Lähde suunnittelemaan Queerkätköä!

Lähde suunnittelemaan Queerkätköä!

 

Queerkätkö Helsinki on yhteisöllinen taideteos, joka lainaa muotonsa ja rakenteensa suosituksi tulleesta geokätköharrastuksesta. Queerkätkössä etsitään GPS-satelliittipaikannuksen avulla eri paikkoihin piilotettuja kätköjä, jotka kertovat transihmisten sekä queer-vähemmistöön kuuluvien vammaisten ja kielivähemmistöjen merkityksellisistä paikoista, kokemuksista ja tapahtumista pääkaupunkiseudulla.

Etsimme osallistujia suunnitteluryhmään, joka pohtii ja kartoittaa teokseen tulevia paikkoja. Suunnitteluryhmään ovat tervetulleita kaikki Helsingin seudun asukkaat, jotka kokevat LHBTIQ-asiat itsellensä tärkeiksi. Suunnittelu ja toteutus tapahtuvat helmi-huhtikuun 2017 aikana 1–2 kertaa viikossa tapahtuvissa tapaamisissa.

Queerkätkö on kuvataiteilijoiden Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin yhteisöllinen taideteos, joka toteutetaan osana Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä -hanketta keväällä 2017. Teos julkistetaan 26.6.2017 Helsinki Pride -festivaalin yhteydessä, jolloin yleisöllä on mahdollisuus osallistua kätköjen etsimiseen.

Teos on jatkoa yhteisölliselle Gaykätkö-teokselle, joka toteutettiin Turussa keväällä 2016 VASTAAN+OTTO -yhteisötaiteen triennaaliin.

Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä täysi-ikäistä ilmoittautunutta. Aikaisempaa kokemusta geokätköilystä ei edellytetä. Ilmoittaudu sähköpostiosoite Rita Paqvalénille, rita.paqvalen@cultureforall.fi. 14.12.2016 mennessä. Ensimmäinen tapaaminen järjestetään helmikuun alussa. Tapaamisajasta sovitaan ilmoittautuneiden kanssa.

Lisätietoja:
Kalle Hamm
p. 041-5451620
http://suomi100-sateenkaarenvareissa.fi/events/queerkatkot-queergommor-queercaches-2016-11-14/

 

 

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design