Setan edustajakokous vetosi kansanedustajiin ja kansalaisiin

Setan edustajakokous pidettiin Helsingissä 26.11. Kokous hyväksyi vetoomuksen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Edustajakokous vaatii kansanedustajia lunastamaan lupauksensa

Seta ry:n edustajakokous on huolissaan siitä, että ihmisoikeudet eivät toteudu Suomessa ja suvaitsemattomuus on noussut pintaan. Vallalla oleva poliittinen ilmapiiri on näkynyt vastatuulena tasa-arvoiselle avioliittolakialoitteelle, jota kuitenkin suurin osa kansasta kannattaa. Setan edustajakokous on pettynyt ennakkotietoihin, joiden mukaan osa niistä kansanedustajista, jotka ennen vaaleja antoivat aloitteelle tukensa vaalikoneissa, eivät ole vielä allekirjoittaneet lakialoitetta.

Seta haastaa kansanedustajat lunastamaan lupauksensa. Pyydämme kaikkia suomalaisia ja kansalaisjärjestöjä vetoamaan alueensa kansanedustajiin lain läpiviemiseksi.

Nyt on tärkeää toimia laajalla rintamalla avoimen ja turvallisen yhteiskunnan puolesta, jossa hyväksytään erilaisuus. Ihmisoikeuksien puolustamiseen tarvitaan rohkeita kansalaisia ja kansanedustajia. Hiljaisuus ja silmien sulkeminen ongelmilta on osallistumista syrjintään, totesi edustajakokous.

Edustajakokous pidettiin lauantaina 26.11. Helsingissä. Kokous päätti järjestön nimen muuttamisesta Seta ry:ksi (aikaisemmin Seksuaalinen tasavertaisuus – Sexuellt likaberättigande – SETA ry) ja toisen varapuheenjohtajan tehtävän perustamisesta.

Setan puheenjohtajisto valittiin kokouksessa yksimielisesti jatkokaudelle. Outi Hannula Vantaalta jatkaa hallituksen puheenjohtajana ja Elina Laavi Helsingistä varapuheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta. Hallituksen jäseniksi vuosiksi 2012–2013 valittiin Leena Hernesniemi Helsingistä, Joonas Mattson Helsingistä ja Niina Simanainen Jyväskylästä ja varajäseneksi Katriina Koskinen Helsingistä. Hallituksessa jatkavat lisäksi yhden vuoden ajan Ville Javanainen Oulusta, Juha-Pekka Hippi Helsingistä, Johanna Pihlajamäki Helsingistä ja varajäsenenä Juha Jämsä Helsingistä.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design