Sateenkaariseniori – osallistu sertifikaattiprojektiin!

Sateenkaariseniori – osallistu sertifikaattiprojektiin!

Setan seniorityössä on alkanut sateenkaarisertifikaatti-projekti. Hankkeen alkuvaiheessa kartoitetaan sukupuoli- ja/tai seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ikäihmisten ajatuksia siitä, mitä tasa-arvoiset, yhdenvertaiset, osallistavat ja sensitiiviset senioripalvelut, esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla, tarkoittavat sekä miten ne määritellään.

Mikäli olet sukupuoli- ja/tai seksuaalivähemmistöön kuuluva 50+ -vuotias henkilö, osallistu opiskelija Heidi Oilimon (geronomi YAMK) haastatteluun aiheeseen liittyen! Katso lisätiedot alempaa.

Lisätietoa koko projektista ja sateenkaarisertifioinnista antaa seniorityön projektityöntekijä, Aleksina Tikkinen (aleksina.tikkinen@seta.fi / 050 306 1309).

 

Haastateltavia kaivataan – Seniorien tarpeet ja toiveet sateenkaarisertifikaatin kriteereiden perustana

Olen Heidi Oilimo ja suoritan Metropolia ammattikorkeakoulussa vanhustyön YAMK –tutkintoa. Opinnäytetyötäni teen yhdessä Seta ry:n kanssa ja tarkoituksenani on selvittää suunnitteilla olevaa sateenkaarisertifikaattia varten sekä sateenkaariseniorien tarpeita ja toiveita että sosiaali- ja terveystyötä tekevien henkilöiden osaamista ja asenteita.

Setan seniorityön uudessa projektissa on tarkoitus kehittää sertifiointimalli, jonka tavoitteena on edistää sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ikäihmisten yhdenvertaisuutta tarjoamalla koulutusta ja käytännön työkaluja moninaisuuden kohtaamisen tueksi sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille. Työtä tehdään yhteiskehittelyn keinoin; prosessissa ovat mukana Kinaporin ja Kampin palvelukeskukset, Setan seniorityön projektityöntekijä Aleksina Tikkinen, seniorityön koordinaattori Touko Niinimäki ja itse sateenkaariseniorit. Oman korteni kekoon kannan opinnäytetyöni kautta tuottamalla tietoa sertifiointimallia varten.

Olisitko Sinä halukas kertomaan ajatuksiasi ikääntymisestä, tarpeista ja toiveistasi liittyen laadukkaisiin sosiaali- ja terveysalan palveluihin?

Jos kiinnostuit, laita minulle sähköpostia niin sovitaan haastatteluaika ja -paikka, odotan innolla mielipiteitäsi. Ilmoittaudu haastatteluun 1.4.2018 mennessä. Tehdään yhdessä ikääntymisen diversiteettiä näkyvämmäksi.

Ystävällisin terveisin,
Heidi Oilimo

Heidi Oilimo – geronomi (AMK), sairaanhoitaja, vanhustyön (YAMK) opiskelija
Email: oilimoheidi@gmail.com – Puh. 050 4047707
Verkossa: www.heidioilimo.com – Valoa Vanhuuteen

Kuvituskuva: Martu Väisänen.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design