Mistä apua?

Mietittääkö sukupuoli tai seksuaalinen suuntautuminen – omakohtaisesti tai jonkun ystävän tai läheisen puolesta? Tarvitsetko lisätietoa tai ihmisen, jolle puhua? Sukupuolen moninaisuutta koskevissa asioissa voit saada apua ja neuvontaa Setan Transtukipisteeltä ja seksuaalista suuntautumista liippaavissa asioissa voit olla yhteydessä Setan jäsenjärjestöihin. Vertaistoiminnasta löydät enemmän tietoa Nuorten ryhmät -sivuilla sekä Transtukipisteen sivuilta. Transtukipiste tajoaa transihmisille ja heidän läheisilleen tukea ja neuvontaa puhelimessa, sähköpostilla ja netissä. Voit myös sopia tapaamisen työntekijän kanssa. Päivystysajat ja -numerot löydät myös Transtukipisteen sivuilta.

 

Muut tahot

Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi
maanantaisin klo 19–21 ja torstaisin klo 19–21

Palvelu on avoin kenelle tahansa, jota seksuaalinen suuntautuminen (mm. homo, bi, lesbo) tai sukupuolen moninaisuus (mm. trans, transvestiitti, queer, gender, inter, muunsukupuolisuus) pohdituttaa joko omakohtaisesti tai esimerkiksi perheen jäsenen tai läheisen kokemusten kautta. Neuvontatyöntekijät vastaavat puhelimeen ja kirjallisiin kysymyksiin päivystysaikoina. Voit lähettää viestin verkon kautta koska tahansa. Viesteihin vastataan saapumisjärjestyksessä. Aiheiden kiireellisyydestä riippuen viesteihin pyritään vastaamaan noin viikon viikon sisään. Palvelun tuottaa Pirkanmaan Seta RAY:n tuella.

Puhelin: 044 300 2355
Sähköposti: neuvontapalvelu@sinuiksi.fi

Exit-hanke
Exit-hanke tarjoaa keskusteluapua ja neuvontaa nuorille, jotka ovat kokeneet seksuaalista kaltoinkohtelua tai härintää. Voit osallistua nimettömästi chattiin ryhmässä tai kahden kesken työntekijän kanssa, lähettää kysymyksiä mieltäsi askarruttavista asioista ja tarpeen vaatiessa sopia yksilötapaamisesta tai saada ohjausta muiden palvelujen piiriin.

Hiv-tukikeskus
Hiv-tukikeskukselta saa tietoa hivistä sekä muista seksitaudeista ja niiltä suojautumisesta. Hiv-tukikeskuksella on mahdollista käydä maksuttomassa ja nimettömässä hiv-pikatestissä Helsingissä, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Lisätietoja nettisivuilta sekä Hiv-tukikeskuksen nuorten Just wear it -sivuilta.

Mannerheimin lastensuojeluliitto
Mannerheimin lastensuojeluliiton Nuortennetissä on nuorille tietoa seksuaalisuudesta ja seurustelusta, mielenterveydestä, kiusaamisesta ja päihteistä. Nuortennettiä on tekemässä nuoret itse. Maksuton lasten ja nuorten puhelin päivystää joka päivä. Sivujen kautta voi myös osallistua keskusteluun sekä maanantaista torstaihin chattailla kahden kesken päivystäjän kanssa.

Poikien talo
Poikien talo on Helsingissä toimiva turvallinen tila 10–28 -vuotiaille pojille ja nuorille miehille, jossa voi miespuolisten työntekijöiden kanssa jutella luottamuksellisesti mistä tahansa asiasta, joka mietityttää. Poikien talolta löytyy asiantuntevaa tietoa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden kohtaamisesta.

Sexpo
Sexpo -säätiöltä löytyy tietoa kaikesta, mitä ikinä olet seksistä ja seksuaalisuudesta halunnut tietää. Sexpon uusilla nuorten sivuilla voit tutustua seksuaalioikeuksiin sekä kysyä seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen liittyvistä asioista. Kysymyksiin vastataan viikossa, mutta sitä odotellessa voit tutustua muiden nuorten esittämiin kysymyksiin ja heidän saamiinsa vastauksiin! Sexpo-säätiöllä on myös maksuton neuvontapuhelin.

Tyttöjen talo
10–28 -vuotiaille tytöille ja nuorille naisille suunnatussa Tyttöjen talossa voi osallistua monenlaisten ryhmien toimintaan, saada tukea ja neuvontaa asiantuntevilta työntekijöiltä tai vain oleskella turvallisessa ja kotoisassa ympäristössä. Tyttöjen taloja on Helsingissä,EspoossaKuopiossa, Oulussa, RovaniemelläTampereella ja Turussa.

Väestöliitto
Väestöliitolla on kattavat nuorten nettisivut, joilta löytyy paljon vastauksia monenlaisiin kasvun ja kehitykseen sekä seksiin ja seurusteluun liittyviin kysymyksiin. Väestöliitolla on myös nettivastaanottoa, nuorten kysymyspalstaa sekä neuvontapuhelin ja erillinen Poikien puhelin.

Muut palvelut

På svenska

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design