Sateenkaariperheiden lasten hyvinvointia kartoitetaan

Sateenkaariperheiden lasten hyvinvointia kartoitetaan

Millaista on elää lapsena sateenkaariperheessä eli perheessä, jossa ainakin yksi vanhemmista kuuluu seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön? Kiusataanko lapsia vanhemmistaan johtuen ja jos, miten tämä vaikuttaa heidän psyykkiseen hyvinvointiinsa? Entä millaista tukea sateenkaariperheiden vanhemmat ovat saaneet vanhemmuudelleen?

Sateenkaariperheiden lapsia on tutkittu kansainvälisissä tutkimuksissa 40 vuoden ajan. Tutkimuksien perusteella tiedetään, että samaa sukupuolta olevien vanhempien perhe on lapsen kehitykselle yhtä ihanteellinen kuin vertailukohtana pidetty kahden vastakkaista sukupuolta olevan vanhemman perhe. Suomessa sateenkaariperheiden lapsia ei ole tutkittu lainkaan eikä heidän haavoittuvuuksistaan ja vahvuuksistaan ole tietoa. Lokakuun loppuun saakka avoinna olevassa kyselytutkimuksessa täydennetään puuttuvaa tietoa. Sateenkaariperheiden 10–18-vuotiaita lapsia ja heidän vanhempiaan kutsutaan osallistumaan kyselytutkimukseen.

Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: https://my.surveypal.com/Sateenkaariperhe-tutkimukseen-ilmoittautuminen

Tutkimuksen rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö, ja sen toteuttaa Sateenkaariperheet ry yhteistyössä Väestöliiton kanssa. Tuloksia hyödynnetään sateenkaariperheiden lasten hyvinvoinnin edistämiseen.

 

Kuva Creative Commons: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vater_mit_Tochter.jpg

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design