Vapaaehtoisille

Kaikista tulevista koulutuksista ilmoitetaan Koulutus-kalenterissa. Koulutukset järjestetään yhteistyössä KSL:n kanssa.

Peruskoulutus

Jokainen Setan ja sen jäsenjärjestöjen vapaaehtoiskouluttaja on käynyt heille suunnatun peruskoulutuksen, ja heillä on mahdollisuus päivittää tietojaan eri teemoihin keskittyvissä täydennyskoulutuksissa.

Setan kaksipäiväisessä valtakunnallisessa peruskoulutuksessa tutustutaan Setan koulutusten asiasisältöihin – seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja perhemuotojen moninaisuus – sekä itse kouluttamisen saloihin. Ohjelmassa asiasisällöt vaihtelevat pedagogisten vinkkien ja toiminnallisten harjoitusten kanssa. Peruskoulutuksen käyminen on edellytys Setan kouluttajana toimimiselle. Tämän lisäksi kouluttajan tulee perehtyä kouluttamiseen kouluttajaparina kokeneemman kouluttajan kanssa.

Kuvassa eri-ikäisiä kouluttajakoulutuksen osallistujia janaharjoituksen parissa. Lattialla kuvia, joita koulutettavat katselevat.
Kuvassa Setan peruskouluttajakoulutuksen osallistujia Mikkelissä huhtikuussa 2015.

Täydennyskoulutukset

Peruskoulutuksen käyneet kouluttajat päivittävät tietojaan mm. täydennyskoulutusten avulla. Päivän pituisissa täydennyskoulutuksissa keskitytään syventävästi vain yhteen teemaan (esimerkiksi transnuoret, transvestisuus, ihmisoikeudet, lainsäädäntö, tuntisuunnitelman teko). Täydennyskoulutusten teemat vaihtelevat kouluttajien tarpeiden mukaan.

Kaikista tulevista koulutuksista ilmoitetaan Koulutus-kalenterissa. Koulutukset järjestetään yhteistyössä KSL:n kanssa. Mikäli olet hlbtiq-henkinen ja kouluttaminen kiinnostaa sinua, ota yhteyttä Setan koulutussuunnittelija Marita Karviseen: marita.karvinen[at]seta.fi tai 040 570 4328.

Kokemuskouluttajuus

Setan ammatilliset koulutukset ovat suunnattu jo ammatissa toimiville tai ammattiin opiskeleville sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan asiantuntijoille. Ammatillisissa koulutuksissa koulutuksen teoreettisesta sisällöstä vastaa Setan tai sen jäsenjärjestön työntekijä. Olennaisena osana koulutuksiin kuuluu myös kokemuskouluttajan osuus.

Kokemuskouluttajille järjestetään koulutuksia tarpeen mukaisesti noin kerran vuodessa. Koulutuksissa harjoitellaan oman tarinan kertomista, sen fokusointia ja rajaamista sekä esiintymistä.

Protu-koulutukset

Joka kesä Suomessa järjestetään noin 60 Prometheus-leiriä. Lähes jokaiselle leirille kutsutaan vierailija Setasta. Peruskoulutuksen käymättömät aktiivit saavat valmiudet vierailla leireillä Setan edustajana osallistumalla keväällä kahden iltapäivän pituiseen koulutukseen. Koulutus järjestetään yhteistyössä Prometheus leirin tuki ry:n ja KSL:n kanssa.

Ryhmänohjaajakoulutus

Setan, Transtukipisteen ja jäsenjärjestöjen eri vertaisryhmien ja vapaa-ajan ryhmien ohjaajille järjestetään koulutusta pienryhmän toiminnan järjestämisestä, ohjaamisesta ja kehittämisestä.

Kysy lisää:
Marita Karvinen
koulutussuunnittelija
p. 040 570 4328
marita.karvinen[at]seta.fi

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design