Hyvänmakuista paperia

Hyvänmakuista paperia

Joskus politiikka on puisevaa, joskus se on kutkuttavaa – ja joskus puiseva on kutkuttavaa.

Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimisto ryhtyy listaamaan homo- ja lesboystävällisiä matkailupalveluita tiedottaakseen niistä kiinnostuneille turisteille. Uutinen on poikinut useita mediayhteydenottoja Setaan ja lähiyhteisöihin. Ilmeisesti homoturismi on hauskempi aihe kuin vaikkapa yhdenvertaisuuslain uudistaminen tai sukupuolineutraali avioliitto. Se näyttäisi myös nauttivan jotain yllätysmomentin lisää valtakulttuurin edustajien keskuudessa – mikä kertonee jotain Suomesta sekin.

Minusta nyt on meneillään monella tapaa jännittävä viikko: 23.4. käydään eduskunnassa lähetekeskustelua Oras Tynkkysen (vihr.) lakialoitteesta avioliiton avaamiseksi samaa sukupuolta oleville pareille. Sen ovat huhtikuun alussa allekirjoittaneet myös Tanja Karpela (kesk.), Harri Jaskari (kok.), Christina Gestrin (rkp), Paavo Arhinmäki (vas.) ja Tarja Filatov (sdp).

Perjantaina 24.4. lakivaliokunta käsittelee perheen sisäistä adoptiota ja siihen liittyvää lopputulemaansa. Myös Europarlamenttivaalit, nuo monen mielestä mitä puisevin aihe, on Setan agendalla. Tällä viikolla olemme julkaisseet oman kattojärjestömme ILGAN (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) Euroopan osaston mainion vaalisitoumuksen suomeksi. Ja muutamassa päivässä toistakymmentä eurovaaliehdokasta on rynnännyt allekirjoittamaan ne!

Niin no, tunnustan: saan outoja juttuja irti oudoista asioista. Minä syön sipsejä kun katson vaalivalvojaisia- meitä kummajaisia kun on niin moneen lähtöön.

Katso haastatteluni Mitä Suomi on -sivustolla. Siinä puhutaan niin yhdenvertaisuuslaista kuin homoturismista.

Johanna Pakkanen, vt. pääsihteeri

Setan blogia päivittävät Setan työntekijät ja luottamushenkilöt. Sisällöllinen vastuu on heillä itsellään, eikä blogi välttämättä vastaa aina täysin Setan kantaa.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design