Odotan teitä Kuubassa – Mariela Castro Espín vieraili Setassa 26.5.2010

Vierailulla Mariela Castro hän tutustui Setan ja Transtukipisteen toimintaan sekä seksuaali- ja sukupulivähemmistöjen tilanteeseen Suomessa. Setan henkilökunnalla ja aktiiveilla oli mahdollisuus kuulla Castron johtaman Kuuban kansallisen seksuaalikasvatuskeskuksen (CENESEX) työstä.

Keskus on perustettu Kuuban Naisliiton aloitteesta, sillä on koulutus-, tutkimus-, tiedotus- ja sosiaalipalvelutoimintaa. Lisäksi se on pysyvä neuvova elin Kuuban parlamentille. Kuuban machokulttuuri ja katolinen kirkko ovat isoimpia esteitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien tiellä. Mariela Castron mukaan yhteiskunnallisena tavoitteena on mm. parantaa samaa sukupuolta olevien parien liittojen lain suojaa. Edistystä on tapahtunut, mm. vuodesta 2007 alkaen on juhlistettu kansainvälistä homofobian vastaista päivää.

Mariela Castro on aktiivinen toimija seksuaalivähemmistöjen asemaa koskevissa kampanjoissa. Hän on myös Kuuban presidentin Raul Castron ja pitkäaikaisen Kuuban naisliiton puheenjohtajan Wilma Espínin tytär.

Vierailu liittyi Suomi–Kuuba-seuran tiedotusprojektiin, jonka tarkoituksena on tehdä tunnetuksi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asemaa Kuubassa sekä näiden väestöryhmien asemasta yhteiskunnassa käytävää keskustelua ja erilaisia hankkeita, joilla tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta pyritään edistämään.

Linkki Castron puheeseen Ranneliikkeen sivuille.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design