Oletko kokenut syrjintää? Osallistu Ihmisoikeusliiton tutkimukseen!

Ihmisoikeusliitto kerää tietoa siitä, kuinka hyvin syrjintää kokeneet henkilöt tuntevat oikeutensa ja valitusmahdollisuutensa.

Ihmisoikeusliitto tekee haastatteluja ja kerää tarinoita syrjintäkokemuksista. Jos olet tehnyt valituksen vähemmistövaltuutetulle, tasa-arvovaltuutetulle, työsuojeluviranomaisille, syrjintälautakuntaan tai jollekin muulle taholle, tehnyt rikosilmoituksen tai nostanut kanteen syrjinnästä, osallistu kertomalla oma tarinasi tai anna haastattelu.

Haastattelujen tavoitteena on kerätä tietoa syrjinnän uhrien oikeuksien toteutumisesta ja valituksen tekemiseen liittyvistä haasteista. Haastattelut tehdään elo–lokakuussa. Haastattelut tehdään pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla, mutta haastatteluja voidaan tehdä myös puhelimitse.

Kaikki haastattelut käsitellään luottamuksellisesti, eikä haastateltujen henkilötietoja paljasteta missään vaiheessa ulkopuolisille. Tutkimustuloksia kerrottaessa kenenkään tutkimuksessa mukana olleen henkilöllisyys ei tule julki.

Tutkimus on osa sisäasiainministeriön toimeenpanemaa syrjinnän seurantajärjestelmää. Tutkijat kertovat mielellään lisää tutkimuksen periaatteista, toteuttamistavoista ja yksityisyyden suojan toteutumisesta tutkimuksessa.

Lisätietoa tutkimuksesta antaa vt. tutkimuspäällikkö Milla Aaltonen, milla.aaltonen(at)ihmisoikeusliitto.fi, 044 742 0405.

Ihmisoikeusliitto ry on vuonna 1979 perustettu puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yleinen ihmisoikeusjärjestö.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design