Kansainvälinen toiminta

Setan kansainvälinen toiminta painottuu eurooppalaiseen yhteistyöhön. Seta kuuluu ILGA -järjestöön ja sen Euroopan osastoon ILGA-Europpaan, joka toimii kattojärjestönä yli 300:lle seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointia ja ihmisoikeuksia ajavalle järjestölle. Lisäksi Seta kuuluu sukupuolivähemmistöjen Transgender Europe (TGEU) -järjestöön ja nuorten ja opiskelijoiden IGLYOon.

Seta tekee yhteistyötä ILGA-Euroopan kanssa, jotta Euroopan unionin ja jäsenvaltioiden lainsäädännöt ja käytännöt sekä Euroopan neuvoston jäsenmaiden lainsäädäntö ja käytännöt saataisiin asianmukaiselle tasolle seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuskysymyksissä. Seta vaikuttaa myös siihen, että seksuaalinen suuntautuminen, sukupuoli-identiteetti ja sukupuolen ilmaisu huomioidaan Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestössä (ETYJ).

Viime vuosina Seta on toiminut aktiivisesti, jotta Suomi puuttuisi Venäjän ihmisoikeustilanteeseen. Seta tekee yhteistyötä venäläisten hlbti-järjestöjen kanssa. Vuonna 2013 Seta keräsi lahjoituksia venäläisten hlbti-järjestöjen toimintaan.

Seta lähettää mahdollisuuksien mukaan edustajia ulkomaisiin ja kansainvälisiin hlbti-tapahtumiin, kuten Pride-tapahtumiin, konferensseihin ja koulutuksiin. Seta osallistuu esimerkiksi ILGA-Euroopan, Transgender Europen ja IGLYOn konferensseihin ja koulutuksiin. Lisäksi Setan nuorisotyö tekee kansainvälistä yhteistyötä mm. Pohjoismaiden ja Baltian alueella BABELNOR-verkoston jäsenenä.

Setassa on vuodesta 2011 toiminut vapaaehtoisista asiantuntijoista koottu kansainvälisten asioiden työryhmä.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design