Setan Moninaisuus on meissä -videolle Rakkauden lähettiläs -palkinto

Setan Moninaisuus on meissä -videolle Rakkauden lähettiläs -palkinto

Perjantaina 13.12. Setan Moninaisuus on meissä -videolle myönnettiin vuoden 2013 Rakkauden lähettiläs, seksuaalikasvatusteko -palkinto.

Moninaisuus on meissä – Sukupuolen ja seksuaalisen suntautumisen moninaisuus nuorten elämässä on vuoden 2013 alussa julkaistu video, jossa eri puolilla Suomea kasvaneet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat nuoret Ida, Niko, Darja, Reiska, Petra, Pekka, Tiina ja Eska pohtivat muun muassa perhettään, seurustelua, kiusaamista ja tuen saamista. He kommentoivat myös yhteiskunnan normeja ja niiden rikkomista.

Palkinnon myöntäneet Aktuaali ja Nektaria ry pitävät tärkeänä, että videolla tulee esiin seksuaaliterveyden sosiaalinen ja psyykkinen ulottuvuus. Moninaisuus on meissä on koskettanut vahvalla inhimillisellä otteellaan.

”Video nostaa esille myös moninaisesti nuorten oman äänen seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa. Video herättää keskustelua ja mahdollistaa pohdintaa ja peilausta suhteessa omaan itseen, omaan lähiympäristöön ja yhteiskuntaan. Huomionosoituksella haluamme antaa julkista kiitosta hyvälle seksuaalikasvatusmateriaalille ja kannustaa seksuaalikasvattajia huomioimaan työssään oma ja asiakkaidensa elämänmittainen kasvu seksuaalisuudessa”, Aktuaalin ja Nektarian tiedotteessa sanotaan.

Videota on jaettu dvd:llä muun muassa kouluihin eri puolille Suomea. Se soveltuu muun muassa yhteiskuntaopin, biologian tai terveystiedon tunneille keskustelun herättäjäksi.

Seksuaalikasvattajan palkitsemisperinteen eli Rakkauden lähettiläs -palkinnon jakamisen käynnistivät vuonna 2010 Aktuaali, Nektaria ry ja Selkenevää-hanke. Nykyään Rakkauden lähettiläs -palkinnon jakavat Aktuaali ja Nektaria ry, sillä Selkenevää! hanke päättyi vuonna 2012. Aktuaali ja Nektaria ry haluavat nostaa esille seksuaalikasvatuksen merkitystä eri-ikäisten ihmisten hyvinvoinnissa, seksuaalikasvatukseen liittyviä teemoja ja erilaisia työtapoja.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design