Saanko olla totta? Uusi kotimainen kirja sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta

Liisa Tuovinen, Olli Stålström, Jussi Nissinen & Jorma Hentilä (toim.): Saanko olla totta? Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus. Gaudeamus 2011.

Tarjous Setan jäsenjärjestöille ja niiden jäsenille: tilaa Liisa Tuovisen, Olli Stålströmin, Jussi Nissisen ja Jorma Hentilän toimittama uutuusteos Saanko olla totta? suoraan kustantajalta tarjoushinnalla 30,90 € (sis. toimituskulut). Tilaukset sähköpostilla tilaukset@gaudeamus.fi, mukaan merkintä ”SAANKOOLLA”.

Liisa Tuovinen, Olli Stålström, Jussi Nissinen & Jorma Hentilä (toim.)
Saanko olla totta?
Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus
Maaliskuu 2011
978-952-495-201-9 • Nid. B5, n. 350 s.
TARJOUSHINTA 30,90 € (Ovh 36 €)

Ote kustantajan lehdistötiedotteesta (Gaudeamus 1.3.2011):

Kouluterveydenhoitajat, papit, lääkärit, opettajat, psykoterapeutit ja monet muut ihmisten parissa työskentelevät kohtaavat työssään henkilöitä, jotka etsivät selvyyttä ja tukea oman seksuaalisen suuntautumisensa tai sukupuolisen minuutensa ymmärtämiseen ja toteuttamiseen. Liisa Tuovinen, Olli Stålström, Jussi Nissinen ja Jorma Hentilä toimittivat näiden kohtaamisten tueksi tietokirjan Saanko olla totta? Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus (Gaudeamus 2011).

Saanko olla totta? -teos tarjoaa auttamistyön ammattilaisille ja muille tietoa ja taitoa tarvitseville apua sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden kohtaamiseen. Kirjassa on mukana myös sateenkaari-ihmisten elämäntarinoita, jotka kertovat autetuksi tulemisen epävarmuudesta, tuskasta, ilosta ja onnesta.

”Tämä kirja on tehty niille monille, jotka työssään kohtaavat ihmisiä ja voivat tietoisesti tai huomaamattaan vaikuttaa ratkaisevasti jonkun kasvuun tai selviytymiseen elämän kriiseissä”, tekijät kertovat.

Teoksen sisältämät elämäntarinat kertovat sekä auttamisen onnistumisesta että epäonnistumisesta. Epäonnistunut ’eheyttämiseen’ tähtäävä terapia, uskonnon nimissä syyllistäminen tai apua etsivän omien kokemusten sivuuttaminen ja vähätteleminen voi syöstä vuosiksi ahdistukseen. ”Toiseuden pelkoon ja kieltämiseen liittyvä väkivalta on ihmiskunnan julmaa todellisuutta”, sanoo Liisa Tuovinen. ”Sen vastakohta on oikeus saada tulla esiin ja olla olemassa omana itsenään.”

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design