Erinomainen, tyly, kiva, asiaton? Kerro millaisen sosiaalialan ammattilaisen kohtasit!

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden opinnäytetyönä valmistuu Setan esite sosiaalialan ammattilaisille. Ojenna auttava kätesi opiskelijoille ja jaa tarinasi!


Hei!

Etsimme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvilta henkilöiltä kokemuksia sosiaalialan työntekijöiden kohtaamisesta elävöittämään Setan uutta sosiaalialan ammattilaisille suunnattua esitettä. Haemme etenkin positiivisia esimerkkejä siitä, kuinka työntekijä on onnistunut kohtaamaan ja huomioimaan sinut tai perheesi, mutta voit myös lähettää kertomuksen tilanteesta, jossa kaikki ei mennyt ihan nappiin.
Haemme kokemuksia palvelunkäyttäjän näkökulmasta – millä tavalla ammattilainen kohtasi ja huomioi mahdolliset seksuaali- tai sukupuoli-identiteettiisi liittyvät erityistarpeesi silloin, kun ne olivat oleellisia palvelun kannalta? Tai kohtasi sinut ja tarpeesi tasavertaisesti ja luontevasti, muiden palvelun käyttäjien tavoin, mikäli tilanne ei erityishuomiointia vaatinut?

Mitkä seikat työntekijän toiminnassa edesauttoivat tai edesauttavat mielestäsi hyvän asiakaskokemuksen saamista, aitoa kohtaamista, luottamuksen rakentumista sekä tasavertaisen palvelun saamista?

Entä negatiiviset esimerkit – mikäli kohtasitkin ymmärtämättömyyttä, sukupuoleen ja heterouteen liittyvien ennakko-olettamuksien haittaamaa kanssakäymistä tai suoranaista syrjintää, millainen tilanne oli ja mitä tällaisessa tilanteessa olisi työntekijä voinut tehdä mielestäsi toisin?

Kokemus voi olla miltä tahansa sosiaalialan sektorilta, esimerkiksi perheiden palveluista, nuorisotyöstä, mielenterveys-, päihde tai muusta tukityöstä, monikulttuurisesta työstä yms.

Lyhyehkön tarinasi voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen marika.eerola[at]metropolia.fi tai sara.mettala[at]metropolia.fi mieluiten 10.10. mennessä.

Esite julkaistaan vuoden loppupuolella. Esimerkit tulevat esitteisiin nimettöminä, mutta mukana tarinassa olisi hyvä olla määritelmä seksuaalisesta suuntautumisestasi ja sukupuoli-identiteetistäsi sekä ikäsi, mikäli ne vaikuttavat tarinan kontekstin ymmärtämiseen. Saatamme myös muokata kertomuksia parantaaksemme esitteen selkeyttä sekä vastaajien anonymiteetin suojelemiseksi.

Suuret kiitokset tarinoistanne!
Ystävällisin terveisin,
Opinnäytetyön tekijät Miranda Mettälä ja Marika Eerola
Metropolia Ammattikorkeakoulu

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design