Seta etsii hlbtiq-ihmisiä kuvattavaksi kuvapankkiin

Seta etsii hlbtiq-ihmisiä kuvattavaksi kuvapankkiin

Osa valokuvista julkaistaan vapaaseen käyttöön, jolloin esimerkiksi Setan jäsenjärjestöt, media ja viranomaiset voivat käyttää kuvia moninaistamaan omaa materiaaliaan. Osa kuvista jää vain Setan ja valokuvaajan käyttöön.

Kuvattavilta kerätään myös pieni tarina, joka tulisi kuvan yhteyteen lainaukseksi. Kuvauksissa on mahdollista myös ottaa pieni videopätkä Setan videotuotantoa varten.

Haemme siis lapsia, aikusia, perheitä, pariskuntia, ikäihmisiä ja nuoria kuvattavia, jotka haluavat antaa kasvonsa Setan vaikuttamistyön tueksi.

Ilmoittaudu kuvattavaksi ja kysy lisää!

Kuvattavia rekrytoidaan joulu-tammikuun ajan.

Eliisa Alatalo
tiedottaja
p. 044 511 2134
eliisa.alatalo@seta.fi

Kuvaajan esittely

Olen Aleksi, helsinkiläinen valokuvaaja.

Olen valokuvannut aktiivisesti kahdeksan vuoden ajan, viimeiset kuusi vuotta ammattimaisesti. Noin vuosi sitten löysin itseni tilanteesta, jossa ne tekijät, joiden takia olin aloittanut valokuvauksen, eivät olleet enää läsnä päivittäisessä työssäni. Olin taloudellisesti riippuvainen valokuvauksesta, mikä vei minulta taloudellisen mahdollisuuden ja jaksamisen tehdä valokuvia, jotka koin itselleni merkitykselliseksi. Siksi päätin vaihtaa suuntaa.

Valokuvien tuottaminen siten, että kuvien tarkoituksena on edistää yritysten liiketoimintaa on tiettyyn rajaan asti mielenkiintoista ja haastavaa työtä, mutta koen haluavani valokuvaukselta muuta. Suomi on täynnä tarinoita, joiden taltiointi ja kertominen ei välttämättä sisällä suurta kaupallista potentiaalia, mutta näen näiden tarinoiden kuuntelemisessa ja julkituomisessa niin paljon inhimillistä arvoa, että päätin alkaa suhtautua valokuvaukseen hyväntekeväisyyden muotona. Siksi aloin etsiä kuvausprojektia, jonka tarkoituksena on luoda merkityksellisiä kuvasarjoja aihepiireistä, jotka koen itse tärkeiksi. Ensimmäisen tällaisen projektin tarjosi Seta, jonka kanssa yhteistyössä toteutan noin kymmenen kuvan sarjan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen arjesta Suomessa. Kuvia käytetään osana Setan tiedotustoimintaa ja niistä tehdään näyttely vielä määrittelemättömällä tavalla.

Minulle itselleni valokuvaajana kuvan arvo tarkoittaa henkilökohtaisen merkityksellisyyden lisäksi kuvan vaikuttavuutta muiden kuin minun itseni näkökulmasta. Haluan tällä projektilla tehdä näkyväksi asioita, jotka eivät ole vielä osa kaikkien ihmisten normaalia arkea. Tavoitteena on kuvien ja niihin liittyvien tarinoiden avulla laajentaa suomalaisten empatiakykyä osoittamalla, että synnynnäinen moninaisuus ei ole uhka kenellekään.

Aleksi Rinta-Kauppila

Tutustu kuvaajan muihin prjojekteihin!

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design