Euroopan parlamentti otti kantaa eheytyshoitoja vastaan

Euroopan parlamentti otti kantaa eheytyshoitoja vastaan

Euroopan parlamentti hyväksyi viime viikolla perusoikeuksia käsittelevän vuosiraportin, jossa tuomitaan ensimmäistä kertaa niin kutsutut lhbtiq-ihmisiin kohdistuvat eheytyshoidot eli ei-lääketieteelliset eheytysterapiat, joilla pyritään muuttamaan henkilön seksuaalista suuntautumista tai sukupuolen kokemusta.

Parlamentin sisäisen lhbti-verkoston varapuheenjohtaja ja meppi Sirpa Pietiläinen totesi, että YK:n kidutuksen vastaisen komitea, naisiin kohdistuvan syrjinnän poistamista käsittelevä komitea ja ihmisoikeuskomitea ovat tuominneet hoidot eri maissa. Eheytyshoidot on kielletty Iso-Britanniassa, Maltalla ja joissain osissa Espanjaa. Setan tavoitteena on, että niin kutsuttu eheyttäminen kielletään vaihtoehto- ja uskomushoitoina.

Raportissa otettiin myös laajasti kantaa lhbtiq-ihmisiin kohdistuvan syrjinnän, kiusaamisen ja väkivallan sekä transidentiteettehin kohdistuvan patologisoinnin poistamiseksi sekä intersukupuolisten kosmeettisen sukuelinkirurgian kieltämiseksi.

Lue lisää:
Euroopan  parlamentin HLBTI verkosto > European Parliament takes a stance against LGBTI conversion therapies for the first time
Ranneliike.net > Euroopan parlamentti antaa vahvan tuen hlbti-vähemmistöille

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design