Hae Setan transpoliittiseen ja kansainväliseen toimikuntaan  

Hae Setan transpoliittiseen ja kansainväliseen toimikuntaan  

Hae Setan transpoliittiseen toimikuntaan ja kansainväliseen toimikuntaan. Molempien toimikuntien toimikaudet ovat vuoden 2018 loppuun saakka.

Transpoliittinen toimikunta tukee Setan hallituksen yhteiskunnallista vaikuttamistyötä erityisesti sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeustilanteen parantamiseksi. Toimikunnan työhön kuuluu sekä transihmisten että intersukupuolisten sekä muiden sukupuoleltaan moninaisten ihmisten ihmisoikeustilanteeseen vaikuttaminen. Vuonna 2018 yksi Setan keskeisistä vaikuttamistyön teemoista on translaki.

Aiemmin transpoliittinen toimikunta on mm. kommentoinut tasa-arvolaki- ja translakiuudistuksia, vieraillut nimilautakunnassa, järjestänyt keskustelutilaisuuden Helsinki Pridessa ja TransHelsinki -viikolla. Transpoliittisessa toimikunnassa on tarvetta monenlaisille vaikuttamiseen liittyville taidoille: kirjoittamiselle, tapahtumajärjestämiselle, lainsäädännön tuntemukselle ja kansainvälisille yhteyksille. Toimikunnan työ on vapaaehtoispohjaista, eikä siihen osallistumisesta makseta palkkiota. Vuoden aikana toimikunta tapaa muutamassa kokouksessa, ja toimii muutoin mm. sähköpostilla ja Facebookissa. Toimikunnan jäsenet valitsee ja toimikunnan nimittää Setan hallitus maaliskuun alussa.

Toimikuntaan haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake viimeistään 12.1.

 

Setan kansainvälisten asioiden toimikunnan tehtävänä on tukea Setan hallitusta kansainvälisessä toiminnassa

Oletko kiinnostunut lhbtiq-ihmisoikeuksista Suomen rajojen ulkopuolella? Haluatko päästä toimimaan yhteistyössä muiden kansainvälisistä lhbtiq-ihmisoikeuskysymyksistä kiinnostuneiden asiantuntevien aktivistien ja ammattilaisten kanssa? Hae Setan kansainvälisten asioiden toimikuntaan!

Setan kansainvälinen toimikunta on aiemmin mm. tavannut viranomaisia ja ulkomaalaisia aktivisteja, nostanut esiin akuutteja maatilanteita ja järjestänyt keskustelutilaisuuksia.

Kansainvälinen toimikunta tukee Setan hallitusta kansainvälisissä asioissa. Vuonna 2018 kansainvälinen toimikunta voi mm.:

  • seurata lhbtiq-ihmisten ihmisoikeuksien kehitystä globaalisti ja nostaa esille lhbtiq-ihmisten oikeuksien loukkauksia eri maissa
  • osallistua Suomen lähialueiden lhbtiq-aktivistien ja -järjestöjen tukityöhön.

Kyse on vapaaehtoistehtävästä, josta ei makseta palkkiota. Toimikunta kokoustaa muutaman kerran vuoden aikana sekä työskentelee sähköpostin välityksellä. Kokouksiin voi osallistua myös etäyhteyden (esim. Skype) välityksellä.

Toimikuntaan haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake viimeistään 12.1.

Lisätiedot: pääsihteeri Kerttu Tarjamo, paasihteeri@seta.fi, 0503098108

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design