Hae Setan nuorisotoimikuntaan 2014!

Hae Setan nuorisotoimikuntaan 2014!

Nuorisotoimikunta tukee Setan nuorisotyön kehittämistä. 4-5 kertaa vuodessa kokoontuva toimikunta tuo nuorten näkökulmaa ajankohtaisiin asioihin, osallistuu Setan nuorisotyön suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä edustaa järjestöä eri tilaisuuksissa ja tapaamisissa.

Tänä vuonna nuorisotoimikuntalaiset ovat muun muassa osallistuneet Hyvinvoiva sateenkaarinuori -kyselyn suunnitteluun, järjestäneet nuorten keskustelutilaisuuden Helsinki Pride -tapahtumassa ja edustaneet Setaa valtakunnallisissa ja kansainvälisissä tapahtumissa Inarista Sarajevoon.

Tapaamiset järjestetään eri puolilla maata. Niiden yhteydessä vieraillaan Setan jäsenjärjestöissä ja tutustutaan nuorten toimintaympäristöihin eri paikkakunnilla. Nuorisotoimikunta kokoustaa myös Skypellä ja keskustelee aktiivisesti Facebook-ryhmässä.

Vuonna 2014 nuorisotoimikunta järjestää syksyllä valtakunnallisen nuorten vaikuttamisviikonlopun, levittää Hyvinvoiva sateenkaarinuori -hankkeessa tuotettua tietoa sekä osallistuu Setan ja opiskelijajärjestöjen yhdenvertaisuutta koulumaailmassa edistävään Normit nurin -kampanjaan.

Nuorisotoimikunnan jäsenten tehtäviin kuuluu:

  • sitoutuminen toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen
  • nuorten näkökulman välittäminen Setalle nuorisotyön koordinaattorin kautta
  • kontaktihenkilönä toimiminen hlbtiq-nuoriin sekä nuorisotyötä tekeviin tahoihin eri puolilla Suomea
  • hlbtiq-nuorten näkyvyyden lisääminen Suomessa
  • nuorten vaikuttamisviikonlopun järjestäminen syksyllä 2014

ja tarpeen mukaan

  • Setan nuortenmateriaalin kommentointi ja kehittäminen (esitteet, nettisivut, muu tiedottaminen)
  • lausuntojen kommentointi nuoria koskevissa asioissa
  • Setan nuorisotyön edustaminen foorumeissa ja verkostoissa sekä kotimaassa että ulkomailla

    *) hlbtiq – homo, lesbo, bi, transihminen, intersukupuolinen tai queer

Nuorisotoimikunnan kokoonpano ja haku

Toivomme, että toimikunta kokoonpanollaan edustaisi mahdollisimman moninaista joukkoa nuoria! Tarvitsemme siihen eritaustaisia nuoria joilla on mielipiteitä, ideoita sekä halu toimia yhdessä. Kaikki 14-29 -vuotiaat ovat tervetulleet hakemaan riippumatta sukupuoli-identiteetistään, sukupuolen ilmaisustaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan. Koska hakijoissa on viime vuosina ollut pulaa pojista, miehistä sekä transtaustaisista tytöistä, rohkaisemme erityisesti näin identifioituvia nuoria hakemaan.

Toimikunnan on tarkoitus kokoontua 4-5 kertaa vuoden aikana. Kokousten välillä yhteydenpito hoidetaan sähköisesti ja puhelimitse. Jäsenille korvataan matka- ja majoituskulut Setan kulukorvauskäytännön mukaisesti.

Hakeminen nuorisotoimikuntaan ei edellytä jäsenyyttä Setan jäsenjärjestössä, mutta kerrothan hakemuksessasi, jos toimit tai olet toiminut jossakin Setaan piiriin kuuluvassa järjestössä.

Hae nuorisotoimikuntaan sähköpostitse tai postitse vastaamalla alla oleviin kysymyksiin. Viimeinen hakupäivä on tiistaina 3. joulukuuta 2013. Setan hallitus valitsee nuorisotoimikunnan jäsenet kokouksessaan tammikuussa ja työskentely alkaa helmikuussa.

Toimikunta kokoontuu tutustumis- ja perehdytystapaamiseen Helsingissä 15.-16.2.2014. Silloin toimikunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja sopii keskenään vastuualueita jäsenten kiinnostuksen mukaan.

 

Pyydämme hakemuksessasi kertomaan:

1. nimesi

2. kotiosoitteesi

3. sähköpostiosoitteesi

4. puhelinnumerosi

5. sukupuolesi

6. syntymävuotesi

7. lyhyt kuvaus itsestäsi

8. miksi haluaa toimia nuorisotoimikunnassa

9. erityiset kiinnostuksen aiheet hlbtiq-asioissa

10. muut erityiset osaamisalueet

11. pääsetkö osallistumaan kokoukseen 15.-16.2.2014.

12. mahdolliset muut tärkeäksi kokemasi asiat

Hakemusten on oltava perillä 3.12.2013 mennessä. Lähetä hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen anders.hulden@seta.fi tai postitse osoitteeseen

Seta ry/Anders Huldén
Pasilanraitio 5
00240 HELSINKI
(merkitse kuoreen ”nuorisotoimikuntahaku”).

Lisätietoja nuorisotoimikunnasta antaa nuorisotyön koordinaattori Anders Huldén,anders.hulden@seta.fi tai puhelimitse 044 3013020.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design