Setan tervehdys Helsinki Priden puistojuhlassa 27.6.

Setan tervehdys Helsinki Priden puistojuhlassa 27.6.

Hyvä Pride-kansa,

Tämä on meidän päivä!

Äskeisellä marssilla me marssimme rakkaudesta, riemusta, ilosta ja ylpeydestä. Se ylpeys on meidän itsemme ansaitsema, meitä edeltäneiden marssijoiden meille hankkima. Tämä kulkue on pitkä ennen meitä ja pitkä meidän jälkeemme, sillä työ ei ole vielä valmis. Translaki on tehtävämme keskiössä nyt. Helsingin Sanomat teki asiasta pääkirjoituksen tänään, mikä on mahtavaa. Työtä on vietävä eteenpäin.

Tämä puisto on täynnä rakkautta ja toisiemme kunnioitusta. Nyt on hyvä olla onnellinen ja halata vaikka sitä vierustoveria, ystävää, rakastettua, omaa lasta, äitiä, isää, sisarusta. Se rakkaus ei ole kaikilleen itsestään selvää ja siksi meidän täytyy olla valmiina pitämään huolta toisistamme. Meidän kaikkien tehtävä on kunnioittaa toisiamme.

Olemme jo voittaneet lakeja puolellemme, nyt on aika voittaa asenteet ja sydämet.

Olemme rohkeasti sellaisia kuin olemme, pyrkimällä olemaan parhaita itsejämme; sillä tavalla me osoitamme joka päivä, miten monimuotoinen Suomi on. Monimuotoinen Suomi, joka ansaitsee olla yhdenvertainen, niin paperilla kuin tässä todellisessa hetkessä, huomenna, ensi viikolla ja tulevaisuudessa.

Ihmisoikeudet kuuluu meille kaikille. Kunnioitus kuuluu meille kaikille ja rakastaminen kuuluu ihan kaikille. Meillä on oikeus rakastaa ja tulla rakastetuksi!

Yhteiskunnassa vastuu ei ole vain meillä yksilöillä, vaan myös yhteisöillä ja yrityksillä. Siksi tänä vuonna Setan hallitus on halunnut myöntää Asiallisen tiedon omenan yritykselle.

Asiallisen tiedon omena -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain taholle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa tai levittänyt asiallista tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta.

Palkinnon saa Finlayson Oy.

Asiallisen tiedon omenan saava Finlayson on tuonut markkinoinnissaan positiivisesti esiin seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta, kannustanut nuoria elämään rohkeasti omana itsenään sekä osoittanut yrityksenä vastuullisuutta.

Finlayson julkaisi viime vuoden marraskuussa Tom of Finland by Finlayson -malliston, joka perustuu Touko Laaksosen taiteeseen.

Toukokuussa Finlayson onnitteli Helsingin Sanomien etusivun mainoksessa ylioppilaita Tom of Finland -teemaisella kuvalla ja tekstillä:

”Olkaa rohkeita, ravistelkaa, kyseenalaistakaa. Uskokaa itseenne, tehkää suuria ja olkaa onnellisia”.

Uuden rohkean ajattelun ja tämän menestyksekkään kampanjan lisäksi Finlayson kertoi huhtikuussa lopettavansa yhteistyön hlbti-vastaiseen ja rasistiseen Magneettimedia-julkaisuun yhdistetyn tavaratalo Kärkkäisen kanssa.

Finlayson tuo hyvällä ja kannustettavalla tavalla esiin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä koskevien asenteiden ja ilmapiirin muuttumisen.

Palkinnon tulee vastaanottamaan Finlayson Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kurttila.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design