On arvokeskustelujen aika!

On arvokeskustelujen aika!

Yhdenvertaisuus ja vapaus ilmaista itseään ovat minulle kantavia arvoja. Näiden arvojen toteuttamiseksi tarvitsemme yhteisöä ja toisiamme. Olen huolestunut siitä, kuinka kahdessa minulle tärkeässä yhteisössä levitetään vihamielisiä ajatuksia positiivisten sijasta. Puheissa kukkivat rasismi ja homofobia. Nämä yhteisöt ovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt sekä maahanmuuttajat ja etniset vähemmistöt Suomessa.

Rasismia levitetään sateenkaarikansan parissa kertomalla pelottavia tarinoita ulkomaalaisten hyökkäyksistä tai ihmisoikeuksia rikkovista laeista. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ei kunnioiteta suurimmassa osassa maailman maita. Ei tarvitse matkata historiassa kovin kauas taaksepäin, kun kyseisiä oikeuksia ei kunnioitettu edes täällä Suomessa nykyisessä määrin. Kamppailu ihmisoikeuksista on jatkuvaa ja asteittaista. He, jotka jakavat meille innoissaan uutisia esimerkiksi maahanmuuttajan hyökkäyksestä homoa kohtaan, eivät jaksakaan kantaa samaa huolta, kun hyökkääjä on kantaväestöön kuuluva ihminen. Se paljastaa helposti agitaattorien todellisen tarkoitusperän.

Vihan vastustamisen sijaan huutelijat haluavat herättää meissä muukalaisvihamielisyyttä, jotta osallistuisimme heidän rasistiseen kampanjaan erilaisuutta kohtaan. Pitkäjänteinen kehitysyhteistyö ja diplomaattisen painostuksen asettaminen tuottavat parhaat tulokset lakien muuttamisessa kansainvälisesti. Kun valtiot virkataan yhä enemmän osaksi kansainvälistä yhteisöä, niin paine kohdella kaikkia kansalaisia kunnioituksella kasvaa. Kansainvälinen ja avoin maailma edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia paremmin kuin omiin poteroihin kaivautuminen.

Maahanmuuttajille, etnisille vähemmistöille ja heidän järjestöilleen sekä monikulttuurisuutta edistäville järjestöille esitän pyynnön ja kutsun. Maahanmuuttajan lapsena vetoan teitä torjumaan vihaa levittävät asenteet. Samalla kutsun teidät suureen liittoon ihmisoikeuksien edistämiseksi. Me jaamme tämän maan ja planeetan, joten oppikaamme elämään sovussa ja ymmärryksessä.

Arvot rakentavat sen maailman, jossa me kaikki elämme ja koemme jokaisen päivän. Puhutaan arvoista ääneen ja tullaan viisaammiksi oppimalla toisiltamme.

Tule kuuntelemaan keskiviikkona 13. heinäkuuta Setan järjestämää arvokeskustelua SuomiAreenalle tai seuraa tilaisuutta somesta! https://www.facebook.com/events/251482825222514/

Emil Bulut
Seta ry:n hallituksen jäsen

edit. Tekstiä muokattu 11.7.2016 klo 18.01.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design