Kiitos – tästä on hyvä jatkaa!

Kiitos – tästä on hyvä jatkaa!

Lokakuussa alkanut työrupeamani Setan tiedottajan sijaisena on päättymässä. Huomenna kerään viimeiset langat yhteen, pakkaan tavarani ja lähden kesälomalle. Loma on ihana asia, joten harvoin on lomalle lähteminen tuntunut näin haikealta.

Olen saanut kymmenessä kuukaudessa valtavasti ammatillista osaamista, mutta ennen kaikkea olen saanut kokea ja nähdä uskomatonta yhteisöllisyyttä, rakkautta ja päättäväisyyttä. Olen saanut tehdä töitä ihmisten kanssa, joiden sydän on täysillä mukana kaikessa, mitä he tekevät.

Olen saanut itkeä ilosta tuhansien ihmisten kanssa Kansalaistorilla, kun eduskunta hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain. Olen saanut osallistua TransHelsinkiin ja Helsinki Prideen sekä jakaa tietoa ja kuulla kuulumisia tapahtumista, joita Setan jäsenjärjestöt ovat järjestäneet eri puolilla Suomea.

Olen saanut myös tehdä töitä yhteisössä, jossa koko ajan pyritään siihen, että jokainen saa olla oma itsensä. Sellaista työpaikkaa toivon jokaiselle. Puhutaanko sinun työpaikallasi inklusiivisesti? Otetaanko sinun työpaikallasi huomioon se, että kaikki eivät mahdu kaksijakoiseen mies–nainen-sukupuolijaotteluun? Onko sinun työpaikallasi kaikilla mahdollisuus kertoa perheestään avoimesti? Onko sinun työpaikallasi sukupuolittamattomia wc-tiloja? Jos vastasit ei, mitä sinä voit itse tehdä muuttaaksesi tilanteen?

Setan tämän hetken tärkeimpiä tavoitteita on vanhentuneen ja ihmisoikeuksia loukkaavan translain korjaaminen. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolaki uudistuivat jo, mutta niiden kauniit sanat pitää saada vietyä käytäntöön. Hlbtiq-ihmisten hyvinvoinnin eteen on vielä paljon tehtävää aina lapsista ja nuorista sateenkaarisenioreihin.

Toimiston kymmenen työntekijää ei pysty tähän kaikkeen yksin, vaan siihen tarvitaan niin minun kuin sinunkin apuasi. Liity Setan jäsenjärjestöön tai kannatusjäseneksi, tarjoa omaa osaamistasi Setan tai jäsenjärjestön käyttöön vapaaehtoisena, kouluttaudu Setan vapaaehtoiskouluttajaksi, hae Setan hallitukseen, lahjoita Setalle, puhu hlbtiq-ihmisoikeusasioista ystävillesi, työkavereillesi ja some-seuraajillesi. Yhdessä voimme vaikuttaa!

Kiitos, Setan ja Transtukipisteen upea henkilökunta, hallitus ja aktiivit. Kiitos, te kaikki tapaamani upeat ihmiset. Tapaamme varmasti uudestaan.

Salla Virtanen

Kirjoittaja on ollut Setan tiedottajan sijainen 1.10.2014–31.7.2015

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design