Kuntavaalit 2017

Seta kampanjoi kuntavaaleissa 2017 kolmella kärjellä. Olkaa hyvä!

 

1 Turvallisempi koulu sateenkaarinuorille

Setan tavoitteena on, että koulut ovat turvallisia ympäristöjä siellä opiskeleville ja työskenteleville ihmisille sukupuoli-identiteetistä, sukupuolen ilmaisusta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Lhbtiq-vihamieliseen kiusaamiseen puututaan ja kouluissa saa tietoa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta.

 • Koulujen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmat ovat ajan tasalla ja ne sisältävät toimenpiteitä lhbtiq-ihmisten aseman parantamiseksi.   
 • Opettajilla on riittävä tietotaito ja työkalut ennaltaehkäistä sukupuoli-identiteettiin, sukupuolen ilmaisuun ja seksuaaliseen  suuntautumiseen perustuvaan syrjintää ja puuttua siihen.
 • Kouluissa luodaan hyviä käytäntöjä tilojen sukupuolittamisen vähentämiseksi.
 • Oppikirjoissa ja muissa materiaaleissa näkyy sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus.
 • Normitietoinen pedagogiikka luo tilaa todelliselle yhdenvertaisuudelle sekä purkaa valtarakenteita ja normeja.


2 Sateenkaarikompetenssia kunnallisiin palveluihin

Setan tavoitteena on, että kunnallisten luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden tietämys lhbtiq-ihmisten hyvinvointiin vaikuttavista asioista ja keinoista yhdenvertaisuuden edistämiseksi lisääntyy. Peruspalveluissa otetaan kattavasti huomioon seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuus.

 • Neuvolat, synnytyssairaalat, päiväkodit ja koulut osaavat tukea vanhemmuutta ja lasten hyvinvointia sateenkaariperheissä.
 • Kaikilla lasten kanssa työskentelevillä on on riittävä osaaminen sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta ja lasten tukemisesta.
 • Sateenkaariseniorit tietävät, että kotihoidon ja vanhuspalveluiden työntekijät on koulutettu seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta
 • Nuorisotalolla on turvallisia tiloja sateenkaarinuorille.


3 Nollatoleranssi vihapuheeseen

Setan tavoitteena on, että kuntien viranhaltijat ja luottamushenkilöt puhuvat ja toimivat yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta edistäen. Homo-, bi- ja transfobinen vihapuhe tuomitaan julkisesti ja ennakkoluuloihin ja stereotypioihin vastataan asiallisella tiedolla.

 • Kunnan viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä koulutetaan ihmisoikeuksista, yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta.
 • Kunnalliset toimijat julistautuvat Syrjinnästä vapaiksi alueiksi.  
 • Kunnantalolla liputetaan paikallisten pride-tapahtumien kunniaksi tai kunnassa huomioidaan kansainvälinen homo-, bi- ja transfobian vastainen päivä 17.5.

Vaalilupaus sateenkaarinuorille

Setan nuoret odottavat tulevilta valtuutetuilta kuntavaalilupauksia, joilla rakennetaan kunnasta parempi paikka elää sateenkaarinuorille eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville nuorille.

Ehdokas, joka haluaa parantaa sateenkaarinuorten hyvinvointia ja viihtyvyyttä kunnassa, voi jakaa verkkosivuillaan tai sosiaalisessa mediassa nuorten laatiman huoneentaulun, lupaus-kuvia ja käyttää somessa #sateenkaarikunta -hashtagia puhuessaan sateenkaarinuorten oikeuksista ja hyvinvoinnin lisäämisen tärkeydestä.

6-kohtainen huoneentaulu

Lupaus-kuvat

 

Ehdokkaalle

Ehdokkaat voivat sitoutua tavoitteisiimme kertomalla tästä verkkosivuillaan sekä liitämällä sivuilleen bannerimme. Ehdokkaat voivat käyttää somessa aihetunnistetta #sateenkaarikunta puhuessaan sateenkaariteemoista. Seta nostaa vaalien aikana hyviä konkreettisia vaatimuksia, aloitteita ja ehdotuksia omiin kanaviinsa.

Isoja ja pieniä bannereita sekä sateenkaarinuorille annettavat lupaus-uvat lisättäväksi verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan Setan dropbox-kansiossa.


Kuvassa on ihmishahmon pään siluetti ja kuntavaalikampanjan logo.Facebook-profiilikuvapinssin voit ladata täällä.

 


Lataa Facebook-profiilikuva tästä ja osoita tukesi tavoitteillemme!

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design