Outi Hannula jatkaa Setan puheenjohtajana – varapuheenjohtajaksi Elina Laavi

Setan puheenjohtajana jatkava Outi Hannula: Suomi tarvitsee toimenpideohjelman seksuaalivähemmistöjen yhdenvertaisuuden toteuttamiseksi

Kokoomusnaisten pääsihteerinä toimiva Elina Laavi Setan varapuheenjohtajaksi

Outi Hannula jatkaa Seta ry:n hallituksen puheenjohtajana vuodet 2010–2011. Valinnan teki Seta ry:n edustajakokous Helsingissä lauantaina 28.11. Vantaalainen Outi Hannula, 41, on toiminut Setan puheenjohtajana myös vuoden 2009. Siviilissä Hannula työskentelee Kehitysyhteistyön palvelukeskuksessa Kepa ry:ssä kampanjakoordinaattorina.

”Suomessa tarvitaan konkreettisia toimia yhteiskunnan eri aloilla, jos seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamiin ongelmiin halutaan todella puuttua. Pelkät lait eivät takaa yhdenvertaisuutta”, Hannula toteaa. Tällä hetkellä mikään viranomainen ei seuraa tai edistä seksuaalivähemmistöjen tilannetta kokonaisvaltaisesti. ”Hallituksen on vielä tämän vaalikauden aikana laadittava eri hallinnonalat kattava toimenpideohjelma, jossa tilanteen kokonaisvaltainen seuranta annetaan jonkin viranomaisen, esimerkiksi tulevan vähemmistövaltuutetun, tehtäväksi ja tälle taataan siihen riittävät henkilöresurssit.”

Hannula iloitsee siitä, että tasa-arvolakia ollaan ehkä avaamassa jo lähiaikoina. Lakiin tulee kirjata selkeä, kaikki transihmiset kattava syrjinnän kielto. ”Sukupuolivähemmistöjen eli transihmisten ja intersukupuolisten ihmisoikeusongelmat on otettava vakavasti ja niihin on vastattava konkreettisilla toimilla”, Hannula toteaa.

Yhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin Elina Laavi, 28. Hän on Setan politiikkavaliokunnan jäsen vuodesta 2005. Laavi on keskittynyt perhepolitiikkaan aiemmin mm. Väestöliiton hallituksessa. ”Lasten kohteleminen yksilöinä, ei vanhanaikaisten sukupuoliroolien kautta, on jokaisen lapsen onni. Kiusaamisen vastainen toimintaohjelma KiVa-koulu antaakin eväitä kouluille poistaa muun muassa homofobiaa”, Laavi sanoo. Laavi on Keravan kaupunginhallituksen jäsen ja työskentelee Kokoomuksen Naisten Liitto ry:n vs. pääsihteerinä.

Hallituksen erovuoroisten jäsenten tilalle valittiin vuosiksi 2010–2011 Leena Hernesniemi ja Jani Ryhänen Helsingistä sekä niin ikään helsinkiläinen Saimy Swärd, joka on toiminut jo vuosina 2008–2009 hallituksen varajäsenenä. Varajäseneksi valittiin Tenka Issakainen Rovaniemeltä. Hallituksessa jatkavat vuoden 2010 ajan Veikko Halmetoja, Manne Maalismaa ja Johanna Pihlajamäki sekä varajäsenenä Juha Jämsä.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design