Seta avaa Starttiraha- ja Monimani-haut uusille nuortenryhmille

Lisää väriä Suomeen Setan Starttirahalla ja Monimanilla! Älä tuijota kaapin seiniä. Lähde etsimään vertaisiasi Setan nuortenryhmästä!

Setan julistaa tänäkin vuonna haettavaksi Starttirahan sateenkaarevien nuorten toiminta-aloitteille. Starttiraha on pienimuotoinen avustus, jolla kannustetaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia nuoria eri puolella Suomea käynnistämään itsensä näköistä ryhmätoimintaa paikkakuntiin, joilla tällä hetkellä vastaava toimintaa ei ole tarjolla. Setan nuortenryhmät ovat omiaan toimimaan turvallisina tiloina, joissa seksuaalista suuntautumistaan tai sukupuoltaan pohtivat nuoret voivat tavata vertaisiaan ja olla avoimesti oma itsensä. Avustusta hakee aina Setan jäsenjärjestö, joka toimii myös toiminnan mahdollistajana ja tukijana, mutta aloite voi tulla periaatteessa keneltä tahansa innokkaalta nuorten joukolta, joka kaipaa tekemistä ja uusia tuttavuuksia.

Starttirahan lisäksi Seta haluaa myös tavoittaa uusia kohderyhmiä. Maailma on sateenkaarilippua värikkäämpi: eri sukupuoli-identiteettien, sukupuolen ilmaisujen ja seksuaalisten suuntautumisten ohella lhbtiq-kansan keskuudesta löytyy eri kulttuureja, kieliryhmiä, etnisiä taustoja ja toimintakykyjä edustavia nuoria. Vaikka jäsenjärjestöjen ryhmätoiminta on lähtökohtaisesti kaikille avointa, kaikki eivät silti koe mahtuvansa siihen mukaan. Panostamalla moninaisuusteemaan haluamme kannustaa jäsenjärjestöjä pohtimaan tarjolla olevan toimintansa saavutettavuutta. Vanhoja käytäntöjä voi usein joustavasti muuttaa sisällyttävimmiksi, joskus taasen on tärkeää antaa tilaa myös omaehtoisiin erillisratkaisuihin. Uusi Monimaniksi kutsuttu avustus on tarkoitettu jäsenjärjestöille uusien ryhmien käynnistämiseksi, joilla pyritään tavoittamaan ryhmiä, jotka on aiemmin saatettu jättää huomioimatta. Uudet ideat voidaan toteuttaa myös sidosryhmien ja yhteistyötahojen kanssa. Moninaisuusteemaa pidetään esillä Setan valtakunnallisissa koulutuksissa 2010 aikana.

Rahat ovat jatkuvan haun piirissä. Setan nuorisotyötä rahoittaa Opetusministeriö.

Lisätietoa Starttirahan ja Monimain hakemisesta Setan talous- ja hallintopäällikkö Nora Jouhten nora.jouhten(at)seta.fi tai 050 913 1825.

Ryhmien käynnistämiseen liittyviin kysymyksiin vastaa Setan nuorisotyön koordinaattori Anders Huldén anders.hulden(at)seta.fi tai 044 301 3020.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design