[contact-form-7 id="5677" title="Ei otsikkoa"]

Setan uutiskirje elokuu 2015

Ajankohtaista ihmisoikeuspolitiikassa
1. Seta palkitsi Finlaysonin, moitti Tapio Puolimatkaa ja nimesi Mio Kivelän Vuoden sateenkaarinuoreksi
2. Venäläisten hlbti-urheilijoiden pyöräkiertue kulki Suomen kautta
3. Seta ja HeSeta irtisanoutuivat pinkkipesua
4. WHO: Ihmisoikeuksien toteutuminen tukee seksuaaliterveyttä

Järjestöuutiset
5. Setan pääsihteeriksi Kerttu Tarjamo
6. Puheenjohtajatapaamisessa tartuttiin Setan strategiaan
7. Setan hallitushaku käy kuumana: tutustu hakuohjeisiin!
8. Setan blogissa neuvoja kouluihin sukupuolen moninaisuuden huomioimiseksi
9. Tilaa Sateenkaariseniori-tietoisku
10. Hae Setan viestintäryhmään!

Tapahtumat ja koulutukset
11. Urheile ihan homona -kampanjan päätös Arctic Pride goes Sports
12. Sateenkaarisenioreille oma ryhmä syksyksi
13. Rakkaussuhdeperjantait ja -lauantait Transtukipisteellä

Hlbtiq-kulttuuri (uusi osio!)
14. Eisenstein in Guanajuato elokuvateattereissa syyskuussa
15. Joan Armatrading Helsingin Savoy-teatterissa sunnuntaina 6. syyskuuta

Toimintakalenteri

 

1. Seta palkitsi Finlaysonin, moitti Tapio Puolimatkaa ja nimesi Mio Kivelän Vuoden sateenkaarinuoreksi

11222540_10152906934208344_7757491111109802947_oIhmisoikeudet | Seta palkitsi Helsinki Pride puistojuhlassa Asiallisen tiedon omenalla Finlayson Oy:n. Asiallisen tiedon omena -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain taholle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa tai levittänyt asiallista informaatiota seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta.

Finlayson on tuonut markkinoinnissaan positiivisesti esiin seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta, kannustanut nuoria elämään rohkeasti omana itsenään sekä osoittanut yritysvastuullisuutta. Finlayson julkaisi viime vuoden marraskuussa Tom of Finland by Finlayson -malliston, joka perustuu Touko Laaksosen (1920–1991) taiteeseen.

Kunniarotta-antipalkinnon sai Jyväskylän yliopiston professori Tapio Puolimatka, joka on julkisuudessa ottanut voimakkaasti kantaa tasa-arvoista avioliittolakia vastaan. Puolimatkan tieteellisten lähteiden käyttöä on kyseenalaistettu monilta tahoilta.

Tänä vuonna Setan nuorisotoimikunta aloitti uuden perinteen ja jakoi ensimmäistä kertaa Vuoden sateenkaarinuori -palkinnon. Vuoden 2015 sateenkaarinuoreksi valittiin Espoonlahden seurakunnan erityisnuorisotyöntekijä Mio Kivelä, joka on muun muassa tehnyt opinnäytetyönsä transihmisten kokemuksista evankelisluterilaisessa kirkossa sekä tuonut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä esiin kirkossa. Kivelä toimii myös Setan Transtukipisteen vapaaehtoisena.

http://seta.fi/asiallisen-tiedon-omena-finlaysonille/

H-lehden jutussa haastateltu Mio Kivelää (s.27)

 

2. Venäläisten hlbti-urheilijoiden pyöräkiertue kulki Suomen kautta

Ihmisoikeudet | Seta tapasi kesällä venäläisen Freedom bike ride -kampanjan pyöräilijöitä, jotka matkasivat Viipurista Kotkan, Porvoon, Helsingin, Turun ja Maarianhaminan kautta Tukholmaan, jossa järjestettiin 5.–9.8. seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen suuret kansainväliset hlbti-urheilukisat, Eurogamesit.

The Freedom Bike Ride on venäläisen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen urheilujärjestön (Russian LGBT Sport Federation) kampanja, jonka tavoitteena oli kiinnittää huomiota hlbti-ihmisten asemaan Venäjällä urheilun keinoin. Viiden polkijan joukko saikin erinomaisesti sujuneen matkan aikana hyvin mediahuomiota. Pyöräilijöiden Facebook-sivujen mukaan onni kuitenkin kääntyi juuri ennen kotimaanlentoa, kun kahden pyöräilijän kulkuvälineet varastettiin lukitusta kellarista.

Freedom Bike Ride on tarkoitus järjestää myös kesällä 2016 määränpäänään Helsingin Eurogames, jonka järjestää Setan jäsenjärjestö H.O.T. ry.

Freedom bike ride Hesarissa

Eurogames 2016

 

3. Seta ja HeSeta irtisanoutuivat pinkkipesusta

Ihmisoikeudet | Joukko toimittajia, aktivisteja, poliitikkoja ja järjestöjä lähestyi Setaa 22.6. avoimella kirjeellä, jossa vaadittiin Setaa irtisanoutumaan pinkkipesusta (pink washing). Termi tarkoittaa hlbtiq-ihmisten identiteetin ja ongelmien hyväksikäyttämistä ihmisoikeuksien vastaisen politiikan edistämisessä. Kirje koski erityisesti Palestiinaa miehittävän Israelin valtion tukemien hlbti-elokuvien esittämistä Setan tilaisuuksissa.

Setan vastauksessa todetaan, että ”Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten ihmisoikeuksien puolustamisen varjolla ei saa polkea muiden ryhmien ihmisoikeuksia tai oikeuttaa syrjivää retoriikkaa tai politiikkaa muita kohtaan. Vaikuttamistyön hlbtiq-asioissa tulee perustua johdonmukaiseen ihmisoikeusajatteluun. Järjestömme eivät halua toimia minkään tahon propagandistisen toiminnan keppihevosena, oli kyse sitten islamofobiasta, rasistisista ennakkoluuloista, antisemitismistä tai muusta vastaavasta”.

http://seta.fi/setan-hesetan-ja-pirkanmaan-setan-vastaus-avoimeen-kirjeeseen-pinkkipesusta/

Avoin kirje

 

4. WHO: Ihmisoikeuksien toteutuminen tukee seksuaaliterveyttä

Ihmisoikeudet | Maailman terveysjärjestö WHO vaati kesäkuussa julkaistussa raportissaan, että mahdollisuus elää oman sukupuoli-identiteetin mukaista elämää lisää yksilön hyvinvointia ja sote-palveluiden käyttöä. Esteenä ovat edelleen laajasti yhteiskunnissa esiintyvä syrjintä ja lakeihin kirjatut ihmisoikeusloukkaukset, kuten sukupuolen juridiseen tunnustamiseen kytketty pakkoavioero ja pakolliset lääketieteelliset toimenpiteet, kuten leikkaukset, sterilisaatio tai hormonihoidot. Näistä myös Suomi on saanut lukuisia huomautuksia kansainvälisiltä tahoilta.

Raportissa tuodaan esiin myös huoli intersukupuolisten vauvojen ja lasten perusteettomasta sukuelinkirurgiasta, joka voi aiheuttaa elinikäisiä seurauksia fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. Näitä niin kutsuttuja sukupuolta normalisoivia leikkauksia ei ole kielletty Suomessa.

Seksuaalivähemmistöjen osalta raportissa todetaan, että samaa sukupuolta olevien välisen seksin keiltävät lait ovat ihmisoikeusloukkaus ja niillä on negatiivinen vaikutus terveyteen.

ttp://seta.fi/whon-raportti-kasittelee-myos-hlbti-ihmisoikeuksien-vaikutusta-seksuaaliterveyteen/

Sexual health, human rights and the law -raportti

 

5. Setan pääsihteeriksi Kerttu Tarjamo

Kerttu TarjamoJärjestö | Kerttu Tarjamo (FM) aloittaa Setan pääsihteerinä 1.11.2015 alkaen. Tarjamolla on monipuolinen kokemus ihmisoikeustyöstä ja toiminnasta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöliikkeessä. Hän työskenteli 2013–2015 neuvonantajana Strasbourgissa Euroopan neuvoston seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin yksikössä (sexual orientation and gender identity unit), jossa hän teki yhteistyötä Euroopan neuvoston toimijoiden ja sen jäsenmaiden, muiden kansainvälisten järjestöjen ja eurooppalaisten hlbtiq-kansalaisjärjestöjen kanssa.

Aiemmin Tarjamo on muun muassa laatinut ulkoministeriölle selvityksen ministeriön toiminnasta hlbtiq-kysymyksissä sekä toiminut kansainvälisten ihmisoikeusasiain neuvottelukunnan sihteerinä ja tutkijana. Koulutustaustaltaan Tarjamo on historioitsija. Hän on tutkinut Jyväskylän yliopistossa sodan jälkeisten yhteiskuntien haasteita.

Kerttu Tarjamolla on pitkäaikainen ja tiivis yhteys hlbtiq-yhteisöön Suomessa. Hän on toiminut Setan jäsenjärjestössä HeSetassa 2000-luvun alkupuolelta lähtien muun muassa puheenjohtajana, varapuheenjohtajana ja puhelinpäivystäjänä sekä Suomen suurimman hlbtiq-tapahtuman, Helsinki Priden, vastuuhenkilönä. Valtakunnallisessa Setassa Tarjamo on toiminut kansainvälisen toimikunnan jäsenenä.

Syksyn aikana vaikuttamistyön ja sidosryhmäyhteistyön yhteyshenkilö on Setan puheenjohtaja Panu Mäenpää ja käytännön järjestöllisissä asioissa voi olla yhteydessä Setan talous- ja hallintipäällikkö Nora Jouhteneen (nora.jouhten@seta.fi). Kaikki yhteystiedot löydät täältä: http://seta.fi/yhteystiedot/

Setan pitkäaikainen pääsihteeri Aija Salo siirtyy yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston ylitarkastajan tehtävään. Salon läksiäisissä esitetty freestyle räp Musta tulee virkamies on kuunneltavissa Setan Youtube-kanavalla.

http://seta.fi/setan-paasihteeriksi-kerttu-tarjamo/

Musta tulee virkamies

 

6. Puheenjohtajatapaamisessa tartuttiin Setan strategiaan

Järjestö | 23 jäsenjärjestöjen edustajaa kokoontui puheenjohtajatapaamiseen 22.8. Jyväskylässä. Tapaamisessa vaihdettiin kuulumisia ja työstettiin uutta järjestöstrategiaa. Keskusteluissa nousi vahvasti esille alueellinen ulottuvuus, jota tällä kertaa uudessa strategiassa tullaan painottamaan erityisesti. Setan jäsenjärjestöjen tarpeet ja haasteet eroavat paljon toisistaan, mutta siitä huolimatta valtakunnallinen koordinointi koetaan tarpeelliseksi.

Puheenjohtajat toivoivat valtakunnalliselta Setalta vahvaa tiedonvälityksellistä osaamista sekä mahdollisuutta olla tukena ja kouluttamassa uusia, ja jo kokeneitakin, jäsenjärjestöjen luottamushenkilöitä.

”Jäsenhankintaan tulee löytää hyviä malleja ja koko järjestönä tulee miettiä, miten pystymme sitouttamaan ihmisiä pitkäaikaiseen jäsenyyteen, mutta samalla mahdollistaa monen tason osallistuminen. Keskusteluissa todettiin myös, että valtakunnallinen Seta on onnistunut luodessaan asiantuntija-aseman suomalaisessa yhteiskunnassa, ja siitä tulee pitää kiinni”, Setan puheenjohtaja Panu Mäenpää kertoo.

Strategian työstämistä jatketaan koko tuleva vuosi ja siihen liittyviä ajatuksia voikin lähettää suoraan puheenjohtajalle: puheenjohtaja@seta.fi.

>> Nykyinen strategia

 

7. Setan hallitushaku käy kuumana: tutustu hakuohjeisiin!

Järjestö | Edustajakokouksessa 28.–29.11.2015 valitaan vuosiksi 2016–2017 Setan hallitukseen yksi varapuheenjohtaja ja neljä hallituksen jäsentä (kolme varsinaista ja yksi varajäsen: varajäseneksi ei asetuta ehdolle erikseen). Hallitukseen valittavista henkilöistä tulee olla miehiä 1–3 ja naisia 2–4.

Keväällä järjestetty valtuusto päätti asettaa vaalivaliokunnan etsimään ehdokkaita sekä keräämään ehdokasesittelyt. Näin jäsenjärjestöt saavat jo ennen edustajakokousta hyvän ennakkokuvan ehdokasasettelusta!

Toivomme, että halukkaalla hallituksen jäsenellä on kiinnostus ja halu edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointia, mahdollisuus sitoutua tehtävään (kokoukset Helsingissä noin kerran kuukaudessa ja lisäksi sähköpostikeskusteluja) sekä mielellään vahva kokemus jostain Setan toimintaan olennaisesti liittyvästä aihealueesta tai asiasta (esim. ihmisoikeudet, koulu ja varhaiskasvatus, sosiaali- ja terveysala, lakiasiat, nuorisotyö, viestintä, poliittinen vaikuttaminen, vapaaehtoistyö, koulutustoiminta, talousasioiden tuntemus, varainhankinta, tieto- ja viestintätekniikka, kansainvälinen toiminta, tapahtumajärjestäminen, tutkimus, media).

Mikäli kiinnostuit ehdokkuudesta, ilmoittaudu vaalivaliokunnan jäsenelle Leena Tarjamolle viimeistään 12.10.2015 osoitteeseen leena[at]tarjamo.fi Lähetä samalla vastauksesi vaalivaliokunnan kysymyksiin.

Vaalivaliokunnan kysymykset 

 

8. Setan blogissa neuvoja kouluihin sukupuolen moninaisuuden huomioimiseksi

Järjestö | Setan nuorisotyön koordinaattori Lotte Heikkinen ja Transtukipisteen Maarit Huuska muistuttavat Setan blogissa, että kouluilla on lukuvuoden alkajaisiksi upea mahdollisuus tuoda sukupuolen moninaisuus lähtökohdaksi.

”Erään vanhemman mukaan opettaja oli vastikään sanonut lapselle, että ”on vain tyttöjä ja poikia”. Juridisesti varmaan näin on tällä hetkellä, mutta sukupuoli ei ole vain juridinen, vaan myös kehollisuutta, minäkuvaa, identiteetti, itseilmaisua, maskuliinisuuden ja feminiinisyyden asteen vaihtelua yksilöillä ja sosiaalisia rooleja ja normeja. Jotkut opettajat tarvitsevat selvästi täydentävää yleissivistävää tietoa sukupuolen moninaisuudesta. Luottamusta opettajan asiantuntemukseen heikentää, jos hän tarjoaa väärää tai hyvin puutteellista tietoa lapsille. Tyttöpoikien ja poikatyttöjen olisi turvallista olla koulussa, jossa henkilökunnalla olisi ajan tasalla olevat tiedot sukupuolen moninaisuudesta”, Maarit ja Lotte kirjoittavat.

http://seta.fi/sateenkaari-koulutien-paassa/

Sateenkaarisenioritietoisku_visuaalinenmainos_PYSTY29. Tilaa Sateenkaariseniori-tietoisku

Koulutus | Nyt voit tilata ilmaisen vapaaehtoisten pitämään Sateenkaariseniori-tietoiskun! Tietoisku sopii ikääntyneille suunnattujen palveluiden henkilökunnalle, asiakkaille ja alaa opiskeleville sekä vanhustyön järjestökentälle. Sateenkaariseniori-tietoiskussa tutustutaan sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuteen vanhuuden näkökulmasta elämyksellisesti ja osallistuvasti. Tietoisku sisältää tietovisan, Haluaisin pystyä -kertomaan videon, keskustelun ja materiaalipaketin. Sen kesto on noin tunnin.

Tilaa tietoisku Yhdenvertainen vanhuus -projektilta > Outi.Tjurin@seta.fi, p. 050 462 4212

 

10. Hae mukaan Setan viestintätyöryhmään!

Koulutus | Setan hallitus on perustanut viestintätyöryhmän Setan viestintätyön tukemiseksi. Etsimme nyt vapaaehtoisia, jotka ovat kiinnostuneita monipuolistamaan Setan viestintää esimerkiksi twiittaamalla, valokuvaamalla, osallistumalla tapahtumien ja kampanjoiden suunnitteluun ja järjestämiseen sekä ideoimalla Setan materiaaleja.

Viestintätyöryhmää vetää hallituksen jäsen Viima Lampinen. Lähetä vapaamuotoinen kuvaus itsestäsi ja viestintään liittyvästä osaamisestasi ja taidoistasi sähköpostitse lampinen.viima@gmail.com tiistaihin 8.9.2015 klo 12 mennessä. Kerro myös mikä sinua motivoi hakemaan mukaan ja kuinka hyvin jo tunnet seksuaalisuuden suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden teemoja.

Työryhmään valittavien henkilöiden toivotaan kykenevän osallistumaan tapaamisiin, jotka järjestetään Helsingissä. Työryhmän toiminta jatkuu vuoden 2016 loppuun.

 

11. Urheile ihan homona -kampanjan päätös Arctic Pride goes Sports

Nuorisotyö | Menestyksekkään Setan nuorisotoimikunnan Urheile ihan homona! -kampanja päättyy 17.9. Instagramista löytyy tällä hetkellä 922 #urheilinhomona julkaistua kuvaa ja Facebookissa tapahtumaan on osallistunut viisitoistatuhatta ihmistä. Setan nuorisotoimikunta kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita ja kuvan lisänneitä!

Kampanjan kruunaa 12.9. reippaan lämminhenkinen liikuntatapahtuma Arctic Pride goes Sports. Rovaniemellä. Tapahtuma tarjoaa syksyn viilenevään päivään ja hiljalleen pimenevään iltaan hauskoja ja elämyksellisiä aktiviteetteja. Tapahtumalla halutaan myös muistuttaa moninaisuuden huomioimisesta urheilun ja liikunnan parissa. Voit tulla kokeilemaan uusia lajeja ja tutustumaan ihmisiin tekemisen kautta.

>> Arctic Pride goes Sports

 

12. Sateenkarisenioreille oma ryhmä syksyksi

Yhdenvertainen vanhuus | Sateenkaarisenioreille tarkoitettu avoin ja luottamuksellinen ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa lauantaisin klo 15–17 Palvelutalo Kantin Pysäkin tiloissa Helsingissä. Palvelutalo sijaitsee Töölössä hyvien kulkuyhteyksien varrella osoitteessa Humalistonkatu 4, 00250 Helsinki.

Syksyllä 2015 ryhmä kokoontuu 5.9, 17.10., 7.11. ja 12.12. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ryhmä on tarkoitettu seniori-ikäisille ja sitä lähestyville. Tarkoituksena on tarjota turvallinen tila keskustella ohjaajien johdolla. Uusien on helppo tulla mukaan, ja joka ryhmäkerran alussa käydään kuulumiskierros. Ryhmä on luonteeltaan vertaistuellinen ja sen aikana keskustellaan osallistujille tärkeistä aiheista. Toimintaa suunnitellaan yhdessä osallistujien toiveiden mukaisesti. Ryhmän periaatteisiin kuuluvat luottamuksellisuus, itsemäärittely ja itsemäärittelemättömyysoikeus sekä kunnioittaminen.

Ohjaajina toimivat Setan ja Transtukipisteen työntekijät.

Lisätietoja antaa Yhdenvertainen vanhuus -projektin projektikoordinaattori Outi Tjurin: puh. 050 462 4212, outi.tjurin@seta.fi

 

13. Rakkaussuhdeperjantait ja -lauantait Transtukipisteellä

Transtukipiste | Transtukipiste aloittaa yhdessä Parisuhdekeskus Katajan kanssa uudenlaisen toiminnan pareille ja moniskunnille, joissa yksi tai useampi kumppani kuuluu sukupuolivähemmistöön ja jotka haluavat rakentaa ja hoitaa suhdettaan.

Parisuhdekeskus Katajan aiemmin järjestämät Parisuhdelauantait ovat olleet kovin suosittuja. Tarkoitus on toteuttaa teemalliset, pariskuntien/moniskuntien omaa keskinäistä työskentelyä sisältävät tapaamiset Transtukipisteellä syksyllä 2015 kaksi kertaa ja keväällä 2016 kaksi kertaa. Teemat täydentävät toinen toisiaan. Kerrat toimivat myös toisistaan irrallaan, eli ei tarvitse osallistua kaikkiin kertoihin.

Ensimmäinen Rakkaussuhdelauantai Transtukipisteellä on 19.9. klo 12–16.

Kukin kerta kestää kahveineen noin kolme tuntia. Ohjaajina toimivat Transtukipisteen sosiaalipsykologi Eepu Autere ja Kataja Parisuhde-keskuksen psykoterapeutti ja projektityöntekijä Terhi Väisänen.

Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 2.9.2015.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Eepu Autere
eepu.autere[at]seta.fi tai 050 303 1522
(keskiviikkoisin klo 14–16 saa parhaiten kiinni puhelimitse).

 

14. Eisenstein in Guanajuato elokuvateattereissa syyskuussa

Tapahtuma | Peter Greenawayn vallaton elokuva seksistä ja kuolemasta elokuvateattereissa 4.9. alkaen. Peter Greenawayn ohjaama elokuva on kunnianosoitus neuvosto-ohjaaja Sergei Eisensteinille.

Elokuvassa Eisenstein matkaa vuonna 1931 Meksikoon kuvaamaan uutta elokuvaansa. Kotimaansa painostama Eisenstein tutustu Meksikon Guanajuatossa täysin uuteen kulttuuriin ja sen tapaan käsitellä kuolemaa, ja alkaa pian nähdä kotimaansa ja Stalinin hallinnon uudessa valossa. Meksikon tarjoamat ärsykkeet saavat Eisensteinin pohtimaan rooliaan taiteilijana ja ihmisenä – hän on tullut uransa käännekohtaan. Kaiken lisäksi hän rakastuu paikalliseen oppaaseensa, naimisissa olevaan mieheen. He viettävät yhdessä kymmenen päivää, joiden aikana ristiriitaisten ja tukahdutettujen tunteiden kanssa painiskeleva Eisenstein kokee elämänsä tärkeimmän heräämisen.

Eisenstein in Guanajuato -elokuvan virallinen traileri

 

15. Joan Armatrading Helsingin Savoy-teatterissa sunnuntaina 6. syyskuuta

Tapahtuma | Legendaarinen laulajatar Joan Armatrading saapuu viimeisen maailmankiertueensa tuomana Suomeen 6.9. Armatradingin lauluja on pidetty hyvin tunnevoimaisina, paljastavina ja monilta osin aikaansa edellä olevina. Monet ihmissuhteista kertovat laulut eivät mainitse rakkauden kohteen sukupuolta, vaan käyttävät vain ”you”-pronominia. Oman parisuhteensa pitkä-aikaiseen kumppaniinsa Maggie Butleriin hän virallisti vuonna 2011.

Liput www.menolippu.fi, Lippupalvelun palvelupisteet, verkkokauppa ja puhelinmyynti, www.savoyteatteri.fi sekä Savoy-teatterin ovelta.

 

Toimintakalenteri

Transtukipisteen tavallisten ryhmien aikataulut löytyvät Transtukipisteen kalenterista: http://transtukipiste.fi/tapahtumat/.

29.8. Tietoiskut vanhustyöhön -koulutus Helsingissä, klo 11.30–18.00

Syyskuu

2.9. Kysy mitä haluat hormoneista -ilta Transtukipisteellä klo 17.00–20.00

5.9. Sateenkaariseniorien ryhmä, klo 15.00–17.00, Helsinki

5.9.–6.9. Kouluttajakoulutus, Oulu, vielä ehtii viimeiset mukaan!

12.9. Arctic Pride goes Sports, Rovaniemi
https://www.facebook.com/events/870515399663894/

12.–13.9. Ammatillisten kouluttajien koulutus (osa 1) , täynnä!

12.–13.9. Setan nuorisotoimikunnan kokous Jyväksylässä, avoin kiinnostuneille! Pj Panu Mäenpää tavattavissa.

17.9. Urheile ihan homona -kampanja päättyy

22.–23.9. Kouluterveyspäivät, tule tapaamaan Setaa!

26.9.–27.9. Ammatillisten kouluttajien koulutus (osa 2) , täynnä!

Lokakuu

4.–11.10. Vanhustenviikko, Yhdenvertainen vanhuus -projekti näkyy Turussa!

6.10 Ei kai taas kaappiin? -koulutus Turussa:
http://seta.fi/yhdenvertainen-vanhuus/tapahtumat/1438/

7.10 Sateenkaariseniori-tilaisuus Turun kirjastossa

17.10. Sateenkaariseniorien ryhmä, klo 15.00–17.00, Helsinki

Marraskuu

4.11. Arvokas vanhuus – moninaisuudella hyvinvointia – seminaari, Helsinki

7.11. Sateenkaariseniorien ryhmä, klo 15.00–17.00, Helsinki

16.–22.11. TransHelsinki -viikko

28.–29.11. Setan edustajakokous, Kauniainen

Joulukuu

12.12. Sateenkaariseniorien ryhmä, klo 15.00–17.00, Helsinki

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design