Millaista yhteiskuntaa Seta tavoittelee? Lue Setan Poliittinen strategia 2014-2017

Millaista yhteiskuntaa Seta tavoittelee? Lue Setan Poliittinen strategia 2014-2017

Setan lähivuosien yhteiskunnalliset tavoitteet vahvistettiin edustajakokouksessa. Poliittinen strategia 2014–2017 osoittaa suuntaa yhdenvertaisuustyölle laajasti eri elämänalueilla.

”Edellisen, vuosia 2009–2013 koskevan poliittisen strategiamme hyväksymisen jälkeen on tapahtunut paljon. Monet Setan tavoitteista ovat liikahtaneet eteenpäin yllättävänkin paljon. Hlbtiq-järjestöjen ja ihmisoikeuspuolustajien näkyvyys ja vaikutusmahdollisuudet ovat kasvaneet”, pääsihteeri Aija Salo sanoo.

Salon mukaan seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuus ovat yhä luontevammin esillä suomalaisessa yhteiskunnassa. Keskustelu aiheesta on vilkastunut viime vuosina. Keskustelussa näkyy usein vastakkainasettelua, mutta näkökulmiin on tullut yhä enemmän sävyjä. Samaan aikaan seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteettiin, sukupuolen ilmaisuun ja perhemuotoihin liittyvä syrjintä sekä vahvat normit ovat yhä arkipäivää monelle.

”Paljon on vielä tehtävää ennen kuin jokaisella niin Suomessa kuin maailmalla toteutuu oikeus elää yhdenvertaisesti ja turvassa omana itsenään, osallistua yhteiskuntaan ja etsiä onneaan haluamallaan tavalla, vailla syrjintää. Muutoksia ei tapahdu itsestään, vaan ne edellyttävät aktiivista ja strategista toimintaa”, Salo toteaa.

Poliittisen strategian teemat:

1 Ihmisoikeudet todeksi yhteistyön voimalla
2 Hlbtiq-kysymykset politiikan agendalle
3 Yhdenvertaisuus toteutumaan jokaisen kotikunnassa
4 Itsemääräämisoikeus ja yksityisyyden suoja turvataan
5 Väkivaltaan puututaan ja uhreja suojataan
6 Hyvä työelämä jokaisen ulottuville
7 Koulutus kasvattamaan toinen toisensa kunnioittamiseen
8 Koko elämänkaari haltuun
9 Perheet samalle viivalle perhemuodosta riippumatta
10 Ihmisoikeustyö ylittää valtioiden rajat


Poliittinen strategia 2014-2017

Pdf-versio täällä.
Tekstiversio täällä.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design