Löydä sisäinen Haavisto-Hakkaraisesi!

Löydä sisäinen Haavisto-Hakkaraisesi!

Eduskunnan vierustoverit, kansanedustajat Pekka Haavisto (vihr) ja Teuvo Hakkarainen (ps) olivat viikonlopun ykköspuheenaihe, ja ihan syystä.

Haaviston kyläilymatka Hakkaraisen kotikulmille Viitasaarelle oli monella tapaa hieno tarina, vaikka siitä väistämättä tuli myös osa Haaviston presidentinvaalikampanjaa.

Itsenäisyyspäivän innoittamana näen vierailussa vision Suomesta maana, jossa erilaiset puheet ja puhetavat, mielipiteet ja maailmankatsomukset elävät rinnakkain mutta toisiaan kuullen ja arvostaen. Se luo kuvan suomalaisista kansana, jolla on jalat maassa, sydän kohdallaan ja kosolti ystävällistä vieraanvaraisuutta. Hieman venyttäen kuvaan mahtuu myös halu kohdata ennakkoluulonsa ja oppia uutta.

Tällainen Suomi sopisi minullekin vallan mainiosti. Jotta voin jatkossa edistää Suomen kehitystä tähän suuntaan, keräsin itselleni ja samalla meille kaikille muutamia hyviä käytännön vinkkejä tarinasta.

Miten sinäkin voit löytää sisäisen Haavisto-Hakkaraisesi?

1. Juttele vierustoverisi kanssa aina kun voit. Siitä voi seurata positiivisia yllätyksiä ja aivan uudenlaisia kokemuksia.

2. Kun huomaat mokanneesi, pyydä aidosti anteeksi siltä henkilöltä, jota ajattelet loukanneesi. Saat luultavasti anteeksi mutta usein myös muuta hyvää.

3. Käy kylässä. Suomalainen kyläilykulttuuri on parasta kansanperinnettä. Kylään matkustetaan Suomessa jopa satojen kilometrien päähän, mutta aivan hyvin voi aloittaa naapuristakin.

4. Kuuntele niin opit uutta. Meillä kaikilla on omat ennakkoluulomme monista eri asioista. Meillä on myös kokemuksia siitä, miten vapauttavalta tuntui päästää ennakkoluulojen yli. Sitä kohti!

Outi Hannula

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design