Materiaalia ammattilaisille

Setan seniorityön materiaalia sekä muuta Setan materiaalia voi tilata maksutta tilauslomakkeella. Alta löydät esitteemme ammattilaisille ja opiskelijoille suunnatut oppaat sateenkaariseniorien yhdenvertaisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseen.

 

Vinkit-esite

 Kahdeksan vinkkiä sateenkaariosaamisen vahvistamiseen ikääntyneille suunnatuissa palveluissa [pdf] (2017)

 

 

 

 

 

 

 

 

Haluaisin pystyä kertomaan oppaat ja video

haluaisinpystyäkertomaankansiHaluaisin pystyä kertomaan – Sateenkaariseniorit ikääntyneille suunnattujen palvelujen asiakkaina (2014) [pdf]

Haluaisin pystyä kertomaan tarjoaa keinoja edistää yhdenvertaisen, arvokkaan ja itsemääräämisoikeutta ja yksilöllisyyttä kunnioittavan vanhuuden toteutumista. Julkaisu on suunnattu erityisesti ikääntyneiden palveluja järjestäville ja tuottaville tahoilla, vanhustyön lähijohtajille ja työntekijöille sekä alaa opiskeleville.

 

 

 

Jag skulle vilja kunna berätta – Regnbågsseniorer som klienter inom äldreomsorgen (2014) [pdf]

 

 

 

 

 

Vanhustyön tietokirjasto

1. Moninainen ihminen [pdf]
Tietokirjaston ensimmäisessä artikkelissa käsitellään seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuutta sekä normeja.

2 Kaappi [pdf]
Miksi joillakin ihmisillä on kaksi minää – julkinen ja salattu? Mitä se tarkoittaa elämän kannalta? Ikäihmiset kertovat, miten oman identiteetin salaaminen on vaikuttanut heidän elämäänsä.

3 Lait ja yhdenvertaisuus [pdf]
Ammattilaisten ja palveluntuottajien on hyvä ottaa lait haltuun. Mitä ammattilaisten tulisi tietää yhdenvertaisuuslaista, tasa-arvolaista ja vanhuspalvelulain laatusuosituksista hlbti-näkökulmasta?

4 Vanhustyön osaamistarpeet [pdf]
Tässä artikkelissa puretaan osa-alueittain käytänteitä ja toimintamalleja, joita ammattilaisen tulee tietää ja tunnistaa.

5 Mitä voimme tehdä? [pdf]
Mitä voin ammalaisena tehdä, mitä voimme työyhteisönä tehdä? Entä miten toimin esimiehenä ja miten kehitämme hoito- ja palveluympäristöä? Konkreettisia vastauksia askarruttaviin kysymyksiin.

6 Tukimateriaalia [pdf]
Tästä artikkelista löydät tukimateriaalia Haluaisin pystyä kertomaan -videon käsittelyyn sekä muuta tarpeellista lisätietoa.

 

Haluaisin pystyä kertomaan -dokumentti


Kesto 20 minuuttia. Tuotettu vuonna 2014.
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
Formaatti: dvd ja Youtube

 

Tutkimukset ja selvitykset

kirjan kansi Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt, vanheneminen ja palveluntarpeet [pdf]
Sari Irni ja Jan Wickman
2011, 2012 ja 2013Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt, vanheneminen ja palveluntarpeet -katsaus on ensimmäinen Suomessa ilmestynyt julkaisu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vanhenemiseen ja vanhuuteen liittyen. Kolmas painos.
 
 
 

 

 

Raportti_vanhustyöntekijöille suunnatun kyselyn tuloksista(pdf)

Saini Valtonen, 2012

Tiivistelmä vanhustyöntekijöille suunnatun kyselyn tuloksista (docx)
Saini Valtonen, 2012

Jenni Jalava, 2013
Opinnäytetyö, Satakunnan amk
Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design