdoksia tulossa
6. Setan jäsenjärjestöjen avustushaku käynnissä
7. Seta mukana We All Finland -tutkimushankkeessa
8. Seta koulutti yhdessä Rovaniemen nuorisotoimen kanssa
9. Yhdenvertainen vanhuus -projekti palkittiin Gay Gaalassa

Tapahtumat ja koulutukset
10. Täydennyskoulutus biseksuaalisuudesta la 2.4. Helsingissä
11. Kouluttajakoulutus Porissa 23.–24.4.
12. Transmaskuliinien vanhempien leiri avattu myös perheellistymisestä haaveileville
13. Ilmoittaudu Rakkaussuhdetuokioon Transtukipisteellä 5.3. klo 12–16

Muut uutiset
14. Turussa tapahtuu: Hellyys -näytelmä ja Tom of Finland -musikaali
15. Transforces tuo sukupuolen moninaisuuden lavalle maaliskuussa

Toimintakalenteri

 

 

1. Avioliittolain liitelait hyväksyttiin – translaissa edelleen suuria puutteita

12729574_1517174781917130_1274549083_nIhmisoikeudet | Eduskunta hyväksyi helmikuussa tasa-arvoisen avioliittolain edellyttämät liitelait äänin 106–42. Uusi avioliittolaki astuu voimaan 1.3.2017. Lain tultua voimaan rekisteröidyn parisuhteen voi muuttaa avioliitoksi pelkällä ilmoituksella ja uusien suhteiden rekisteröinnistä luovutaan. Seta pitää hienona, että avioliiton liitelakipaketti hyväksyttiin ja lain valmistelu etenee.

”On tärkeää, ettei lainsäädäntöön jää turhia epäjohdonmukaisuuksia avioliittolain muuttuessa tasa-arvoiseksi. Olisi ollut toivottavaa, että samalla olisi uudistettu lainsäädäntöä enemmänkin. Esimerkiksi lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poistaminen translaista olisi ollut helppoa tehdä jo tässä yhteydessä”, pääsihteeri Kerttu Tarjamo sanoo.

Translaista poistuu nyt vain naimattomuusvaatimus eli edellytys, että sukupuolen vahvistamista pyytävä henkilö ei saa olla avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa.

”Samalla, kun iloitsemme tasa-arvoisen avioliittolain lainsäädäntötöiden etenemisestä, jatkamme työtä muun muassa sen eteen, että translaki uudistetaan kokonaisuudessaan ja Suomeen saataisiin lasten oikeuksia vahvistava äitiyslaki”, Tarjamo toteaa.

 


 

2. #Olesinä haastaa #tyttö_poika-kampanjan

Ihmisoikeudet | Seta kommentoi viime viikolla Perussuomalaisten Nuorten aloittamaa sukupuolikampanjaa sekä mediassa että sosiaalisessa mediassa. Seta haastoi jokaisen olemaan oma itsensä ja ilmaisemaan sukupuoltaan haluamallaan tavalla. Vastakampanja levisi aihetunnisteella #olesinä.

Perussuomalaiset nuoret aloitti kampanjansa kyseenalaistamalla sukupuolen moninaisuuden. Setan nuorisotoimikunnan jäsen Joonas Kinnunen kirjoitti Setan blogissa, että kampanja ilmentää transfobiaa, jota voidaan poistaa keskustelemalla aiheesta faktoilla.

”Ei ole yhdentekevää, puhummeko tytöistä, pojista, sukupuolivähemmistöön kuuluvista nuorista tai transnuorista. On vastuutonta ohittaa mututuntumalla tai populismilla transnuorten olemassaolo”, Kinnunen kirjoittaa.

Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo antoi kommentit muun muassa Ruotsin radiolle, Radio Vegalle ja Ylex:lle. Perussuomalaisten nuorten jatkokannanotossa ehdotettiin erillistä sukupuolikategoriaa intersukupuolisille. Seta tyrmää ehdotuksen yksityisyyden suojaa loukkaavana.

”Lähtökohdaksi pitää ottaa henkilön yksityisyyden suoja. Herää kysymys, kenen on tarpeellista tietää lapsen sukupuoli”, Tarjamo kommentoi YleX:lle.

Monet nuorisojärjestöt ottivat myös kantaa Perussuomalaisten Nuorten kampanjaan, esimerkiksi Suomen Lukiolaisten liitto ja Demarinuoret.

”Kampanja aiheuttaa todennäköisesti paljon mielipahaa. Sukupuolineutraalius ei vie oikeutta olla selkeästi tyttö tai poika vaan antaa mahdollisuuksia määritellä oman sukupuolensa vapaasti”, SLL:n puheenjohtaja Elli Luukkainen sanoi Maaseudun tulevaisuudessa.

Joonas Kinnusen blogaus: http://seta.fi/itsensa-kieltamisen-sijaan-jokainen-voi-olla-ylpeasti-sita-mita-on/

Kerttu Tarjamo Ylellä: http://yle.fi/ylex/uutiset/setan_terveiset_ps-nuorille_hyva_etta_intersukupuolisten_ihmisoikeuksista_puhutaan_mutta_pakkolokeroiminen_tyttoihin_ja_poikiin_on_vastuutonta/3-8702355

Juttu Sveriges Radiossa: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=6376913

 


 

3. Hallituksen koulurauhaesitys vaarantaa lasten ja nuorten turvallisuuden


12751614_1684833731793212_2038322363_n
Ihmisoikeudet | Setan uusi nuorisotoimikunta järjestäytyi helmikuussa ja otti tuoreeltaan kantaa hallituksen esitykseen, jossa halutaan helpottaa koulusta erottamista. Setan nuorisotoimikunta yhtyi kannanotossaan lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan huoleen hallituksen esityksestä kerätä säästöjä muuttamalla koulujen järjestyssäännöt vapaaehtoisiksi. Lisäksi hallitus suunnittelee kouluturvallisuutta koskevien suunnitteluvelvoitteiden karsimista. Setan nuorisotoimikunta ei ymmärrä, miksi koulukiusaamisen puuttumisen välineitä karsitaan.

“Setan ja Nuorisotutkimusseuran Hyvinvoiva sateenkaarinuori -tutkimuksen mukaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat nuoret ovat suuremmassa vaarassa kokea kiusaamista ja syrjintää kouluissa. Emme ymmärrä tai hyväksy nuorten turvallisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien heikentämistä taloustilanteeseen tai byrokratian vähentämiseen nojaten. Lhbti-nuorten turvallisuusuhkia täytyy päinvastoin tunnistaa – meitä täytyy tukea!” vaatii nuorisotoimikunnan tuore puheenjohtaja Sakris Kupila.

Nuorisotoimikunnan koko kannanotto: http://seta.fi/setan-nuorisotoimikunta-hallituksen-koulurauhaesitys-vaarantaa-lasten-ja-nuorten-turvallisuuden/

 


 

4. Seta valtioneuvostossa ja Arctic Pridessa: Ihmisoikeustoimintaohjelma tarvitaan

Ihmisoikeudet | Seta otti kantaa uuden kansallisen ihmisoikeustoimintaohjelman laatimisen puolesta ja esitti sen osaksi lhbti-toimintaohjelmaa. Perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman valmistelun kuulemistilaisuuteen osallistui Setasta pääsihteeri Kerttu Tarjamo.

”Seta haluaa, että osana kansallista ihmisoikeustoimintaohjelmaa hallitus määrittelee sekä konkreettiset toimenpiteet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvoinnin ja yhdenvertaisen kohtelun edistämiseksi kaikilla hallinnonaloilla että lhbti-asioiden koordinaatiovastuun valtioneuvostossa ja valtionhallinnon sisällä”, Tarjamo sanoi.

Valtioneuvoston ihmisoikeusselonteossa (2014) lhbti-ihmisten ihmisoikeudet on määritelty yhdeksi aiemmin katveeseen jääneeksi alueeksi, jonka kehittämiseen tulee satsata esimerkiksi laatimalla erillinen toimintaohjelma ja ratkaisemalla lhbti-asioiden koordinaatio valtionhallinnossa.

”Valtioneuvoston toiminta lhbti-asioissa on tällä hetkellä hajanaista. Koordinaatio puuttuu, ja asiaan erikoistuneita viranhaltijoita on vain muutamia. Lhbti-ihmisten oikeuksien kehittämiseen liittyvät hankkeet ovat toistuvasti päätyneet poliittisen kiistelyn kohteeksi, konkreettisia esimerkkejä tällä hetkellä ovat translaki sekä äitiyslaki.”

Viime viikonloppuna Rovaniemellä Arctic Prideen osallistunut Setan puheenjohtaja Panu Mäenpää totesi myös puheenvuorossaan, että vaikka Pridet ovat yhä suurempia ja näkyvämpiä osia sateenkaariliikettä, tarkoittaa se, ettei täydellistä yhdenvertaisuutta ole vielä saavutettu. Hän toisti vaatimuksen lhbti-ihmisten ihmisoikeustilanteen korjaamisesta perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelmassa. Hän kutsui vaikuttamistyöhön mukaan koko Pride-kansan.

”On tärkeää, että voimme saada toisiltamme voimaa ja myös, että voimme toisillemme sitä antaa. Yhdessä olemme massiivinen liike, joka voi korjata ne epäkohdat, jotka muuten jäävät jalkoihin esimerkiksi isojen taloudellisten kriisien aikaan. Ihmisoikeudet eivät ole kauppatavaraa eikä niiden toteutumisesta voi tinkiä, oli rahatilanne mikä tahansa”, puheenjohtaja sanoi.

Tarjamon puhe: http://seta.fi/seta-suomeen-tarvitaan-lhbti-toimintaohjelma/

Mäenpään puhe: http://seta.fi/puheenjohtaja-maenpaa-ihmisoikeuksien-toteutuminen-ei-saa-olla-rahasta-kiinni/

 


 

5. Miska Salakka palveluohjaajaksi – henkilöstövaihdoksia tulossa

Järjestö | Transtukipisteelle palveluohjaajaksi ja neljänneksi työntekijäksi on valittu Miska Salakka (30). Salakka on vuoden vaihteessa valmistunut sosionomi (AMK) Turun ammattikorkeakoulusta. Hän on tutkinut opinnäytetyössään muunsukupuolisuutta.

Salakka on jo entuudestaan toimistolla tuttu kasvo, sillä hän poseeraa kasvona useissa Setan ja Transtukipisteen materiaaleissa ja hän on suorittanut harjoittelujakson Transtukipisteellä viime syksynä. Salakka on toiminut aiemmin myös vammaispalveluiden parissa ja vapaaehtoisena muun muassa vertaisryhmäohjaajana ja Sinuiksi-hankkeen tukichatin ohjaajana.

Palveluohjaaja täydentää Transtukipisteen asiantuntijatiimiä sekä kehittää muun muassa toiminnan ruotsinkielisyyttä ja valtakunnallisuutta sekä sähköisiä palveluita. Salakka aloittaa tehtävässään maaliskuun alussa.

Yhdenvertainen vanhuus -projektin päälliköksi siirtyy projektikoordinaattori Outi Tjurin. Hankkeen alusta saakka 2012 vetovastuussa toimineen Salla-Maija Hakolan läksiäisiä juhlitaan maaliskuussa. Transtukipisteen yhteisötyöntekijä Sami Suhonen vietti viimeistä työpäiväänsä helmikuun alussa. Hän jatkaa uusille urille vuosiloman kautta. Kiitämme lämpimästi Salla-Maijaa ja Samia heidän työstään Setassa!

Paikka auki -rahoitettu toimistotyöntekijä sekä Yhdenvertainen vanhuus -projektin projektikoordinaattori valitaan maaliskuun alussa.


 

6. Setan jäsenjärjestöjen avustushaku käynnissä

Järjestö | Setan jäsenjärjestöavustukset vuodelle 2016 on haettavissa. Hakuohjeet ja linkki hakulomakkeeseen on lähetetty sähköpostilla jäsenjärjestöjen ilmoittamiin yhteyshenkilöiden osoitteisiin.

Seta myöntää avustusta sosiaalipalvelu-, koulutus- ja vaikuttamistoimintaan. Avustuksia myönnettäessä ja käytettäessä lähtökohtana ovat Raha-automaattiyhdistyksen edellyttämät yleiset perusteet, säädökset ja muut ohjeet avustettavalle toiminnalle.

Harkinnanvaraisena pottina jaetaan 5500 euroa. Vuonna 2016 harkinnanvaraisen osuuden myöntämisessä painotetaan erityisesti toiminnan hyvinvointivaikutuksia tai nuorisotyön edistämistä.

Lisätietoa: Kerttu Tarjamo, paasihteeri@seta.fi; p. 050 309 8108

 


 

7. Seta mukana We All Finland -tutkimushankkeessa

Tutkimus | Seta on mukana We All Finland -hankkeessa, jossa tutkitaan laajasti työelämän yhdenvertaisuutta Suomessa sekä sitä, millaiset tekijät tukevat tai rajoittavat erilaisten ihmisten mahdollisuuksia työelämässä. Hankkeen aineistona on muun muassa Setan Hyvinvoiva sateenkaarinuori -hankkeen tutkimusaineisto. Tutkimuksessa tullaan huomioimaan monella eri tasolla myös sateenkaari-ihmiset ja heidän asemansa Suomen työmarkkinoilla.

Kyseessä on laaja ja pidempiaikainen tutkimus, johon osallistuu monitieteinen tutkijaryhmä. Tutkijoiden joukkoon kuuluu myös sateenaariaiheita tutkinut Jukka Lehtonen.

www.weallfinland.fi

 


 

8. Seta koulutti yhdessä Rovaniemen nuorisotoimen kanssa

Koulutus | Nuorisotyön koordinaattori Lotte Heikkinen osallistui viime viikolla järjestettyyn Arctic Prideen Rovaniemellä. Rovaniemen nuorisotoimi oli pyytänyt Setalta koulutusta yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta lhbti-näkökulmasta. Koulutuksen aikana osallistujat toivat esille esimerkkejä, kuinka he omassa työssään tulevat edistämään sateenkaarinuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.

”Todella hienoa, että Rovaniemen Seta ja nuorisotoimi ovat olleet aktiivisia asian tiimoilta. Ammattilaisten tiedontarve on todella ilmeinen ja vastaavaa tietoa ei selvästi tarjota muilta tahoilta”, Heikkinen sanoo.

Valtakunnallinen Seta kouluttaa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta ammattilaisia ja alan opiskelijoita mahdollisuuksien mukaan. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakien muutoksien myötä Seta kouluttaa myös yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnittelusta lhbti-näkökulmasta.
Setalta ja Transtukipisteeltä löytyy myös maksutonta materiaalia seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta eri-ikäisten kanssa toimiville.

”Syksyllä uuden peruskoulun opetussuunnitelman tullessa voimaan tuotetaan kohdennettua materiaalia opettajien tueksi. Tällöin on mahdollista saada koulutusta myös liittyen peruskoulun uuteen kirjattuun tehtävään tiedon ja ymmärryksen lisäämiseen sukupuolen moninaisuudesta”, nuorisotyön koordinaattori toteaa.

 


 

9. Yhdenvertainen vanhuus -projekti palkittiin Gay Gaalassa

12654517_10153313671108344_7091934447253749784_nYhdenvertainen vanhuus | Setan Yhdenvertainen vanhuus -projekti sai QX kunniamaininnan Gay gaalassa perjantaina 5.2. Projekti on tehnyt sateenkaarisenioreita näkyviksi jo vuodesta 2012 niin vanhustyön kentälle, alan opiskelijoille kuin suurelle yleisöllekin.

”Olemme erittäin liikuttuneita ja otettuja tästä huomionosoituksesta. Tämä on sateenkaarisenioreille. Iso kiitos Ray:lle, Ray:n Eloisa ikä -avustusohjelmalle, jota koordinoi Vanhustyön keskusliitto sekä kaikille yhteistyökumppaneille. Kiitos myös kansainvälisille yhteistyökumppaneille, jotka ovat inspiroineet meitä ja osoittaneet kiinnostusta projektia kohtaan sekä ottaneet projektin materiaalin käyttöön. Lämpimät kiitokset Setan hallitukselle ja työyhteisölle sekä kaikille ihanille vapaaehtoisille”, projektipäällikkö Salla-Maija Hakola sanoi kiitospuheessaan.

Nyt käynnissä on Yhdenvertainen vanhuus II -projektin viimeinen toimintavuosi, jonka pääosassa ovat sateenkaariseniorien itse toteuttama toiminta.

 


 

10. Täydennyskoulutus biseksuaalisuudesta la 2.4. Helsingissä

Koulutus | Setan koulutustoiminta järjestää täydennyskoulutuksen vapaaehtoisille la 2.4. klo 10–16 Helsingissä. Koulutuksen aihe on biseksuaalisuus (suomalaisessa tutkimuksessa). Kouluttajana ja keskustelun vetäjänä toimii muun muassa vtt Irma Lehtonen, joka on väitellyt biseksuaalisuudesta parisuhteessa.

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti Setan ja sen jäsenjärjestöjen kouluttajille, mutta myös muut aktiivit ja aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautumiset 24.3. mennessä osoitteeseen marita.karvinen@seta.fi.


 

11. Kouluttajakoulutus Porissa 23.–24.4.

Koulutus | Seta ja sen jäsenjärjestöt täydentävät vapaaehtoiskouluttajareserviään kouluttajakoulutuksella, joka toteutetaan huhtikuun lopussa, 23.–24.4. Porissa.

Kouluttajakoulutus antaa valmiuksia toteuttaa kouluvierailuja sekä vierailuja muun muassa nuorisotaloille ja erilaisille leireille. Koulutuksessa perehdytään lhbtiq-teeman perustietoihin, tutustutaan toiminnallisiin harjoitteisiin, harjoitellaan omien kokemuksien kertomista sekä perehdytään kouluttamisen saloihin.

Lisätietoja antaa ja ilmoittautumiset (viimeistään 15.4.) vastaanottaa koulutussuunnittelija Marita Karvinen: marita.karvinen[at]seta.fi. Koulutuksessa on rajallinen määrä paikkoja, osallistujat hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutus järjestetään yhteistyössä KSL-opintokeskuksen kanssa.


 

 

12. Transmaskuliinien vanhempien leiri avattu myös perheellistymisestä haaveileville

Sateenkaariperheet | Sateenkaariperheiden transmaskuliinien vanhempien vertaisleiri kutsuu tervetulleeksi myös perheellistymisestä haaveilevat. Leiri on aikuisten viikonloppuleiri ja se järjestetään Naantalin Kunstenniemessä 11.–13.3.2016. Ilmoittaudu siis pian, jos pääset mukaan!

Leirin suunnittelijat ja vetäjät ovat itsekin transsukupuolisia isiä ja leirillä on tarkoitus yhdessä tuottaa transmaskuliinien vanhemmuudesta kertovaa materiaalia. Viikonlopun ohjelmassa on keskustelua, rentoa yhdessäoloa sekä mahdollisuus osallistua toiminnalliseen (ulko-)ohjelmaan.

Leirin aikana tarjotaan ateriat perjantain iltapalasta sunnuntain lounaaseen. Leirin hinta on 50e/henkilö. Hinta sisältää majoituksen, ruoat ja leiriohjelman.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: https://my.surveypal.com/trans-isien-viikonloppu ja
info@sateenkaariperheet.fi


 

 

13. Ilmoittaudu Rakkaussuhdetuokioon Transtukipisteellä 5.3. klo 12–16

Transtukipiste | Setan Transtukipiste järjestää keväällä 2016 yhdessä Parisuhdekeskus Katajan kanssa kaksi Rakkaussuhdetuokiota pareille ja moniskunnille, joissa yksi tai useampi kumppani kuuluu sukupuolivähemmistöön ja jotka haluavat rakentaa ja hoitaa suhdettaan.

Rakkaussuhdetuokiot sisältävät ennen kaikkea pariskuntien/moniskuntien omaa keskinäistä työskentelyä. Teemat täydentävät toinen toisiaan. Kerrat toimivat myös toisistaan irrallaan, eli ei tarvitse osallistua kaikkiin kertoihin.

Seuraava Rakkaussuhdetuokio on lauantaina 5.3. klo 12–16.

Ohjaajina toimivat Setan Transtukipisteen sosiaalipsykologi Eepu Autere ja Kataja Parisuhdekeskuksen psykoterapeutti, projekti-työntekijä Terhi Väisänen.


 

14. Turussa tapahtuu: Hellyys -näytelmä ja Tom of Finland -musikaali

Kulttuuri | Turun ylioppilasteatteri esittää 20.2. ensi illan-saanutta näytelmää Hellyys, joka kertoo Benjaminin ja Rasmuksen koskettavan rakkaustarinan 80-luvulta, jolloin uusi ja vaarallinen virus AIDS repi Ruotsin homoyhteisöä rikki. Jonas Gardellin 1989 kirjoittama näytelmä toimi myöhemmin pohjana Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -trilogialle.

Liput 15/8e, TuSetan jäsenkortilla 2 € alennus.

Tom of Finland -taiteilijanimellä tunnetun Touko Laakkosen elämästä kertova musikaali saa kantaesityksensä Turun kaupunginteatterissa tammikuussa 2017. Näytelmäkirjailija Tuomas Parkkisen kirjoittama ja sanoittama teos kertoo Touko Laakkosen matkan Tom of Finlandiksi, mieheksi jonka piirretyt fantasiat olivat niin samaistuttavia, että miljoonat miehet löysivät seksuaalisuutensa.

Musikaalin kantaesityksen ohjaa Reija Wäre ja näytelmä tehdään yhteistyössä Tom of Finland Foundationin kanssa. Se on myös osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Esityksen liput tulevat myyntiin vielä kevään 2016 aikana.


 

15. Transforces tuo sukupuolen moninaisuuden lavalle maaliskuussa

Kulttuuri | Sukupuolen moninaisuus valtaa esitystaiteen talo Mad House Helsingin, kun transaktivistiryhmä Transforces ottaa Suvilahden Tiivistämö-rakennuksen haltuunsa.

Ryhmä tuo Suvilahteen Transforces on Stage -esitystaidekokonaisuuden, joka koostuu esityksistä, työpajoista, näyttelyistä ja klubi-illasta.

Kokonaisuuden avaavat Queer Masculinities -illat (9.–12.3.), joissa nähdään tanskalaisia queer- ja transtaiteilijoita. Luvassa on nykysirkusta, performanssia, dragia ja burleskia. Taiteen ja sukupuolen rajoja koetellaan näyttämöllä. Mukana ovat muun muassa ilma-akrobatiaan ja tasapainoiluun erikoistunut Michiel Tange van Leeuwen, performanssiduo Miss Fish & Carla from Helle7ted sekä burkeskia ja uutta kabaréta yhdistelevä Christian Van Schjindel.

Kotimaisena ensi-iltana nähdään Teemu Mäen ohjaama dokumenttiteatteriesitys Transformations – otteita maskuliinisuuden sanakirjasta (17.–20.3.). Ennen Transformations -esityksiä nähdään Valto Kuuluvaisen esitys Eino – henkilökohtainen sukupuolihistoria.

Transforces on Stage -ohjelman on kuratoinut ja tuottanut Transforces -ryhmän perustaja ja koordinaattori Annu Kemppainen.

Transforces On Stage 7.-20.3.2016, Mad House Helsinki, Kaapelitehdas, Kaasutehtaankatu 1, Suvilahti, Helsinki

www.transforces.fi
www.madhousehelsinki.fi

Esitykset: 17,50/12,50€, lippu.fi
Klubi-ilta: 5€
Työpajat ja näyttelyt: vapaa sisäänpääsy

 

 

 

Toimintakalenteri

Transtukipisteen tavallisten ryhmien aikataulut löytyvät ylhäältä uutisesta sekä Transtukipisteen kalenterista: http://transtukipiste.fi/tapahtumat/.

Sinuiksi-chatit nuorille, transihmisille ja sukupuoltaan pohtiville, seksuaalivähemmistöille ja hengellisistä teemoista kiinnostuneille kuukausittain:

SINUIKSI-CHATIT TUKINETISSÄ – syksyn 2015 aikataulu

Maaliskuu

11.–13.3. Transmaskuliinien vanhempien leiri, Naantali
12.3. Fikkarileimarit, Tampere

Leimarit K18


14.3. Ikäihimisen tukeminen erinomanlaiseen elämään -koulutus, Oulu

Huhtikuu
2. 4 Turun seudun Seta ry:n 45-vuotisjuhlat, Turku
11.–12.4. Perhetutkimuksen päivät, Helsinki
14.–17.4. Ruka Ski Pride, Ruka
23.4. Sateenkaariparien lauantai, Tampere
30.4. OMQ-klubi (vappubileet), Turku

Toukokuu
17.5. IDAHOT-päivä
17.5. Suomi 100 –keskustelutilaisuus (lisätietoa myöhemin)

Kesäkuu
6.6.–11.6. Pirkanmaa Pride
29.6.–2.7. Eurogames
27.6–3.7. Helsinki Pride

Elokuu
1.–7.8. Lahti Pride
5.–7.8. TuSetan kesäleiri, Taivassalo
19.-20.8. Hanko Pride

Syyskuu
3.9. Ekenäs/Tammisaari Pride

Lokakuu
26.–30.10. Vinokino juhlii 25-vuotispäiviään, Turku

Marraskuu
20.11. TransHelsinki ja Transgender Day of Remembrance
26.­­­–27.11. Edustajakokous

 

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design