Ammattilaisille ja opiskelijoille

Seta kouluttaa eri alojen ammattilaisia sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta, yhdenvertaisuudesta ja ihmisoikeuksista. Kaikki koulutukset räätälöidään tilaajan toiveiden mukaisesti.

Setan koulutuksissa käsitellään seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja perhemuotojen moninaisuutta tilaajan toiveiden sekä osallistujien perustietojen mukaisesti. Yleisenä tavoitteena on kehittää oppijoiden ammatillista osaamista moninaisen asiakaskunnan parissa tehtävässä työssä. Setasta voi tilata luennoitsijan tai alustajan seminaareihin, konferensseihin, erilaisiin ammatillisiin tapahtumiin ja teemapäiviin. Oppilaitokset, työyhteisöt ja muut asiakkaat voivat tilata koulutuksen omiin toimitiloihinsa tai tulla vieralulle Setan toimistolle Helsingin Länsi-Pasilaan.

Vauvasta vaariin -koulutuksissa käsitellään ihmisen koko elämän-kaarta sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden näkökulmasta.

Kasvatus- ja varhaiskasvatusalan ammattilaisille ja opiskeli-joille suunnatuissa koulutuksissa käsitellään sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien lasten ja nuorten erityistarpeiden huomioimista, sukupuolinormeja, sukupuolitietoista ja -sensitiivistä kasvatusta sekä opetussuunni-telmaan kuuluvaa sukupuolen moninaisuutta.

Nuorisoalan toimijat, kuten nuorisotoimet, nuorisojärjestöt ja nuorten palvelut voivat tilata koulutusta, jossa käsitellään sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta normien ja nuorille sekä lapsille suunnatun toiminnan ja tuen näkökulmasta.

Sosiaalialan ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat saavat Setan koulutuksissa valmiuk-sia sateenkaarevan asiakkaan kohtaamiseen ja tukemiseen sekä syventävää tietoa seksuaalisesta suuntautumisesta, transihmisyydestä ja intersukupuolisuudesta.

Viranomaiset, yritykset ja yhdistykset voivat tilata koulutusta muun muassa sukupuolen ja seksuaaliseen suuntautumisen moninaisuuden huomioimisesta palveluissa, toiminnan kehittämisessä tai lainsäädäntövalmistelussa sekä saada tukea yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitteluun.

Seniorityötä tekeville Seta tarjoaa sateenkaariseniori-tietoiskuja sekä seniorityön syventävää koulutusta palveluiden saavutettavuudesta, sateenkaariseniorien tuen tarpeista ja kohtaamisesta sekä aimo annoksen elämäntarinoita.

Tietoiskut nuorille Seta ja sen jäsenjärjestöt välittä-vät vierailijoita peruskouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin sekä nuorten leireille. Seta-vierailut tarjoavat nuorille perustietoa seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja perhemuotojen moninaisuudesta, normeista ja ihmisoikeuksista. Vierailun hinta oppilaitoksille on alk. 30 €.

Kouluttajien asiantuntijuus perustuu pitkäaikaiseen kokemukseen asiakastyöstä, aktiiviseen tiedon hankitaan ja tuottamiseen erityisesti sukupuolen moninaisuudesta. Koulutuksissa hyödynnetään myös kokemuskouluttajia eli itse seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluvia kouluttajia, joiden kohtaaminen tuo uuden ulottuvuuden oppimisprosessiin.

Koulutuskielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti.

 

Hinta ja tilaaminen

Setan koulutukset ovat maksullisia. Asiantuntijoiden toteuttamien ammatillisten koulutusten hinta on alkaen 120 € tunti. Pääkaupunkiseudun ulkopuolisista koulutuksista veloitamme myös matkakorvauksen.

  • Vierailu koulussa alkaen 30 € / tunti
  • Koulutukset alkaen 120 € / tunti
  • Koko päivä 600 €
  • Puoli päivää 300 €

Pyydä tarjous: koulutus@seta.fi


Lisätietoa:  

Marita KarvinenMarita Karvinen

koulutussuunnittelija
marita.karvinen@seta.fi
p. 040 570 4328

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design