Setan uudeksi varapuheenjohtajaksi Katriina Rosavaara

Setan uudeksi varapuheenjohtajaksi Katriina Rosavaara

Kuvassa vasemmalta varapuheenjohtaja Mikko Väisänen, vastavalittu Katriina Rosavaara ja puheenjohtaja Juha-Pekka Hippi.

Setan uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin tänään Setan edustajakokouksessa Kauniaisissa helsinkiläinen kuvataiteilija Katriina Rosavaara. 38-vuotias Rosavaara on toiminut kuluneella kaudella Setan hallituksen varajäsenenä.

Kaksivuotiskaudelle 2014-2015 varapuheenjohtajaksi valitulle Rosavaaralle on tärkeää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvoinnin varmistaminen kuntatasolla kaikkialla maassa. Edustajakokouksessa hyväksytty poliittinen strategia 2014-2017 linjaa, että kunnissa tulee suunnitella, toteuttaa ja arvioida toimenpiteitä hlbtiq-ihmisten hyvinvoinnin ja yhdenvertaisuuden lisäämiseksi. Lakisääteisissä dokumenteissa, kuten lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmissa, vanhusstrategioissa ja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmissa tulee olla mukana seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuus.

”Kuntapalveluihin kohdistuvat rajut paineet ja leikkaukset eivät saa vaarantaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten elämää ja perusoikeuksien toteutumista kuntien asukkaina. Turvallinen lähiympäristö, kuten koulu ja kuntapalvelut, ei ole vain rahakysymys, vaan vaatii myös yhteiskunnallisen asennemuutoksen. Syrjintään ja kiusaamiseen puuttuminen on jokaisen aikuisen velvollisuus. Sateenkaarinuorille tulee tarjota kaikki mahdollinen tuki”, Rosavaara sanoo.

”Hlbtiq-asiat ovat tulevana vuonna vahvasti esillä myös valtakunnanpolitiikassa. Ensi vuoden aikana eduskuntakäsittelyyn tulevat todennäköisesti sekä translain uudistus, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslait että kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista”, Katriina Rosavaara sanoo.

Setan hallitukseen valittiin myös kolme uutta varsinaista jäsentä ja yksi varajäsen: Katriina Lampinen (Lahti), Otso Arponen (Kuopio), Suvi Kivelä (Inari) ja Henna Vidén (Helsinki, varajäsen). Setan hallituksessa jatkavat vuonna 2014 lisäksi puheenjohtaja Juha-Pekka Hippi, varapuheenjohtaja Mikko Väisänen sekä varsinaiset jäsenet Sara Sundell ja Mikko Kivinen ja varajäsen Hanna Leppänen. Setalla on kaksi tasa-arvoista varapuheenjohtajaa.

Seta ry:n edustajakokous pidettiin Kauniaisissa 30.11.-1.12. Kokouksessa hyväksyttiin poliittinen strategian lisäksi talousarvio ja toimintasuunnitelma.

Tuore poliittinen strategia julkaistaan verkkosivuilla keskiviikkona 4.12. osoitteessa:

http://www.seta.fi/poliittinen-strategia.

Lisätietoja:

Katriina Rosavaara, p. 040 562 2314, katriina.rosavaara@gmail.com

Lisätietoa poliittisesta strategiasta ja toimintasuunnitelmasta:

Juha-Pekka Hippi, puheenjohtaja, p. 050 593 4100, puheenjohtaja@seta.fi

Katso kuvia edustajakokouksesta!

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design