Oikeusministeri vierailee TransHelsingissä 20.11.

Oikeusministeri Tuija Brax osallistuu TransHelsinki-tapahtuman seminaariin lauantaina 20.11. Brax keskittyy puheessaan viharikoksia koskevaan lainsäädäntöön sekä syrjintään sukupuolivähemmistöjen näkökulmasta.

Muita puhujia seminaarissa ovat muun muassa tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen sekä sukupuolivähemmistöön kuuluvien nuorten hankkeen ”Muu, mikä?” edustaja. Seminaarissa keskitytään transihmisten oikeuksiin ja viimeaikaiseen lääketiedettä koskevaan keskusteluun.

Seminaarin jälkeen vietetään kansainvälistä sukupuolivähemmistöihin kuuluvien viharikosten uhrien muistopäivää Tuomiokirkon portailla klo 16.30–17. Maailmanlaajuisesti raportoidaan sukupuolivähemmistöihin kohdistuvia kuolemaan päätyneitä viharikoksia joka kolmas päivä. Kaikkia rikoksia ei raportoida, luku voi olla myös suurempi.

TransHelsinki on vuosittainen Setan Transtukipisteen ja Potilasyhdistys Trasekin järjestämä tapahtuma. Se on suunnattu kaikille, joita sukupuolen moninaisuus omassa elämässä koskettaa, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä kaikille niille, jotka haluavat tietää enemmän sukupuolen moninaisuudesta.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design