EuroGames valloittaa Helsingin

EuroGames valloittaa Helsingin

Tänään alkaa kansainvälinen lhbtiq-urheilukilpailu Eurogames jo 16. kertaa, ensimmäistä kertaa Suomessa. Neljän päivän aikana Helsingissä yli 1 500 urheilijaa 40 eri maasta osallistuu 14 urheilulajiin. Kisalajeina ovat sulkapallo, keilailu, tennis, tanssi, lentopallo, jalkapallo, yleisurheilu, maastojuoksu, sähly, squash, uinti ja bridge. EuroGamesit on tärkeä yhdenvertaisuutta urheilun edistävä tapahtuma, sillä esimerkiksi kilpatanssissa voivat kisata myös samaa sukupuolta olevat tanssiparit.

EuroGames-kisojen virallinen suojelija on Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö. Kisatapahtuman tukijoiksi ovat ilmoittautuneet nyrkkeilijä Elina Gustafsson, salibandypelaaja Mikko Kohonen, jalkapalloilija Tinja-Riikka Korpela, uimari Ari-Pekka Liukkonen, koripalloilija Mikaela Moua, ratakelaaja Toni Piispanen, jääkiekkoilija ja jääkiekkovalmentaja Noora Räty sekä lentopalloilija Elina Salomäki.

Kaikki EuroGames-tapahtumat ovat ilmaisia ja avoinna kaikille. Kisojen sydän on Kansalaistorilla sijaitseva Kisakylä, jossa voi nauttia saunomisesta ja ravintolateltan tarjonnasta ja kulttuuriohjelmasta.

Lue myös EuroGames-aktiivin Minna Minkkisen blogikirjoitus kilpailun merkityksestä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille:
http://seta.fi/eurogames-tarjoaa-hikea-kaikille/

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design