Hlbtiq-järjestöt maailmalla


ILGA – International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association
Maailmanlaajuinen hlbti-järjestö. ILGAan kuuluu yli tuhat hlbtiq-järjestöä ympäri maailman. Sillä on alueelliset jäsenjärjestöt eri mantereilla.

ILGA-Europe
Euroopan laajuinen hlbti-ihmisoikeusjärjestö, johon kuuluu yli kolmesataa hlbtiq-järjestöä Pohjois-Kaukasukselta Irlantiin ja Maltalta Islantiin. ILGA:n alueellinen jäsenjärjestö. Seta kuuluu ILGA-Eurooppaan ILGAn jäsenyyden kautta. ILGA-Eurooppa tekee ihmisoikeusvaikuttamista EU:ssa, Euroopan neuvostossa ja ETY-järjestössä. Se tukee jäsenjärjestöjään muun muassa koulutuksilla. Suomesta osallistuu vuosittain iso delegaatio aktivisteja ILGA-Euroopan konferenssiin. Vuonna 2014 se järjestetään Riiassa, Latviassa lokakuun alussa. ILGA-Euroopan hallituksessa on toiminut ja työyhteisössä työskennellyt useaan otteeseen myös suomalaisia.

IGLYO – International Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer Youth and Student Organization
Kansainvälinen hlbtiq-nuorten ja -opiskelijoiden järjestö, joka toimii pääasiassa Euroopassa. Seta kuuluu jäsenenä ILGLYOon. IGLYO vaikuttaa hlbtiq-nuorten hyvinvoinnin ja ihmisoikeuksien puolesta muun muassa Euroopan neuvostossa ja EU:ssa. Suomesta osallistuu vuosittain useita nuoria IGLYOn järjestämiin koulutuksiin ja muihin tapahtumiin. Vuodet 2012-2013 IGLYOn puheenjohtajana toimi suomalainen Roh Petas.

TGEU – Transgender Europe
Euroopan laajuinen sukupuolivähemmistöjen järjestö. Seta on kuulunut jäsenenä TGEU:hun vuodesta 2012 lähtien. TGEU tekee vaikuttamistyötä transihmisten ja intersukupuolisten henkilöiden ihmisoikeuksien puolesta. Se järjestää koulutuksia sekä joka toinen vuosi yleiseurooppalaisen transkokoontumisen, Transgender councilin. TGEU:n hallituksessa on parhaillaan suomalainen Arja Voipio.

OII – Organization Intersex International
Kansainvälinen intersukupuolisten ihmisten järjestö.

Setan sisarjärjestöt

Setan eurooppalaisia sisarjärjestöjä voi hakea muun muassa ILGA-Euroopan sivujen country-by-country -osiosta. Maailmanlaajuisesti eri maiden hlbtiq-järjestöjä voi etsiä ILGAn etusivulta hakukentästä ”Search for a country”. Setasta voi tiedustella kontakteja eri maiden järjestöihin.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design